BuzzerBeater Forums

BB România > NT S.54

NT S.54 (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Otis
This Post:
00
311007.1
Date: 07/01/2021 01:40:25
The Defenders
RBBA
Overall Posts Rated:
441441
Second Team:
The D-fenders
salutare tuturor si bun venit la sezonul 54 pentru echipa nationala.

sezonul acesta ne prinde pe urma celui mai de succes sezon in istoria nationalei, cu o calificare in premiera la euro plus o victorie de palmares. acest succes ne-a oferit o imagine destul de clara despre unde ne aflam momentan ca echipa. terminam sezonul cu un excelent rank 29. din pacate irelevant pentru sezonul de consolare in care ne aflam unde adversarii sunt aleatorii, dar foarte relevant pentru pozitia in grupe la urmatorul euro. astfel, optim ar fi sa castigam suficient de multe meciuri incat sa pastram acest elan intrand in sezonul 55 ca sa beneficiem de un cap de serie mai bun. desi e mica diferenta intre a fi cap de serie 5 sau 3 fiindca valorile sunt apropiate, acest lucru conteaza.

astea fiind zise incepem sezonul prin raportarea ca in fiecare an la grila de forta bruta a nationalei noastre in raport cu ce se invarte prin alte nationale in joc in acest moment.

pe masura ce capatam relevanta si o sa dam de adversari care au staffuri de 6-8 persoane care ne analizeaza tendintele, o sa continui sa expun care sunt jucatorii nostrii relevanti, macar pt a induce un minim pachet de informatie catre comunitatea noastra vis-a-vis NT.

incepem cu lotul.

in anii anteriori cu greu gaseam 14 jucatori de calibru NT, restul pozitiilor le foloseam discretionar pt monitorizare antrenament, dar din fericire, mult asteptata generatie din sezonul 45-46 a ajuns la un nivel la care pot fi in lot, fie ca sunt buni fie ca sunt comparabili cu putinul pe care le avem. sezonul acesta avansam cu un lot complet fiindca 3-4 jucatori posibil sa ajung ala un nivel satisifacator pana la jumatatea campaniei si ar fi pacat sa nu ne folosim de ei macar ca rezerve.
ce e pacat e ca desi intram in sezon cu 18 juc, cel putin 3 o sa se descompuna aproape peste noapte si revenim la un lot incomplet, dar aia e.






From: Otis

To: Otis
This Post:
00
311007.2 in reply to 311007.1
Date: 07/01/2021 01:57:35
The Defenders
RBBA
Overall Posts Rated:
441441
Second Team:
The D-fenders
voi folosi gradatiile de la club pt a da o imagine mai buna.
key player
Cristi Câmpeanu - 201k cel mai dezvoltat guard ca putere bruta. perindat pe transfer non stop anul trecut. nu mia e deloc un secret pt adversari, dar in continuare o forta cand atacam interior
Valentin Cojocaru 115k a surclasat toate optiunile pe SF. tsp nr 2 dupa campean. sfarsitul de sezon il va prinde cu salariu dublu. primul jucator crescut efectiv de la zero, care n-a trecut prin TL sa fie scoutat, iar care pe viitor va reprezenta un punct forte la pozitia cea mai importanta

regular starter
Mãdãlin Dehelean 194k odinioara cel mai dezvoltat om de interior cu secundarele cele mai mari pentru pivoti. intre timp a fost depasit de altii in mai multe arii, dar ramane cel mai complet. acum are 33, o simpla scadere pe 1 de ID sau RB il face nejucabil , dar cat mai e ne putem baza pe el. intr-o forma sau alta va juca rezerva indiferent de tactica. si el perindat pe TL, nu mai e un secret.
Sorin Vasile 187k in momentul de fata este cel mai bun guard dupa campeanu, util indiferent de tactica, ca titular sau back up. nu va face fata secundarelor celor din urma, dar probabil ca va rezista 4 sez in lot cu minute decente. optiune de tranzitie care momentan e de baza.
Dumitru Stef 117k- deja net superior lui stoica, cu un minus doar pe RB de 1-2 trepte, in functie de antrenament va termina sezonul ca SF titular NT sau PF.

