BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > [SLO NT] Sezona 33

[SLO NT] Sezona 33

Set priority
Show messages by
This Post:
11
275446.1
Date: 11/23/2015 8:20:35 AM
Overall Posts Rated:
116116
Lep pozdrav vsem, ki stiskate pesti za našo reprezentanco! Hvala vam za ponovno zaupanje vodenja tistih igralcev, v katere polagamo svoja največja upanja! Zaupanje si bom, tako kot prejšnji mandat, prizadeval čimbolj upravičiti.

Po dolgem in zasluženem dopustu se nekateri igralci ter selektor vračajo na prizorišče Evropskega prvenstva, kjer smo prejšnjič kljub težki skupini presenetljivo dosegli drugi krog. Ekipa je prenovljena, zato dejmo najprej pogledati, kdo se poslavlja ter kdo so novi prišleki.

Slovo od reprezetance so vzeli:

Aljaž Neumann: Dolga leta naš najboljši igralec reprezentance mogoče celo pri 35. letih še ni rekel zadnje besede. Zaenkrat se pustimo presenetiti in gremo naprej z upanjem, da bomo v prihodnosti našli igralca, ki bi se njegovim sposobnostim vsaj približal.

Pavle Navršnik: Poslavljamo se še od enega stebra naše reprezentance. V zadnjih letih so ga "prehiteli" mlajši in bolj raznovrstni rojaki, vendar se do konca nobeden ni mogel meriti z njim pod košem.

Samir Anžic: Kljub manjši luknji v obrambi moj najljubši igralec (konec koncev sem ga sam natreniral), ki je z raznovrstnostjo lahko igral pozicije od 1 do 4. Ima odlične naslednike v Jovici in Slavcu, ki sta še boljša od njega.

Velja omeniti še Erazma Jecla, Tadeja Kužnika in Ivana Prelaca. Njihov doprinos je bil nekoliko manjši od zgornjih treh igralcev, a so odigrali pomembno vlogo, ko je to zahtevala taktika.

Kdo so pa novi igralci?

Iztok Šenher: Igralec, ki ga je natreniral Cveto (se ga kdo še spomni) in ga prepustil mojemu prejšnjemu klubu, ko je zaključil z BBjem. Vemo, kako so se te zadeve končale. No, Iztoka je prevzel klub, ki mu je dotreniral nekaj ključnih skillov in zdaj, ko je Neumann v zasluženi penziji, je lahko Iztok kot njegov približek stopil na sceno.

Franci Berlak: Eden naših največjih upov si je že pri rosnih 25. letih prislužil vpoklic zaradi svoje odlične pripravljenosti. Njegov lastnik zelo lepo skrbi za njega in ne dvomim, da bo na branilcu več kot dostojno zapolnil luknjo, ki so jo za sabo pustili nekateri najboljši reprezentanti.

V čakalnici je še kar nekaj igralcev, ki jih bom dodajal glede na pripravljenost.

Kaj pa naša skupina na Evropskem prvenstvu? Naše plezanje po lestvici se je končno obrestovalo in padli smo v skupino, ki je vsaj na pogled precej lažja od tiste pred dvemi sezonami. Seveda to ne pomeni, da bomo vklopili avtopilota in zadremali ter se zbudili v drugi skupini s šestimi zmagam in maksimalnim razpoloženjem. Dnevna forma in igranje z različno zavzetostjo nam lahko še vedno fejst pokvarijo načrte, zato bo sezona še kako zanimiva.

Danes je na sporedu Romunija, ki ima - roko na srce - malo slabše igralce od naših, vendar so ti bolje pripravljeni, zato pričakujem dosti bolj izenačeno tekmo, kot kaže razlika v položaju na lestvici. Ob šestih pričakujem vaše stiskanje pesti!

