BuzzerBeater Forums

BB Poland > [U21] Mistrzostwa Europy sezon 34

[U21] Mistrzostwa Europy sezon 34

Set priority
Show messages by
This Post:
22
277620.20 in reply to 277620.19
Date: 3/18/2016 2:26:58 AM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
A może by tak coś o Kadrze? O meczach? Cisza straszna. Przydałaby się jakakolwiek otoczka...

ciiiiii...trwa zacięta rywalizacja która z drużyn narodowych będzie miała mniej wpisów w sezonie.
Nie mam wielkich pretensji do selekcjonerów, bo cała gra jakoś siadła i dostosowali się do tego "tryndu" (no chyba, że owe siadanie jest też ich zasługą, wtedy pretensje mieć trzeba) . A nawet jestem im wdzięczny, bo dotychczas w zakładce forum miałem też coś do poczytania odnośnie obu zespołów kadrowych, a tak oszczędzam troszkę czasu, odpuszczając zainteresowanie drużynami narodowymi. Kadra U21 jest lepsza, bo dzięki odpowiedniej nazwie wątku, przynajmniej wiem w jakim turnieju występujemy:)
Inna sprawa, że przy takiej aktywności, nie chce mi się zaglądać, jak nam idzie:)
Pozdrawiam

From: Moris
This Post:
33
277620.21 in reply to 277620.1
Date: 4/11/2016 2:15:52 PM
Overall Posts Rated:
231231
Pierwsza runda za nami i jak n razie udało sie nie przegrać aczkolwiek przeciwnicy niebyli zbyt wymagający w drugiej rudzie nie będzie już tak łatwo . Skład mamy dosyć mocny i jak forma dopisze to może byc ciekawie

This Post:
11
277620.22 in reply to 277620.21
Date: 4/27/2016 6:09:39 AM
Overall Posts Rated:
5454
Pytanie z serii "Wytłumacz mnie bo nie rozumiem."
Pytania odnoszą się do meczu z Włochami:
1. Dlaczego na SG grał Biedal 106k DMI przy silnej mimo, że Sozen 229k przy sprawnej jest w zdecydowanie lepszej formie od niego?
2. O ile pomysł odwrotki się broni bo, jest to jakaś opcja taktyczna, to ni cholera nie rozumiem, dlaczego Akagunduz dostał na tej odwrotce pełne 48 minut?
3. Dlaczego szansy nie dostał w ogóle Siodlak zamiast Biedala? W ogóle nie rozumiem dlaczego gra Biedal z DMI 106k i formą silny, a nie gra Slifirski z DMI 299k i formą silny? Bo rozumiem, że postawiłeś na dwóch PG obok siebie żeby poprawić ball-movement, to dlaczego nie grał ten, który był w lepszej dyspozycji?
4. Dlaczego, pomimo odwrotki i GDP strzelonego jako "Pod kosz", postanowiłeś wystawić jedynie jednego wysokiego zawodnika do utrzymania zbiórki?

This Post:
33
277620.23 in reply to 277620.22
Date: 4/27/2016 5:17:10 PM
Overall Posts Rated:
231231
Zacznijmy od tego dlaczego przegraliśmy otóż głównym powodem porażki juz drugiej z koleji jest przed wszystkim słaba forma gdzie juz drugi tydzień z rzedu "sprawny"u naszych kadrowiczów można policzyć na palcach jednej reki.
Do tego trzeba dodać tez bardzo ważna rzecz czyli nastawienie .
Biedal grał tam gdzie miał grac czyli w ataku SG a w obronie juz na innej pozycji gdzie Siodlak by sie nienadał.
Akagunduz gral 48 minut bo niestety mam tylko jednego zawodnika tego typu w kadrze.
A co do ostatniego pytania to od kiedy tu wzrost decyduje o skuteczności pod koszem?

This Post:
33
277620.24 in reply to 277620.23
Date: 4/28/2016 4:02:52 AM
Overall Posts Rated:
5454
Co do ilości sprawnych to już jest małe potknięcie, bo nie policzysz ich na palcach jednej ręki (Wawrzyniak, Kuchniak, Armanowski, Siodlak, Grabkowski, Sozen), chyba, że masz polidaktylie. To jest ich 6. Dodaj do tego dwóch silnych z wysokim DMI - Tkaczyński 650k, Pabijan 780k - czyli masz 8 zawodników w niezłej formie. Przypomnę, że w meczu zagrało 9 zawodników.
Czyli uważasz za sensowniejsze trzymanie jako głównej opcji strzeleckiej zawodnika o staminie w okolicach 3-4 niż danie tam jakiegokolwiek innego zawodnika nawet na zmianę, który wprowadziłby odrobinę świeżości? Bo to już uważam za żart, że nie znalazłby się nikt, kto mógłby zmienić balans oddawanych rzutów i dać temu dzieciakowi chwilę odpoczynku na ławce, żeby mógł zachować skuteczność.
Jeśli mam Ci tłumaczyć tak proste wyrażenie jakim w koszykówce jest "wysoki" to nie mam więcej pytań. Bo wysoki to jest jeden z miliarda skrótowców określających wspólnie graczy podkoszowych - centrów i silnych skrzydłowych, którzy zazwyczaj grają niedaleko dziury. Czy wyrażenie "dziura" też mam tłumaczyć?