rotation player

Vasile Stoica 134k odinioara singura optiune pe SF, potentialul l-a limitat, a fost depasit de cel putin 2 alti SF. dar si el va avea sanse sa joace rezerva daca e in forma. o piesa care ne aajutat sa nu ne scufundam ca NT. va rezista inca 3-4 sez la nt
Cosmin Iancu 115k. jucator clona al lui campean. intrat in ultimele sezoane de antrenat, o forta pe anumite tactici si potential de a fi util in toate scenariile, in functie de cum evolueaza antrenamentul pana in sfarsit de sezon.
Radu Dobricã 215k juc de interior complet ca principale si semi dezvoltat pe secundare. din pacate genul de jucator pe care trebuie sa ne bazam. la 33 de ani, practic acesta e ultimul sezon in lotul NT.
Stefan Matei 187k un pivot similar cu dobrica si cu secundare minime de NT. succesorul lui dobrica pentru inca 2 sezoane. diferenta minima intre ei, cine e in forma va avea prioritate.
Nicolae Matei - 176kcel jucator aproape gata. secundare minime . similar cu sorin vasile. ne permite sa fim competitivi cat timp jucatorii mai buni din urma sunt antrenati in continuare si nu grabiti in lot.
Alin Dinu 176k o surpriza placuta fata de anul trecut, a crescut la skills desi si a atins potentialul. foarte bine crescut pe o parte din secundare, va fi mai mult decat o solutie de tranzitie. ca si altii. probabil ca va continua drept piesa (secundara) parte din nucleu. joaca mai putin decat altii doar prin prisma apararii si passingului mai scazut, dar rolul sau pe teren e clar si sigur
Floricã Matei 115k pivot specialist pentru atac exterior (evident prin prisma statisticilor). joaca doar cand putem ataca neutru sau exterior. ajuns la maturitate. piesa foarte utila dar cu impact limtiat atata timp cat avem 1 astfel de jucator, iar nu 4 ca nationalele cu ambitii.




Last edited by Otis at 07/01/2021 02:10:33

From: Otis

To: Otis
This Post:
00
311007.3 in reply to 311007.2
Date: 07/01/2021 02:04:50
The Defenders
RBBA
Overall Posts Rated:
441441
Second Team:
The D-fenders
back ups
Iulian Nicolau 173k un PG echilibrat cu secundare foarte bune. piesa stabila indiferent de atac. va rezista in lot urmatoarele 2 sezoane. completeaza atacul pe ambele zone. piesa foarte utila.
Matei Lazãr 206k al doilea salariu in lot. cel mai dezvoltat pe principale, anul acesta va scadea teribil de mult, dar il pastram inca un sezon ca pivotii tineri sa fie finalizati. joaca doar in anumite tactici
Robert Bârsan 201k un pivot foarte bun in doar anumite scenarii. OD la pragul minim acceptabil si slabiciuni in alte arii l-au facut victima sigura a celor care vin din urma. posibil sa prinda meciuri daca e in forma, dar deindata ce pivotii tineri intra in lot el o sa iasa.

Back ups dar care sunt parte din Valul urmator
Roman Vilenchik 81k piesa fundamentala, parte din viitorul echipei. defensiv gata sa intre pe teren ca rezerva dar nefiind terminat nu se justifica scaderea impactului pe teren. sfarsitul de sezon e posibil sa l prinda cu statut de rotation player
Mihai Gheorghe 89k in mod surprizator crescut ca un SF care cu minime modificari ajunge sa fie un guard bun, asta daca managerul sau va alege sa l creasca asa. e pe muchia lotului. la sfarsit de sezon vom vedea daca poate sa ramana in lot sau nu
Pastorel Popescu 106k mvp, similar cu Dinu, in functie de antrenament poate sa prinda minute pe o anumita tactica. poate sa continue ca optiune pe termen mediu ca sa nu grabim cresterea celor tineri. poate fi o optiune pe la mijlocul sezonului in fct de antrneament


Last edited by Otis at 07/01/2021 02:05:27

From: Otis

To: Otis
This Post:
11
311007.4 in reply to 311007.3
Date: 07/01/2021 02:36:24
The Defenders
RBBA
Overall Posts Rated:
441441
Second Team:
The D-fenders
sortati dupa rol, acum urmeaza un overview pe pozitii.