This Post:
22
275446.2 in reply to 275446.1
Date: 11/23/2015 2:36:09 PM
Overall Posts Rated:
116116
Prišli smo do svoje prve zmage na Evropskem prvenstvu! Romunija je resda bila na papirju malce slabši tekmec, vendar nam je z bolje pripravljenimi igralci za ovratnik dihala do zadnje četrtine.
Trenutni selektor je vodil ekipo tud lani. Ob pogledu na njegovo izbiro taktik sem vedel, da lahko od njega pričakujem igro pod koš (tako počasno kot hitro) ali hiter prenos žoge. Ker je slednji zelo slaba taktična izbira proti obrambi mož na moža, sem nastavli predvidevanje za notranjo igro in potihem upal, da igrajo ravno hiter prenos žoge.

To se je na srečo zgodilo, sicer pa bi bili v prednosti, tudi če bi Romuni igrali notranjo taktiko zaradi predvidevanja. V prvih dveh četrtinah je bila pobuda rahlo na njihovi strani, še predvsem v drugi četrtini pa smo oboji zgrešili vse, kar se je zgrešiti dalo. Velika dolžnika prvega polčasa sta bila obe naši krili, Jovica in Mikuž.

Nekako pričakovano sta se zbudila v drugem polčasu in začela zelo učinkovito polniti nasprotnikov koš. Prednost krila na branilcu je tudi v temu, da odrežeš utekanja pod koš (dobra obramba pod košem) in pridobiš na skoku. V napadu pa je visok met pod košem že sam po sebi velika prednost.

Če odštejemo trojke, je Jovica metal 8-10 ter imel osem skokov. To je za branilca odlična statistika. Na nasprotni strani je branilcu pustil kar 24 točk, vendar je bil to njihov najbolj razpoloženi, pa tudi edini razpoloženi igralec. Predvsem njihovi centri niso prišli do izraza, naši pa so pridno pobirali skoke po njihovih zgrešenih metih.

Malo več sem pričakoval od Šenherja, čeprav taktika pod koš njemu ni pisana na kožo zaradi zelo visokega meta iz skoka. Njega bom lahko veliko bolje uporabil v drugih taktikah in je bil v odsotnosti boljših kril izhod v sili. Na njegovo mesto bi lahko postavil tudi Udriha, vendar ima slednji zaenkrat še preslabo zunanjo obrambo proti taktikam, ki niso notranje.

Presenečenje kola je pripravila Armenija (35285), ki se je z višjo zavzetostjo odlično zoperstavila Hrvaški in na koncu le za piko zmagala. Zanimivo je, kako so z izbiro obrambe popolnoma zaustavili Hrvaškega centra.

Naslednji nasprotnik je Švedska, ki je pričakovano klonila proti favoritu skupine Poljski, a za manjšo razliko kot Romunija proti nam, zato bo treba biti previden. Upam, da copatarju čimprej uspe dvigniti formo našima prvima centroma ter da bomo kmalu rešili vprašanje OI-ja - tu pričakujem predvsem veliko od Krambergerja, saj se Pezdirnik prodaja. Če ga kdo kupi, ima ob vzdrževanju dobrih tedenskih minut zagotovljeno stalno igranje v repki do upokojitve in s tem kar nekaj prihodkov s strani reklamnih izdelkov.

This Post:
00
275446.3 in reply to 275446.2
Date: 11/23/2015 3:08:26 PM
J&J team
II.4
Overall Posts Rated:
9797
Kot prvo, čestitke ob izvolitvi in uspešnem začetku sezone. Lepo napisan uvodni post. To naredi igranje igrice dodatno zanimivo!

Zanimam se za nakup Pezdirnika, vendar ne vem kako bi se znašel v ekipi, ker imam pod košem veliko luknjo. Če mi lahko glede tega kako svetuješ, bom z veseljem prisluhnil.

