BuzzerBeater Forums

BB Bulgaria > У21 Трениращи и развитие

У21 Трениращи и развитие

Set priority
Show messages by
From: stiwi

This Post:
00
293770.254 in reply to 293770.249
Date: 5/20/2019 12:58:23 PM
LIWERPOOL
A Grupa
Overall Posts Rated:
1616
БЛАГОДАРЯ ТИ за доверието,което ми даваш,ще се опитам да не те разочаровам,УСПЕХ в новото ти начало като тренер на малките,дано направим добър тандем,ще е от полза на всички.

This Post:
00
293770.255 in reply to 293770.252
Date: 5/20/2019 3:04:00 PM
Meerkats
A Grupa
Overall Posts Rated:
176176
Second Team:
Meerkats Nest
Зависи от тактиката все си мисля, на тоз звяр трябва и някой да му подава Иначе успех в мачовете и тренировките ;)

П.П.: И мен ми направи впечатление заплатата на тоя юнак на Гарич, дори едно време на дебелите запалти не помня да сме имали с повече от 80-90к(преди 100на сезона си спомням добичетата на Директ - легендите Нитов и Барай). Макар че си признавам, че последните 20 сезона, не следя мн. отбора, може да съм изпуснал някой звер Та браво и от мен на Гарич ;)

From: Penko

This Post:
00
293770.256 in reply to 293770.249
Date: 5/20/2019 5:31:55 PM
B.C Pleven
A Grupa
Overall Posts Rated:
111111
Гинчев определено беше машина и на 20 а през миналия сезон претърпя огромно развитие,което е видно.
Последния сезон ситуацията около отбора не беше много различна, Имахме Гинчев +още един супер център Мицев, и още двама качествени тежки, като използвахме типичен център за тежко крило, за леко използвахме или гард или по тежък според противника, тактиката и моментната форма, а при гардовете абсолютно идентична ситуация-няколко супер офанзивни но пък дупки в защита + 2 или трима страхотни защитници но без принос в атаката. За себе си правя извода,че в България ни е проблем да тренираме външни играчи равномерно и се обличаме в едната или другата крайност. Срещу по-слаби противници тогава използвах офанзивните гардове за да ги мачкаме в атака а с равностойни или по-силни от нас залагах на здрава защита и се надявах приноса на мощните ни центрове в атака да е достатъчен. В повечето случаи ми връзваше. Като използвам з база казаното до тук ,мога да обобщя ,че по-моето скромно мнение не се е получила дупка в сравнение с предните сезони, дори имаме един супер играч,какъвто не сме имали а на другите позиции ситуацията е идентична. Като препоръка бих изказал мнение,че трябва за в бъдеще да подобрим тренирането на гардове ,като ако в същото време продължим да произвеждаме и подобни центрове като последните няколко сезона, ще имаме успехи, което разбира се че бъде трудно. През моя мандат кореспондирах основно с мениджърите на играчи,които бяха в отбора а по-малките 18 и 19 годишни бях оставил да се развиват по осмотрение на собствените им мениджъри. През призмата на времето отчитам това като грешка, но от друга страна не намирам за уместно да пиша на всеки ,който има 18 годишен играч и да му наливам акъл как да си тренира в собствения отбор, някой може изобщо да не иска да има младежки национали:) А и всички,които играем знаем как се тренира а ,който е решил да прави свой играч твърдо национал винаги може да пише пръв на националния селекционер и да попита за съвет ако се нуждае от такъв. Така,че истината е някъде по средата и комуникацията трябва да е двустранна и за мен е спорен въпроса, кой трябва да прави първата крачка. Да имаш национал е въпрос на чест, взимаш един играч -тренираш го един сезон, показваш го на националния селекционер и той решава от какво още се нужда твоето момче ако искаш да попадне в националния и ти го връща като информация. Ако ти наистина искаш да е национал се съобразяваш и го правиш според изискванията. За мен това е единият път. Другият е да пишеш на всички и да се надяваш,че ще се намерят няколко които от 18 до 21да тренират по твоят метод +факта,че трябва да спечелиш и вторите избори за да можеш да видиш резултата, защото не е изключен и вариант да има играч,който да е тренирал на 18 и 19 години по метода на националния мениджър стрелба примерно, да дойде новия и да каже,че му трябват силни защитници и твоя играч отпада, което е силно демотивиращо и би отказало доста хора. Може би най-добрия вариант е да се пуска като обява в страницата на отбора като минимални критерии:19 годишни тежки ,които искате да бъдат след време национали трябва да имат такива и такива умения, 19 годишни гардове Еди какви си, за да попадне леко крило на 21г. В отбора трябва да има, такива и такива умения. Който се интересува да ги чете и ако има желание да се старае да докара своя играч до тези параметри с каквито тренировки намери за добре, може би това е по-добър вариант от това да даваш наставления всяка седмица, кой играч какво да тренира и да се ядосваш,че половината мениджъри не спазват разсъждавам на глас как си мисля,че могат да се случат нещата. Най-вероятно греша в много отношения ,но пък от толкова глупости може и да съм казал нещо вярно и полезно за теб като селекционер и за всички нас като трениращи проектонационали и фенове на отбора! Успешна кампания и Честита първа победа днес!

