Tak som sa trošku pozrel na históriu ME a zistil som, zopár zaujímavostí.
* Celkovo sa konalo 16 ME
* Historicky najúspešnejším tímom je Španielsko so štyrmi triumfami (no posledný získali v sezóne 21, keď porazili práve nás)
* Druhým najúspešnejším tímom sme my s troma titulmi
* Tretie je Taliansko, ktoré má dva tituly
* Zvyšných sedem titulov si rozdelilo sedem krajín (Srbsko, Poľsko, Turecko, Česko, Švajčiarsko, Nemecko a Fínsko)
* Čiže také dominantné krajiny ako Česko či Poľsko majú len 1 titul ME (na MS sú však úspešnejší)..
* Zo 16 ME dokázali hostiteľské krajiny triumfovať iba 6x! (2x my-100% bilancia, Španielsko, Česko, Turecko a Švajčiarsko)
* Za ostatných 12 sezón sme dokázali doma vyhrať len my, a to 2x..
Aj to svedčí o tom, akú pozíciu sme si vybudovali od čias Psycha a Mateja, kedy sme mali 450 manažérov (teraz máme cca 150). Tieto časy sa pomaly strácajú, každým strateným mladíkom, ktorý ide do zahraničia, pritom táto sezóna sa mi zdá, že vyšla ako jeden z najlepších draftov v poslednom období..
Tešme sa z toho, čo sme dosiahli, boli to veľké úspechy, ale bolo by dobré sa posnažiť z týchto pozícií neustúpiť príliš.
1 BBB, 25 Leagues, 11 Tournaments, 3 Europe Titles (SVK), 2 World Bronzes (SVK), 2 Europe Bronzes (SVK,FRA), 51 Seasons NT coaching