Želim ti še mnogo zmag v prihodnje :)

This Post:
00
275446.4 in reply to 275446.3
Date: 12/4/2015 4:51:14 AM
Prekmurje Storks
III.7
Overall Posts Rated:
161161
Second Team:
Prekmurje Farmers
pozdrav

Kaj se je zgodilo proti švedski?:) Kaj to pomeni za nas? Da je zmaga proti Poljski nujna? Pogrešam tvoje objave

This Post:
00
275446.5 in reply to 275446.4
Date: 12/4/2015 8:13:38 AM
Overall Posts Rated:
202202
Proti Švedski je šparal z entuziazmom, ki ga bomo še krvavo rabili. Na žalost smo to plačali s porazom. Na žalost je razpored A reprezentance res ponesrečen: najprej lažje tekme (Romunija, Švedska, Luxemburg, Armenija), nato pa zaporedoma močne Hrvaška, Danska in na koncu velesila Poljska. Ob predpostavki, da dobimo naslednji 2 tekmi, potrebujemo vsaj še 2 zmagi proti 3 najmočnejšim nasprotnikom. Če malo pokalkuliraš, boš videl, da bo preboj na svetovno zelo težak.

LP

This Post:
00
275446.6 in reply to 275446.5
Date: 12/6/2015 6:55:14 PM
Overall Posts Rated:
116116
Hvala za analizo, ki pa jo moram malo popraviti Opravičujem se še za izostanek, veseli december je za starše bolj naporen december kot kaj drugega, tako da sem vmes počel najnujnejše, zdaj pa k tekmi s Švedsko.

Švedski igralci imajo v povprečju dokaj nižjo plačo od naših. Plača seveda ni vse, vendar glede na obilico skillov, ki jih naši igralci premorejo, je to kar zgovoren podatek.

Tekme nisem gledal, tako da za točen potek tekme nisem najboljši naslov, vendar me poraz z 11 točkami glede na statistiko kar čudi. V team ratingih smo za odtenek slabši le v zunanjem metu in zunanji obrambi, povsod drugje pa smo za odtenek ali celo dosti boljši.
Še bolj je očitna razlika v primerjavi glede na pozicijo, kjer smo za odtenek slabši le na poziciji krila, na vseh drugih pozicijah pa ohoho boljši. In če že moramo izgubiti proti taki ekipi zaradi višje zavzetosti, bi razumel tesno tekmo do konca in po možnosti koš s sireno za zmago. Ampak ne, Švedi so večino časa zelo solidno vodili in zmagali za velikih 11 pik, kot da bi igrali proti neki "žnj" reprezentanci. Razpoloženje smo seveda imeli enako, prednosti domačega igrišča pa ni bilo. Seveda pri tem porazu ne smemo pozabiti na našo dosti boljšo pripravljenost, ki nadalje še bolj postavi pod vprašaj tak poraz.

Ampak ne bom se sekiral zaradi stvari, ki jih ne morem spremeniti in rajši pogledal, kaj pomeni ta poraz za nas.

Najprej poglejmo naše glavne konkurente za napredovanje: Hrvaška in Danska.

Hrvaška je zelo presenetljivo izgubila kar dve tekmi zapored in je matematično praktično izločena iz boja za drugo mesto, razen če kakšen od njenih konkurentov pozabi nastaviti postavo proti njej. Proti Romuniji je celo igrala z višjo zavzetostjo in izgubila. Seveda se kaj takega nam žal ne more zgoditi

Danska je prvo tekmo zmagala proti lahkemu Luksemburgu, v drugem krogu pa izkoristila nižje razpoloženje Armenije. Seveda je spet zmagala ekipa, ki je manj vložila v srečanje. Zakaj že moramo biti mi neka izjema?

Zaradi slabega položaja Hrvaške bi tako rekel, da je Danska naša edina tekmica za drugo mesto in napredovanje v naslednjo skupino. Dansko pred nami čaka po vrsti Romunija, Švedska in Poljska. Glede na to, da bodo proti Poljski verjetno igrali z levo roko in na poraz, je za njih edina težja tekma jutrišnja proti Romuniji, ki prihaja z dobro popotnico zmage nad Hrvaško in to z nižjo zavzetostjo. Ne bom presenečen, če bo Danska igrala z normalno zavzetostjo, saj ima do naslednje težke tekme dve lažji, kjer si lahko razpoloženje povrne.