venirea mea la NT ne-a prins cu o seceta totala de guards, acum dupa 3 mandate intregi am reusit sa dezvoltam guards pentru prezent, viitor apropiat si termen lung. ma bucur ca si comunitatea a generat variante pentru NT sub forma de jucatori mvp crescuti dincolo de potential. dupa proiectiile interne, jucatorii de rang mondial mai au nevoie de 4 sezoane pt skill si inca 1 intreg pentru stamina, asa ca lotul actual pe exterior cam asa va ramane multa vreme, iar nici atunci nu o sa dispara peste noapte fiindca nu avem guards batrani de dat afara.


interiorul ramane un subiect sensibil. jocul ne-a prins cu o serie de drafturi foarte nefericite unde am supralicitat pe putinii care au avut vocatie de NT long term. realitatea e ca pe inside nu poti sa o arzi cu mvp, decat daca ii faci jucatori specialisti de aparare (adica ID RB SB 54) iar atunci tot risti sa fii limitat tactic. astea fiind spuse. sezonul ne prinde cu un pivot dincolo de data de expirare. 2 care atarna de un fir de par fiindca o scadere timpurie pe aparare ii face nejucabili. din fericire pivotii crescuti in aceste mandate si au facut aparitia in joc si vom sta mai bine pe titulari decat acum 3-4 sezoane. ne vine din urma un mega pivot sezonul asta si inca unul in 2. sa zicem cumva ca suntem la limtia cu proviziile


pe scurt. exteriorul arata un pic peste bine. de aici putem doar sa crestem. interiorul e sub nivelul la care jucam, dar e posibil sa crestem fara sa avem o sincopa, o evolutie in v sau w.


altfel, ca potential, lotul ne prinde cu 4mvp. toti pe exterior si rezerve in functie de tactica. nu ca potentialul in sine ar fi un tel, dar jucatorii HoF care sunt in pozitii de antrenament maximal o sa tinda spre salarii ametitoare de 220-240k. ori cat timp acesti mvp de asigura 10 juc pe teren, fara compromosuri (mari) pe secundare pe nicio pozitie, ca NT putem doar sa crestem si sa castigam.

marele minus in tot lotul ramane stamina. si va ramane asa pana piesele ajung la 28 de ani si trec pe stamina, atunci penalitatea de skill fiind f mare pe fond de varsta, iar stamina fiind antrenata la fel de repede indiferent de varsta, toti o sa termine un antrenament complet. fiecare poate antrena si la 32 de ani, dar fiindca majoritatea au fost crescuti cu antrenori exceptionali aproape toatra viata lor, pragul de 130tsp cu secundare mari, nu fake cum ar fi HA 22 DR 22, a fost atins usor, iar pe la 26 toti merg binisor peste 140


referitor la salarii.
5 jucatori ~ 200k
5 jucatori intre 150 si 180
4 jucatori si un specialist in plaja 110-140.
si 3 jucatori sub monitorizare la plus minus 100

prin prisma salariilor e destul de clar ca avem salariile cele mai mari pe jucatorii cei mai subrezi ca skill si varsta. dar din moment ce toti jucatorii din zona mediana sunt tineri si vor vedea cresteri si poate dublarea salariului in urm 2 sezoane, putem concluziona linistiti ca incepe ascensiunea spre apogeul NT.


probabil ca aceasta va fi ultima analiza de acest gen fiindca pe masura ce devenim relevanti si scoutingul advers se intensifica. probabil ca jumatate din aceste informatii se vor regasi in forma actualizata in urmatoarele sezoane, urmand ca restul sa fie mutate intr-o federatie din care o sa fie parte antrenorii NT. ca urmare a ajutorului depus cu antrenarea de jucatori NT, vom furniza supporteri si la acei useri care nu au, dar antreneaza NT si vor fi parte din stafful echipei.
altfel vor continua analizele de la un meci la altul, dar fara aprecieri despre entuziasm.