Last edited by Penko at 5/20/2019 5:40:38 PM

From: Baluka

This Post:
11
293770.257 in reply to 293770.256
Date: 5/20/2019 6:53:37 PM
Tormento Demons
II.1
Overall Posts Rated:
5353
За някои от нещата мисля , че си прав , но определено ще има сериозна дупка следващите два сезона и е много вероятно да дропнем сериозно . Който и да е треньор с 12 високи момчета няма как да се получат нещата . Двата ми гарда в утопия ги тренирах за АЗ-та , но по принуда ще ги пусна да пасат пас в опита да наваксам малко на позицията ПМ поне този сезон . Тежкото крило обаче няма шанс . Може би и драфта да е бил слаб , макар че все един гард трябваше да има .

This Post:
00
293770.258 in reply to 293770.257
Date: 5/20/2019 7:17:10 PM
B.C Pleven
A Grupa
Overall Posts Rated:
111111
Отчетоха като моя грешка,че 18 и 19 годишните изобщо не съм ги гледал. Но дори да бях може би щях да имам различна визия за тяхното развитие от тази с ,която идваш ти и пак нямаше да е ок Хубаво е,че коментираме защото така с участието и на други ,които вярвам че ще се включат можем да се обединим около някаквако мнение за стратегия относно развитието на националните отбори. За мен е странно за 40+ сезона ,младежкия отбор веднъж да е минавал първата фаза на европейско първенство. И това не е само до брой активни мениджъри,защото съм сигурен ,че има страни (без да съм проверявал) ,които имат сходна бройка юзъри (както е модерно да се казва) но са постигнали в някакви периоди по-добре резултати. Не говорим да сме супер-сила ,но поне няколко избухвания за тези години трябваше да имаме. Явно не можем да се организираме като хората, и ти си прав изобщо няма значение кой ще бъде мениджър ако няма натренирани играчи. А затова трябват разговори, определено има знаещи и можещи мениджъри, няма да ги изброявам за да не пропусна някой, но Гарича дето е шеф на Гинчев , дори играе от около година мисля и вече има резултат. Има и други по -нови хора, които биха тренирали според мен,а и от по-динозаврите в играта също. Така,че е крайно време да спрем да говорим,че няма играчи ( което е факт) и да се запитаме първо защо няма, чакаме да дойде някой италианец или китаец да ни каже как се тренира ли? И второ да започнем да подобряваме качеството и да издигнем националните отбори на едно по-високо ниво. Като тук дори няма значение какви резултати ще има този или другия сезон, въпроса е да направим така,че който и да е мениджър начело да разполага с отбор,който да мачка слабаците и да играе като равен със силните. Тогава ще можем да коментираме ,че евентуално този мениджър не става или онзи е объркал състава и тактиката. В момента живеем в някаква атмосфера на примирение,че толкова ни е потенциала и приемаме за ок 3 място, а то не е ок, и не трябва да бъде, сигурен съм.че и за теб не е ок, защото дори 10 активни да сме можем да надскочим сегашното си ниво, а всеки от нас има достатъчно знания за играта и е обидно за толкова сезони да нямаме развитие.

This Post:
00
293770.260 in reply to 293770.259
Date: 5/21/2019 5:23:00 AM
B.C Pleven
A Grupa
Overall Posts Rated:
111111
Здравей, Нико
Не, не бях сериозен в нещата ,които писах-посреднощ нямаше какво да правя и реших да убия малко време в писане докато следях мача на мъжкия национален отбор.

