No pięknie, napisałem długie powitanie, ale w międzyczasie BB mnie wylogował i wszystko skasowane. Więc teraz już krócej. Witam wszystkich, starych i nowych przeciwników i tych, których znam z czatu meczowego. Po pechowym wymuszonym kontuzjami spadku z II ligi czas podjąć rywalizację tutaj. Draft u mnie padaczka, pomimo zajęcia 7 miejsca w lidze dostałem taki szrot, że od razu wszystkich zwolniłem. Taka sytuacja zdarzyła mi sie po raz pierwszy. Nawet przy awansie byli lepsi z draftu. Widzę po Waszych wpisach, że większość tak miała. Zadziwia mnie w tej sytuacji, co wyrabiają BB cy przy ciągle spadającej liczbie graczy. Ogólnie to uważam, że przepaść pomiędzy PLK i drużynami do niej zbliżonymi a resztą drużyn jest coraz większa i brak reform zmierzających do chociaż niewielkiego zniwelowania tej nierównośći.
Odnośnie dziadków to każdy ich nie lubi, ale biedniejsze drużyny, które chcą podjąć rywalizację z silnymi drużynami, po prostu muszą z nich korzystać. W mojej ocenie większość drużyn tej ligi gdyby dostała się do ligi, z której właśnie spadłem, przegrywałaby każdy mecz różnicą około 50 punktów, gdyby nie dokupiła kilku solidniejszych zawodników, a najtańsi są właśnie dziadkowie. I taka jest rzeczywistość.
Jeżeli chodzi o mój typ do awansu to drużyna Hooligans Hawks. Znamy sie jeszcze z III i II ligi też. Zawsze była bogatsza ode mnie a teraz po spadku z II ligi wraca zatankowana. Prawda Yester ? :)