Hvala za analizo, ki pa jo moram malo popraviti
Opravičujem se še za izostanek, veseli december je za starše bolj naporen december kot kaj drugega, tako da sem vmes počel najnujnejše, zdaj pa k tekmi s Švedsko.
Švedski igralci imajo v povprečju dokaj nižjo plačo od naših. Plača seveda ni vse, vendar glede na obilico skillov, ki jih naši igralci premorejo, je to kar zgovoren podatek.
Tekme nisem gledal, tako da za točen potek tekme nisem najboljši naslov, vendar me poraz z 11 točkami glede na statistiko kar čudi. V team ratingih smo za odtenek slabši le v zunanjem metu in zunanji obrambi, povsod drugje pa smo za odtenek ali celo dosti boljši.
Še bolj je očitna razlika v primerjavi glede na pozicijo, kjer smo za odtenek slabši le na poziciji krila, na vseh drugih pozicijah pa ohoho boljši. In če že moramo izgubiti proti taki ekipi zaradi višje zavzetosti, bi razumel tesno tekmo do konca in po možnosti koš s sireno za zmago. Ampak ne, Švedi so večino časa zelo solidno vodili in zmagali za velikih 11 pik, kot da bi igrali proti neki "žnj" reprezentanci. Razpoloženje smo seveda imeli enako, prednosti domačega igrišča pa ni bilo. Seveda pri tem porazu ne smemo pozabiti na našo dosti boljšo pripravljenost, ki nadalje še bolj postavi pod vprašaj tak poraz.
Ampak ne bom se sekiral zaradi stvari, ki jih ne morem spremeniti in rajši pogledal, kaj pomeni ta poraz za nas.
Najprej poglejmo naše glavne konkurente za napredovanje: Hrvaška in Danska.
Hrvaška je zelo presenetljivo izgubila kar dve tekmi zapored in je matematično praktično izločena iz boja za drugo mesto, razen če kakšen od njenih konkurentov pozabi nastaviti postavo proti njej. Proti Romuniji je celo igrala z višjo zavzetostjo in izgubila. Seveda se kaj takega nam žal ne more zgoditi
Danska je prvo tekmo zmagala proti lahkemu Luksemburgu, v drugem krogu pa izkoristila nižje razpoloženje Armenije. Seveda je spet zmagala ekipa, ki je manj vložila v srečanje. Zakaj že moramo biti mi neka izjema?
Zaradi slabega položaja Hrvaške bi tako rekel, da je Danska naša edina tekmica za drugo mesto in napredovanje v naslednjo skupino. Dansko pred nami čaka po vrsti Romunija, Švedska in Poljska. Glede na to, da bodo proti Poljski verjetno igrali z levo roko in na poraz, je za njih edina težja tekma jutrišnja proti Romuniji, ki prihaja z dobro popotnico zmage nad Hrvaško in to z nižjo zavzetostjo. Ne bom presenečen, če bo Danska igrala z normalno zavzetostjo, saj ima do naslednje težke tekme dve lažji, kjer si lahko razpoloženje povrne.
Kaj pa mi? Pred tekmo z Dansko kanimo igrati proti Luksemburgu, Armeniji in Hrvaški. Kar je za Dansko Romunija, je za nas Hrvaška - torej težka tekma. Upam, da bomo lahko izkoristili malo slabše razpoloženje Hrvaške, proti Luksemburgu in Armeniji pa je naša zmaga z levo roko nujna.
Na koncu upam, da se bo izšlo tako, kot lani - zasedba drugega mesta z dvemi porazi in boljšo koš razliko od direktnih konkurentov, tokrat Danske. Vendar moramo do tam prehoditi še dolgo pot in upajmo, da se nam ne zgodi še kakšna Švedska.
Last edited by Koperbox at 12/6/2015 7:01:13 PM