From: Garich
This Post:
00
293770.261 in reply to 293770.260
Date: 5/21/2019 8:03:52 AM
Overall Posts Rated:
3333
Не може ли да се направи една общодостъпна база данни, в която всеки тренер да добавя чаветата си, а след като престанат да бъдат обект на интерес от страна на младежкия селекционер евентуално да се прехвърлят в база данни на националния селекционер

Аз ще направя базата за тази таблица (Google Sheets) а пък вие ще кажете какво може да се промени.

From: Baluka

This Post:
11
293770.262 in reply to 293770.261
Date: 5/21/2019 11:20:25 AM
Tormento Demons
II.1
Overall Posts Rated:
5353
Базата я има готова от доста време. Мислех да я предложа тия дни и ми е интересно да видя какво е мнението по този въпрос мениджърите?

This Post:
00
293770.263 in reply to 293770.262
Date: 5/21/2019 12:13:11 PM
Overall Posts Rated:
3333
Базата я има готова от доста време. Мислех да я предложа тия дни и ми е интересно да видя какво е мнението по този въпрос мениджърите?

Интересно дали е онзи сайт който спомена или нещо hand-made като моето:

(https://docs.google.com/spreadsheets/d/1M2WglmEL71Bo8cTfrt...)

Задал съм началото като съм сложил шестте ми трейнита от двата отбора (на втора страница Защитници и трета страница Нападатели). На първа страница се копира информацията за играча от страницата с всички играчи (макар че и от страницата на играча би трябвало да работи).

Ръчният труд е първоначалното вкарване на информацията за играча и после периодичното ъпдейтване на играчите.

This Post:
00
293770.264 in reply to 293770.263
Date: 5/22/2019 6:04:11 AM
Overall Posts Rated:
3333
Интересно е че Димитър Гинчев е бил повод за стартиране на дискусия озаглавена "Highest Salary U21? " в общия форум. След това повече не се споменава и като цяло дискусията се завърта около един израелски център на 21 години със 105 хиляди заплата. (45843206)

Общо трима играчи на 21 години в момента имат над 100 хиляди заплата, един от тях е Гинчев. Четвъртият е с 87 хиляди, с между 70 и 80 хиляди има още трима и т.н.

В темата има едно доста интересно мнение на един израелски мениджър, ще го копирам цялото и моля опитните играчи за коментар:

so the calculation for the first season would (4k salary + 35k par+20k yt)*12, that's around 700k and the next 2 season would be closer to that than your calculation which is only true for the 4th season of training. pair that with 2 more trainers and you can make a nice profit.

Except farms can't do that because they can't afford that kind of salary for 3 players in lower divisions (due to smaller weekly economy). Which is when a 'system' may come in handy to redistribute these players to other willing managers when the salary becomes too high.

Is it the best you can do? no.

It's not even close to the best. Training is already not profitable, especially training top end potential players. Wolph is right about this. The best bet to make more profit than trading (even with all the restrictions) is to acquire 6 lvl 8 potential players who can be made into SFs. Do 2 position training for the first 2 seasons, sell 3 and train the others for another 4-5 seasons. All with a lvl 4 trainer. Then sell the 3 you kept around 125 TSP or more. That may make you a profit.

What you are advocating however is something entirely different. You have 3 general outlines:
- train only primaries and cap the player
- train primaries first, make his salary explode to the point you will have to give up building a competitive team and THEN train secondaries like that guy is doing with the 24yo
- make a plan, train secondaries up to the point where you are still guaranteed to hit all your primary targets and THEN train primaries.

You advocate this second, while every reasonable manager without an agenda on BB will tell you: do the latter or mix it. When they are young trainees are bad no matter what position they play, but when they are older and cost more you get to use them at the positions where they are most useful. This, and the fact you pay millions less in salary over the course of a player's life if you do secondaries first and primaries after. ANYONE with a shred of common sense understands this.

What you are advocating goes against both financial and strategic interests of trainers. And yes, OD and PA do matter for big men and PA is very trainable considering it is not affected by height. JS is irrelevant, I'd never train it on a 7'0'' C for salary reasons, in fact a lower initial JS is usually better as you save tens of thousands in salary every week later on. HA/DR are also almost useless on a C, provided you have enough flow to get them the ball. I had a 1 HA/1 DR player in D1 who took a higher amount of dunks and inside shots (and fewer layups).

... следва продължение

Advertisement