From: Otis

To: Otis
This Post:
00
311007.5 in reply to 311007.4
Date: 07/01/2021 02:43:21
The Defenders
RBBA
Overall Posts Rated:
441441
Second Team:
The D-fenders
si un ultim detaliu.
din cei 9 jucatori parte din garda veche, respectiv >29 de ani, 6 au fost pe TL recent.din pacate cei mai importanti. ori dintre cei sub 27 (care mai rar sunt scoutati, sau nu de toti) practic sunt homegrown sau vanduti de foarte tineri.

din fericire nu avem gauri nicaieri, OD pe pivoti a crescut de la minim 7 la minim 10, pe guards deja nu vom avea secundare sub 10, dar acest avantaj pentru viitor pe care il conservam in privinta skills punctuale ale jucatorilor va conta foarte mult. doar sa ajungem acolo sa l fructificam.

Last edited by Otis at 07/06/2021 01:55:31

From: Otis

To: Otis
This Post:
00
311007.6 in reply to 311007.5
Date: 07/06/2021 02:06:48
The Defenders
RBBA
Overall Posts Rated:
441441
Second Team:
The D-fenders
s-a publicat programul pentru acest sezon

inceputul este oarecum mixt. dupa cum am zis, diferentele valorice intre 30 si 50 sunt mici. iar in consolare trebuie tinut minte ca meciurile nu sunt pe teren neutru. asa ca jucam meciul mai echiliobrat in deplasare si meciul contra unei echipe mult mia bune acasa.

e probabil ca si ungaria sa ne bata cu terenul propriu si forme egale, cum de altfel cehia ne poate bate jucand la noi acasa.

in turneul anterior de consolare ungaria era rank 26, noi 49, acum s-au inversat rolurile. partea buna e ca am intarit semnificativ echipa. evident ca depindem de forme. (58539)

astfel meciul nr#1 vs Ungaria

vom da cat se poate, sunt optimist ca putem supra-scrie deficitul de forta bruta, ei avand 4 jucatori peste ce avem noi ca salarii, in zona in care suntem si cei mai expusi.

incet dar sigur ne ridicam nivelul mai repede decat rata de declin natural pe fond de varsta. nu voi repeta ideile referitoare la antrenament, dar tot ce pot sa zic e ca sezonul asta ne va prinde mai puternici pe final decat acum la inceput. lucru foarte imbucurator in conditiile in care marile echipe foarte greu pot sustine o pepiniera constanta de vedete.


sa fim optimisti, sa vedem ce urmeaza.

From: Otis

To: Otis
This Post:
00
311007.7 in reply to 311007.6
Date: 07/12/2021 05:12:48
The Defenders
RBBA
Overall Posts Rated:
441441
Second Team:
The D-fenders
in conditiile in care avem surprize negative pe forme simt nevoia sa revizuiesc preview

meciul nr#1 vs Ungaria

mereu primul meci al sezonului de consolare e meciul cel mia predispus spre surprize neplacute.
daca la euro primul meci e fix cand icnepe sezonul si poti juca contra celei ami bune echipe din lume cu entuziasm egal, saptamana nr 2 la euro, sau saptamana 1 de consolare, aduc mereu dezsamagirea formelor proaste.

astea fiind spus avem o treime din lot iesit din forma.

per total pe titulari stam un pic mai bine ca DMI dar pe rezerve mult mai slab. va fi un meci determinat de ghici. jucand si in deplasare si cu limitarile pe lot, pot szpune c ao victorie in primele 2 meciuri ar fi mare lucru.

hai Romania

From: Otis

To: Otis
This Post:
00
311007.8 in reply to 311007.7
Date: 07/16/2021 03:50:12
The Defenders
RBBA
Overall Posts Rated:
441441
Second Team:
The D-fenders
infrangerea contra Ungariei ne plaseaza pe o traiectorie extrem de nefericita.
in conditiile in care Cehia ne este net superioara pe titulari iar momentan isi permit sa tina in afara lotlui jucatori extrem de buni, pur si simplu incepem campania 0-2 si putem doar sa speram ca gasim meciuri usoara odata ce se anunta restul calendarului.

astea fiind zise, cu ungaria am scos ratings generale peste ei. i-am si ghicit, insa formele absolut triste pe exterior ne au costat enorm. si desi am avut flow si atac principal foarte bun, nu am marcat suficient.

