BuzzerBeater Forums

BB Srbija > U21 National Team Speeches

U21 National Team Speeches (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Balada
This Post:
88
252233.3 in reply to 252233.2
Date: 12/24/2013 7:58:54 PM
Overall Posts Rated:
154154
Zdravo svima.
Ja sam se kandidovao za selektora mlade reprezentacije da bih postigao konacno nesto u zivotu, a to je da postanem trener reprezentacije u jednoj virtuelnoj igrici.

From: psiho26

This Post:
00
252233.4 in reply to 252233.3
Date: 12/25/2013 8:10:50 AM
Overall Posts Rated:
2525
Bez dileme najiskrenija kandidatura + :)))

From: krmelj
This Post:
66
252233.5 in reply to 252233.4
Date: 12/25/2013 11:33:42 AM
Kurajberi
II.4
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Trbonje
Evo jos jedne ozbiljne kandidature.Ukratko samo,sto se tice mog iskustva rada za reprezentaciju,bio sam skaut i za mladu i za staru,kasnije samo za staru,a i dalje sam u Ivkovom strucnom stabu i planiranju svega.Da ne bi doslo do onih vecitih pitanja ''sta si ti uradio za reprezentaciju,koje igrace izbacio'' itd,evo odmah da iskazem svoje misljenje oko toga. Reprezentaciji se moze pomoci na mnogo nacina,ja nisam upropastavao svoj klub dovodjenjem svakakvih poluigraca ali sam bio ukljucen u rad na vec pomenute nacine,sam sam se prijavio,uvek sam trenirao nase igrace i cekao strpljivo da se pojavi igrac kalibra za reprezentaciju i kupio ga.Taj buduci reprezentativac je Cvetkovic.

Toliko u uvodu,sada na bitnije stvari.Sta je moj posao?

* Jos davno me je nervirala raspodela igraca za trening za mladu i staru.Poslednjih sezona ta saradnja je znatno pobosljana,a moj posao je da u saradnji sa Ivkovicem zacementiram taj jedan sistem.Dakle apsolutni prioritet su rezultati A reprezentacije u buducnosti! To znaci da igraci potencijala 8 i nize idu mahom u trening za mladu,ovi 9 + za A. Jedino ukoliko je neka drvenda u pitanju sa sekundarcima 1,2,a visinom 220 cm recimo moze da se prepusti mladoj,medjutim i tad treba paziti da taj cunj kojem bi se radili samo primarni skilovi prakticno,ne unisti vlasnika koji ga trenira zbog prerane prevelike plate.Takvi slucajevi se svakako moraju izbegavati.Prvi sam trenirao sve igrace od potencijala 3 i vise i znam da moze i od igraca sa potencijalom 6 da se izvuce maksimum i da zaigra za mladu.

* Drugi najbitniji deo mog posla je svakako podizanje zainteresovanosti za reprezentaciju uopste.Smatram da se reprezentacija nije dovoljno eksponirala u prethodnim sezonama,takodje bilo je manjka izvestaja pred utakmicu,posle utakmice i nedovoljnog upoznavanja zajednice sa protivnicima,taktikama itd...Prvi sam umeo da napadam zbog recimo nepostavljanja postava za mec,e sad bi prvi morao da dokazem svoju ozbiljnost i posvecenost.Znatno cesce moraju da se oglasavaju igraci klinci interesantni za mladu ili staru na forum,takodje.

* Skauting...svi koji su trenutno u strucnom stabu mlade bi dobili priliku,s tim sto bih sigurno ubacio jos ljudi.Misljenja sam da sto je vise ljudi ukljuceno,posao je efikasniji.Ako 10 ljudi imaju po 20 igraca za kontakt detaljnije ce to raditi nego ako dvojica imaju po 100!!!Ta dvojica ce vremenom uvenuti. Skautima bih ja dao instrukcije i ovlascenja,naravno imaju pravo i na neku slobodnu volju sto se tice nacina treninga,bitno samo da ispadne dobro.Posle svake sezone bih proverio rad skauta,da vidimo koliko je uradio i da li je bio angazovan dovoljno i kako treba.Ukoliko necijim radom nisam zadovoljan,taj ce biti zamenjen nazalost jer ja zaista ne zelim da kontaktiram vlasnika nekog potencijalnog zanimljivog igraca i reprezentativca,a on mi napise tipa ''taj mi se nije javio uopste'' ili ''nije mi odgovorio vec 100 god na poruku''.

* I naravno na kraju,rezultatski ciljevi.Sa ostatkom igraca kojim bih ja raspolagao,kada se oduzmu ovi sto se rade za A tim,moram da izvucem maksimum.Dakle,ni u kom smislu se tome ne bi pridavala mala paznja,detaljno bih vrsio selekciju igraca i pravio taktike u pedalj i sam priznao ukoliko bih se zajebao negde.Tu ne bih trazio nikakve pomoci jer oko tog nekog tim menadzmenta i taktickih zamisli,imam ipak najvise poverenja u sebe.

Pitajte slobodno sve ostalo sto vas zanima.

Last edited by krmelj at 12/25/2013 11:34:31 AM