BuzzerBeater Forums

Makedonija - I.1 > Прес конференции

Прес конференции

Set priority
Show messages by
From: LynxBK
This Post:
00
194992.83 in reply to 194992.82
Date: 10/23/2025 2:41:58 PM
Lynx Incubus
MKD BB Elita
Overall Posts Rated:
1919
Резултатот е 107:107. Преостануваат уште 14 секунди од четртата четвртина и топката е во рацете на домаќинот Lynx Incubus. Фаворитот тргнува кон победа во последниот напад преку плејмејкерот Janko Hristov кој игра одличен натпревар. Hristov ја гледа поставеноста на одбраната. Што ли ќе одигра?! - се прашуваат сите 11 435 присутни во салата.

Младиот потенцијал Marko Loteski ги крева рацете и му довикува на Hristov да му ја додаде. Но, тоа на Hristov не му се допаѓа и одмавнува со главата. Hristov бара посигурни раце, но неговите соиграчи стојат во место. Сите освен еден. Времето изминува.

Абе дај ми ја! инсистира Loteski. Hristov покажува со показалецот на слепоочницата алудирајќи му на Loteski да мисли малку со главата. Време се помалку.

Чичо Јанко, чичо Јанко. Подај. Сам сум - Loteski е упорен.

Тоа ептен го изнервира Hristov. Што бе чичо! Што! 26 години имам! На ти ја. Му ја фрли топката во последната секунда.

Loteski пресреќен и веднаш се крева на скок шут од крилната позиција. Дур топката е во воздух тој се врти со грб кон кошот, погледнува кон една од камерите, прави гестикулација како Steph Curry и извикува „Night, night". БРИК - топката го искрши обрачот. Сите се фаќаат за глава. Одиме во продолженија!

Во продолжението епски дебакл на домаќините и елиминација уште во првото коло. По завршување на натпреварот новинарите побараа коментар од менаџерот.

Ми се допаѓа како играше Zoran Dzambazovski. Ќе му заѕвонам на сопственикот на Morkovi да направиме договор за трансфер. Новинарите збунети.

Џабе ќе ѕвоните? Нема кој да ви крене телефон. - искоментира еден од новинарите.

Како? - намуртено праша менаџерот?

Така. Тимот Morkovi нема сопственик. Загубивте од бот! - му врати истиот новинар.

Менаџерот на Lynx Incubus молчи неколку секунди. Што ли ќе каже? Конечно се сети.
Да, ама не тепаа ли 100 разлика? Не!

Новинарите ја напуштија салата.

From: Ivan.K

This Post:
11
194992.84 in reply to 194992.83
Date: 10/23/2025 4:58:56 PM
Kk Astibo 2022
MKD BB Elita
Overall Posts Rated:
44
За другпат да знаеш ботовите секогаш играат основен напад а тоа е неутрален напад и нормално темпо. Ако ставеше кај прогноза тоа сега ќе беше во второ коло од купот.

From: LynxBK

This Post:
00
194992.85 in reply to 194992.84
Date: 10/23/2025 7:11:12 PM
Lynx Incubus
MKD BB Elita
Overall Posts Rated:
1919
Скроз заборавив. Знаев за тој податок, ама се заиграв со табелата за статистиките и го пропуштив крајниот рок да направам измени во тактика. Ми беше отворен гледачот додека ги средував податоците и двојна забава - ем табели, ем циркузи на натпреварот. <3