This Post:
00
277620.25 in reply to 277620.24
Date: 4/28/2016 4:40:47 AM
Overall Posts Rated:
5555
Na pierwszy rzut oka nie urażając nikogo była to ustawka dwóch menadżerów...i jeden został wyrolowany :P .Dlaczego tak piszę a no dlatego że pierwszy raz widzę aby na tym etapie rozgrywek na Centrach grali nominalni SG czy PG :D . Muszę przyznać że jest to swoisty fenomen :) No cóż zdarza się przegrać ale nie ma co się martwić na zapas.Nasi gracze wiecznie sprawnej formy mieć nie będą i trzeba grać tymi którzy są dostępni.Powodzenia w następnym meczu!

From: Siwy

This Post:
11
277620.26 in reply to 277620.23
Date: 4/28/2016 9:32:32 AM
Overall Posts Rated:
15061506
Odnosząc się do posta: pozdro pocwicz już o tym wspomniał, ale przypomnę - nie sądzę, żeby "zaledwie" 6 sprawnych i 8 solidnych było o wiele gorszym wynikiem, niż 8 sprawnych i 7 solidnych Włochów (Litwini mają podobną sytuację). A w każdym razie nie nazwałbym tego słabą formą. Takie GS-y są absolutnie normalne i nie ma za co na nie zrzucać winy.

Podobnie rzecz z entuzjazmem. Z Włochami nie ma co marudzić; i normalem nie mielibyśmy szans z nimi wygrać, Włosi to Włosi, mecz z nimi często oznacza wkalkulowaną w koszty porażkę. Ale za TiE z Litwą zabiłbym... 1 normal nie obniżyłby nam aż tak bardzo enta, a uprościłby sytuację w grupie. 0-2 to praktyczny koniec nadziei na półfinał, a i o awans na MŚ będzie ciężko. Z 1-1 (bo normal z Litwą dałby nam najpewniej zwycięstwo) nadal mielibyśmy spore szanse. A tak może się to skończyć tym, że będziemy oszczędzać enta na mecz o pietruszkę z Estonią...

Akagunduz może powinien mieć zmiennika, nawet wtedy, jeśli nie mieliśmy gracza z odpowiednim IS. Po prostu w tym momencie wziąłbym na te 8-10 minut pierwszego lepszego SG (czyli dobre JS-OD bez PS). Wydaje mi się, że w pozostałej 15 graczy takiego mieliśmy, a nawet jeśli nie, można było dowołać słabszego, lecz będącego w sprawnej gracza.

Ale żeby nie było, że tylko Morisowi się dostaje...
1. DMI nie gra.
2. Głaz mimo wszystko jest najpewniej SF-em podkoszowym IMO, więc liczyłbym go jako dodatkową połowę wysokiego. W ogóle zresztą, jeśli traktujemy Biedala jako PG, by naciągnąć tezę, to możemy i Głaza uznać za wysokiego, co nie?
3. GDP nie ma za zadanie tylko podbijania zbiórki (właściwie, podkoszowi nie mają za zadania tylko podbijania zbiórki), lecz też (i głównie) poprawę obrony pod koszem, a nawet obrony ogólnie. Więc GDP ma sens.

Leniwy, stary, wyliniały kocur. Czasem jeszcze zerknie na polskie tłumaczenia.
This Post:
11
277620.27 in reply to 277620.24
Date: 4/28/2016 3:07:51 PM
Overall Posts Rated:
231231
Może i było tyle sprawnych ale dwóch to głęboka rezerwa a jak by wszyscy mieli sprawny to tylko jeden by grał w pierwszej piątce .To nie jest koszykówka tylko BB i wysoki nie oznacza tu ze dobrze zbiera tylko ze szybko trenuje RB. DMI nie gra

This Post:
00
277620.28 in reply to 277620.26
Date: 4/28/2016 5:49:24 PM
Overall Posts Rated:
5454
1, 2 i 3. Dlatego pytania nazwałem "Wytłumacz mnie bo nie rozumiem."
Nie znam skillsów zawodników - widzę jedynie ich formę i DMI i na tej podstawie wysnuwać muszę wnioski z tego jak gramy. Dlatego zadaję pytania, bo dopuszczam do siebie, że czegoś tu nie rozumiem i odpowiedź dostałem :) I drążę temat dalej.
I nie dziw się, że ja patrzę na tą grę jak na koszykówkę, bo ponoć gra miała się z koszykówki wywodzić i koszykówkę odzwierciedlać. Tym bardziej, że oglądam tyle koszykówki, że niektórych to by głowa od tego rozbolała :)
Tym bardziej uważam, że należy zadawać pytania bo skład mamy niezły, jakiegoś specjalnego dramatu z formami nie ma, a miejsce w tabeli nam tego nie odzwierciedla.
Mam w tej kadrze swojego wychowanka. Za sezon będę mieć kolejnego. Chciałem poznać opinię naszego selcao na temat: "Dlaczego to wszystko jednak nie pykło, skoro ma wszystkie warunki do tego by jednak pyknąć"

Last edited by pOzdrO pocwicz at 4/28/2016 5:55:41 PM

From: Siwy

This Post:
00
277620.29 in reply to 277620.28
Date: 5/16/2016 1:11:45 PM
Overall Posts Rated:
15061506
Trochę nie rozumiem, dlaczego nie wcisnęliśmy CT w naszym ostatnim meczu (mecz Litwy z Serbią oznaczał, że niezależnie od wyniku nie mieliśmy szans na półfinał), ale z tego, co widzę, wyniki ułożyły się po naszej myśli i powalczymy o MŚ. Dobra robota!

Leniwy, stary, wyliniały kocur. Czasem jeszcze zerknie na polskie tłumaczenia.
Advertisement