Kaj pa mi? Pred tekmo z Dansko kanimo igrati proti Luksemburgu, Armeniji in Hrvaški. Kar je za Dansko Romunija, je za nas Hrvaška - torej težka tekma. Upam, da bomo lahko izkoristili malo slabše razpoloženje Hrvaške, proti Luksemburgu in Armeniji pa je naša zmaga z levo roko nujna.

Na koncu upam, da se bo izšlo tako, kot lani - zasedba drugega mesta z dvemi porazi in boljšo koš razliko od direktnih konkurentov, tokrat Danske. Vendar moramo do tam prehoditi še dolgo pot in upajmo, da se nam ne zgodi še kakšna Švedska.

Last edited by Koperbox at 12/6/2015 7:01:13 PM

This Post:
00
275446.7 in reply to 275446.6
Date: 12/7/2015 12:48:54 PM
Overall Posts Rated:
116116
Report iz polčasa!

Luxemburg zelo rad predvideva taktiko nasprotnika, zato nisem hotel igrati pod koš. V odlični pripravljenosti imamo šuterja Šenherja ter tako Vukojanca kot Jerina (hvala copatar!), ki imata za svoji poziciji dober met iz skoka, zato sem izbral zunanjo taktiko. Izbira med Teci in vrzi ter Gibanjem ni bila težka, saj nimamo nobenega igralca, ki bi bil dovolj dober v razdalji meta. No, imamo Bojoviča in Fugino, ampak ker nobeden od njih že dve sezoni ni videl dobre forme, na njiju dva ne računam.

Je pa bil v dobri formi Erazem Jecl, zato sem ga vpoklical. Nazadnje sem kolebal le med tem, ali naj bo v prvi postavi naš mladi up Berlak ali Kramberger. Nazadnje sem izbral izkušenega Krambergerja, ki je bil sicer v malo slabši formi od Berlaka, ampak na tako pomembnih tekmah ne bi rad eksperimentiral. No, v prvih par minutah se je Kramberger poškodoval, tako da je igra sama rešila mojo dilemo in zdaj bomo videli, kako se bo Berlak znašel v prvi postavi. Zaenkrat mu gre v napadu odlično, žal pa obramba malo šepa.

Predvideval sem hitro igro Luksemburga, saj so v tej in prejšnji sezoni vse tekme razen ene odigrali hitro taktiko. Seveda so ravno proti nam izbrali počasno taktiko

Glavna novica pa prihaja iz tekme Danska-Romunija, kjer Romunija igra celo na vso moč! Če zmaga, nam naredi dvojno uslugo: tekma proti njim bo formalnost, Danski pa precej oteži delo.

This Post:
00
275446.8 in reply to 275446.7
Date: 12/7/2015 6:10:36 PM
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
608608
Second Team:
Berlin BC
Zmaga Romunije, tudi z lepo razliko! Mi pa tudi gladko zmagali danes.. super vse skupaj!

This Post:
00
275446.9 in reply to 275446.8
Date: 12/21/2015 10:31:39 AM
Overall Posts Rated:
116116
Prejšnji teden smo pričakovano zmagali, dosti bolj presenetljiva novica pa je prišla iz tekme z Dansko, kjer je slednja klonila proti Švedski. Zdaj je v najboljšem položaju prav Švedska, saj je dala skozi vse najtežje tekme in utrpela le dva poraza. Mi imamo pred sabo Hrvaško, Dansko in Poljsko in dve tekmi od teh treh moramo zmagati, če hočemo iti naprej. Poleg tega nas seveda Švedska ne sme prehiteti v koš razliki. Zaloge imamo kar nekaj (74 točk), vendar bo vsak krog kopnela.

