Гинчев определено беше машина и на 20 а през миналия сезон претърпя огромно развитие,което е видно.
Последния сезон ситуацията около отбора не беше много различна, Имахме Гинчев +още един супер център Мицев, и още двама качествени тежки, като използвахме типичен център за тежко крило, за леко използвахме или гард или по тежък според противника, тактиката и моментната форма, а при гардовете абсолютно идентична ситуация-няколко супер офанзивни но пък дупки в защита + 2 или трима страхотни защитници но без принос в атаката. За себе си правя извода,че в България ни е проблем да тренираме външни играчи равномерно и се обличаме в едната или другата крайност. Срещу по-слаби противници тогава използвах офанзивните гардове за да ги мачкаме в атака а с равностойни или по-силни от нас залагах на здрава защита и се надявах приноса на мощните ни центрове в атака да е достатъчен. В повечето случаи ми връзваше. Като използвам з база казаното до тук ,мога да обобщя ,че по-моето скромно мнение не се е получила дупка в сравнение с предните сезони, дори имаме един супер играч,какъвто не сме имали а на другите позиции ситуацията е идентична. Като препоръка бих изказал мнение,че трябва за в бъдеще да подобрим тренирането на гардове ,като ако в същото време продължим да произвеждаме и подобни центрове като последните няколко сезона, ще имаме успехи, което разбира се че бъде трудно. През моя мандат кореспондирах основно с мениджърите на играчи,които бяха в отбора а по-малките 18 и 19 годишни бях оставил да се развиват по осмотрение на собствените им мениджъри. През призмата на времето отчитам това като грешка, но от друга страна не намирам за уместно да пиша на всеки ,който има 18 годишен играч и да му наливам акъл как да си тренира в собствения отбор, някой може изобщо да не иска да има младежки национали:) А и всички,които играем знаем как се тренира а ,който е решил да прави свой играч твърдо национал винаги може да пише пръв на националния селекционер и да попита за съвет ако се нуждае от такъв. Така,че истината е някъде по средата и комуникацията трябва да е двустранна и за мен е спорен въпроса, кой трябва да прави първата крачка. Да имаш национал е въпрос на чест, взимаш един играч -тренираш го един сезон, показваш го на националния селекционер и той решава от какво още се нужда твоето момче ако искаш да попадне в националния и ти го връща като информация. Ако ти наистина искаш да е национал се съобразяваш и го правиш според изискванията. За мен това е единият път. Другият е да пишеш на всички и да се надяваш,че ще се намерят няколко които от 18 до 21да тренират по твоят метод +факта,че трябва да спечелиш и вторите избори за да можеш да видиш резултата, защото не е изключен и вариант да има играч,който да е тренирал на 18 и 19 години по метода на националния мениджър стрелба примерно, да дойде новия и да каже,че му трябват силни защитници и твоя играч отпада, което е силно демотивиращо и би отказало доста хора. Може би най-добрия вариант е да се пуска като обява в страницата на отбора като минимални критерии:19 годишни тежки ,които искате да бъдат след време национали трябва да имат такива и такива умения, 19 годишни гардове Еди какви си, за да попадне леко крило на 21г. В отбора трябва да има, такива и такива умения. Който се интересува да ги чете и ако има желание да се старае да докара своя играч до тези параметри с каквито тренировки намери за добре, може би това е по-добър вариант от това да даваш наставления всяка седмица, кой играч какво да тренира и да се ядосваш,че половината мениджъри не спазват

разсъждавам на глас как си мисля,че могат да се случат нещата. Най-вероятно греша в много отношения ,но пък от толкова глупости може и да съм казал нещо вярно и полезно за теб като селекционер и за всички нас като трениращи проектонационали и фенове на отбора! Успешна кампания и Честита първа победа днес!
Last edited by Penko at 5/20/2019 5:40:38 PM