BuzzerBeater Forums

Βοήθεια – Ελληνικά > Αλφαβητάρι προπόνησης

Αλφαβητάρι προπόνησης (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
11
134494.1
Date: 03/12/2010 14:34:18
Overall Posts Rated:
113113
Το πρωτότυπο νήμα βρίσκεται εδώ : (127901.1)


Η πιο αποτελεσματική προπόνηση που μπορείς να έχεις, είναι υπό τις παρακάτω συνθήκες:

#1 Ο παίκτης είναι 18 χρονών.

#2 Ο παίκτης δεν έχει φτάσει στο μέγιστο της προοπτικής του (αν σου συμβαίνει αυτό σε 18χρονο, έχεις έναν απ' τους χειρότερους προπονήσιμους).

#3 Συμπληρώνουν 48 λεπτά στη(ις) θέση(εις) προπόνησης.

#4 Προπονούνται σε μια θέση προπόνησης.

#5 Για δεδομένα skills, να είναι 5'11" (για skills κοντών) ή 7'5" (για skills ψηλών).

#6 Έχεις καλό προπονητή.

#7 Τα κύρια skills των παικτών σου είναι αρκετά ισορροπημένα μεταξύ τους.

Όσο πιο μακριά είσαι απ' τις παραπάνω συνθήκες, τόσο λιγότερο αποτελεσματική θα είναι η προπόνηση, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, η καθυστέρηση δεν οφείλεται σ' αυτό που οι πιο πολλοί πιστεύουν.

Όσο πιο μεγάλος ηλικιακά είναι ένας παίκτης, τόσο πιο αργή θα είναι η προπόνηση, αλλά δεν νομίζω πως υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά από χρόνο σε χρόνο. Έτσι κι ένας 19χρονος με έναν 18χρονο δεν θα έχουν τόσο μεγάλη διαφορά. Ωστόσο απ' τα 24κι έπειτα, θα μπορείς να παρατηρήσεις μια αξιοσημείωτη διαφορά στο ρυθμό της προπόνησης.

Αν ένας παίκτης φτάσει κοντά στο μέγιστο της προοπτικής του, ξέχνα το, η αποτελεσματικότητα της προπόνησης του θα πέσει απελπιστικά. Στοιχηματίζω ότι η προπόνηση, στην καλύτερη των περιπτώσεων, θα πέσει στο 1/3 της ταχύτητας μιας κανονικής προπόνησης.

Αν προπονείς 2 ή 3 θέσεις, η προπόνηση δέχεται ένα πλήγμα,αλλά (και αυτό είναι αυστηρά προσωπική μου γνώμη και ΟΧΙ επίσημη θέση) δεν είναι τόσο κακό όσο μερικοί φοβούνται. Αν μπορείς να κάνεις προπόνηση μιας θέσης, εννοείται ότι προτείνεται. Για τις περισσότερες ομάδες, η προπόνηση 2 θέσεων θεωρείται η πιο κατάλληλη επιλογή.

Το ύψος σίγουρα παίζει ρόλο, αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείς και τόσο πολύ. Αν ας πούμε προπονείς ψηλούς και ο ψηλός σου είναι πχ 205 cm, δεν χρειάζεται να πάρεις σώνει και καλά, ψηλό των 215 cm. Σίγουρα ο τελευταίος θα προπονηθεί γρηγορότερα σε μερικά skills (τλχ στα ριμπάουντ), αλλά όχι και με πολύ μεγάλη διαφορά. Αντίθετα αν δοκιμάσεις να τον προπονήσεις πχ στον χειρισμό, σίγουρα θα έχεις μεγάλο πρόβλημα.

Όσο χαμηλότερο επίπεδο έχει ο προπονητής σου, τόσο θα αργεί και η προπόνηση. Η διαφορά μεταξύ μέτριου και ανταγωνιστικού είναι πολύ μεγαλύτερη απ' την αντίστοιχη μεταξύ του εκπληκτικού και της παγκόσμιας κλάσης. Για σχεδόν όλες τις ομάδες,ένας προπονητής παγκόσμιας κλάσης θα είναι σπατάλη, όχι ότι ο εκπληκτικός θα είναι πολύ καλύτερος (προσωπικά έχω εκπληκτικό, αλλά τον αγόρασα σχετικά φτηνά, τα οικονμικά μου είναι σε αρκετά καλή κατάσταση και έτσι δεν ζημιώνει την ομάδα μου.). Για τους πιο πολλούς, ο αξιοσέβαστος είναι υπέραρκετος αλλά αν μπορείς για δυνατό, μην το σκεφτείς.

Η ισορροπημένη προπόνηση, κατά τη γνώμη μου, είναι μία απ' τις πιο βασικές επιδιώξεις στο BuzzerBeater. Προσωπικά πιστεύω ότι αν τα κύρια skills ενός παίκτη σου είναι πολύ κοντά το ένα στο άλλο, η προπόνηση του θα είναι, έστω και ελαφρώς, πιο αποτελεσματική. Aν πχ ένα κύριο σκιλ φτάσει στο θρυλικός και τα άλλα είναι στο δυνατός, θα δεις ότι θα έχεις μεγάλο πρόβλημα.


Για να μπορούμε να πούμε ότι ένας παίκτης πήρε 48+ λεπτά, με όλη τη σημασία της φράσης σημαίνει ότι έχουμε εξασφαλίσει όλους τους παράγοντες που επηρεάζουν την ταχύτητα της.Με πιο απλά λόγια, μια προπόνηση 48+ λεπτών δεν λέει όλη την αλήθεια, αν και τεχνικά δεν είναι λάθος.


Last edited by GM-Paris at 03/12/2010 14:34:42