Danes igramo proti Hrvaški, ki glede na svoj ugled doživlja katastrofalno sezono. Še vedno je seveda nevarna kljub manjšemu razpoloženju od našega. Poleg tega imamo tako mi kot oni težave s poškodbami in slabšo pripravljenostjo pri ključnih igralcih, še posebej pri krilih (Mikuž, Jovica). Zato sem vpoklical dva igralca, ki bosta lahko zapolnila te vrzeli.

Hrvaška bo zaradi izgubljene sezone na nekoga verjetrno "stresla jezo" in upam, da ne bomo to ravno mi. Bomo videli danes ob 18:00!

This Post:
00
275446.10 in reply to 275446.9
Date: 12/28/2015 12:54:13 PM
Overall Posts Rated:
116116
Po zanesljivi zmagi nad Hrvaško nas je danes čakala zahtevna naloga proti Danski, ki je večinoma izgubila vse možnosti za napredovanje zaradi treh porazov. Z dvemi porazi je lahko druga Švedska ali pa mi, če Dansko premagamo.

Žal je naš najboljši igralec (Jovica) še vedno v slabi formi po poškodbi, pa tudi naša najboljša notranja igralca Jerin in Vukojanec sta malo padla v formi, zato je bil čas za aktivacijo zadnjih treh prostih mest v reprezentanci. Pred vpoklicem novih igralcev pa se je seveda bilo treba najprej odločiti za taktiko, da ne vpokličem napačnih igralcev.

Danska je vse tekme odigrala v hitrem ritmu in z izjemo ene igre pod koš je uporabljala le hiter prenos žoge. Na srečo ne uporablja predvidevanja in glede na to, da smo dokaj predvidljivi zaradi igre pod koš, nam je to ustrezalo.
Zato sem se odločli za igro pod koš, saj so bili Gril, Brezovnik in Neumann v odlični pripravljenosti. Slednjemu se je končno "izpolnila želja" glede igranja za reprezentanco. Na krilu smo imeli vsaj Mikuža dobro pripravljenega, Šimeta pa se zaradi malo slabše zunanje obrambe nisem upal dati v prvo postavo.

Zaradi relativno švoh zunanje obrambe tako Neumanna kot Mikuža in Šimeta sem upal, da Danska ne bo igrala hitrega prenosa žoge. Glede na slabo formo njihovih zunanjih se sicer niti te opcije ne bi preveč bal, saj kar bi šenkali v obrambi, bi proti njim nadomestili v napadu.

Na srečo so izbrali ravno igro pod koš, na kar sem potihem računal, saj imamo proti tej igri odlično obrambo na vseh pozicijah, še posebej pa imamo dober skok. Ob polčasu je tako prednost v skoku nekje 30-18 v našo korist, Gril pa je z 8-8 šutom najboljši igralec.
S 13 točkami prednosti ob polčasu seveda upam na zmago in na čimvečjo razliko, zato da na koncu rednega dela obstanemo pred Švedsko. Zanimivo bo gledati njihovo tekmo in računati koš razliko...

This Post:
00
275446.11 in reply to 275446.10
Date: 12/28/2015 1:02:07 PM
Overall Posts Rated:
116116
Update po polčasu: Trenutno vodimo s 15 točkami razlike, Švedska pa proti Armeniji trenutno samo za 7. Glede na to, da mora Švedska proti nam nadoknaditi 58 točk razlike, je to kar dober obet zaenkrat.

Če vzamemo, da tako mi kot Švedi za enako razliko zmagamo svoje nasprotnike in mi v zadnjem krogu izgubimo proti Poljski, mora Švedska zadnjo tekmo zmagati za 58 minus naša razlika proti Poljski.
Če torej izgubimo proti Poljski za 18, mora zmagati Švedska za 40. Seveda mi ne planiramo izgubiti za toliko, ampak nikoli se ne ve...