revin la stirea buna pe care o avem inca saptamana de saptamana, respectiv ca jucatorii pregatiti sa devina titulari inca mai cresc la skills considderabil saptamana de saptamana.

daca pana acum ziceam ca nu avem secundare, acum se pare ca jocul ne a prins din urma si este uzual sa dam de echipe cu jucatori decenti pe secundare, iar skills principale de 230-250. ori din moment ce noi avem un lot blocat intre 180 si 200...nu prea ai cum. abia acum e evident ca un jucator MVP poate sa fie parte din lot numai conjunctural. din fericire toti antrenorii cu care am vorbit sa antreneze NT si-au asumat sa duca jucatorii nostri la nivelul cerut in joc. insa, dupa cum am zis, va mai dura.

ma astept ca peste un sfert din lot sa apara din nou pe TL. destul de rar ajung la echipe care sa ii tina in forma odata ce sunt batrani si revandabili. astfel, cine are bani sa tina jucatori de nt 1-2 sezoane fara perturbari e rugat sa pastreze acei bani. voi anunta cat mai curand cand ajung la vanzare.

numai bine

From: Otis

To: Otis
This Post:
11
311007.9 in reply to 311007.8
Date: 07/19/2021 13:39:31
The Defenders
RBBA
Overall Posts Rated:
441441
Second Team:
The D-fenders
meci nr 2 vs cehia. victorie.

dincolo de orice retorica sau vrajeala care uneori e postata pentru straini, nu pt romani, pe forum, tb sa intelegeti ca terenul propriu conteaza enorm. calificarile pt euro sunt pe teren neutru si echipele sunt apropiate in acest sens. dar terenul propriu conteaza enorm si de aceea miza in turneul de consolare e sa joci cat mai des acasa in eliminatorii.

astea fiind zise, e laudabil ca cehii au scos ce ratinguri au scos insa nu inteleg cum nu si dau seama ca pe tactici cu atac interior suntem la nivelul echipelor de euro. din fericire am avut si am suficienta incredere incat sa mi asum ca ghici nu face un meci intreg ci e unul dintr o serie de factori, dar astazi am reusit sa castigam contra unei echipe cu jucatori cu ratingfuri mai mari, in conditiile in care cu greu am gasit 10 juc in forma.

asteptam restul calendarului.
ma declar foarte multumit de jucatorii nostri. ma astept ca in urmatoarele 2 saptamani sa recuperam formele pe cativa jucatori. iar altii cheie doar dupa allstar o sa fie jucabili. ne descurcam cu ce avem. suntem acolo. punctam, trebuie doar putina rabdare ca noi sa fim agresorii.

From: Otis

To: Otis
This Post:
00
311007.11 in reply to 311007.9
Date: 07/22/2021 10:58:39
The Defenders
RBBA
Overall Posts Rated:
441441
Second Team:
The D-fenders
s-a publicat restul calendarului. din fericire, de data asta, unul bun :-)

putin context. calificarea in eliminatorii se face cu maxim 2 infreangeri sau 3 dar cosaveraj enorm. noi practic ne putem permite o singura infrangere.

cel mai apropiat adversar din punct de vedere valoric este austria (rank 35) si koreea (rank 55). marea problema e ca avem forme extrem de fluctuante si scazute. de aceea, vreau sa le multumesc putinilor useri care ne tin un grup mititel de juc in forma mereu, ma refer in special la pivotii din lot. o scadere brusca ne-ar expune mult in conditiile in care pe guards stam si vom continua sa stam slab o buna perioada.

astfel, vom juca poate cu mai mare consum de entuziasm pe alocuri, asta pentru a preveni vreo nenorocire de CT vs TIE de la o tara mai mica.

personal cred ca urmataorele 3 meciuri sunt un pic mai delicate, dupa aceea sunt increzator ca ne revenim ca forme.


obiectivul personal e sa trecem de primul tur in consolare fara sa ne tocam entuziasmul si sa avem sanse decente in turul 2.

obiectivul general ramane dezvoltarea jucatorilor in speranta in care de la anul castigam flexibilitate tactica si facem deranj :-)