BuzzerBeater Forums

BB Türkiye > A Milli Takım / NT Kriter (Her Pozisyon için İdeal Beceri Dağılımı)

A Milli Takım / NT Kriter (Her Pozisyon için İdeal Beceri Dağılımı)

Set priority
Show messages by
From: Kostok
This Post:
44
313505.10 in reply to 313505.9
Date: 01/26/2022 12:46:14
İzmir Orcas
II.2
Overall Posts Rated:
4444
Second Team:
İzmir Orcas II
Hocam öncelikle emeğine sağlık. Bir güncelleme gerekiyordu önceki NT kriterlerine.

Hedeflenen değerler ilk başta göz korkutucu olarak gelebilir. Ancak oyuna yeni eklenen özellikler sayesinde (genç antrenörü, spor salonu) 27 yaşının başında 150 tsp oyuncuya ulaşmak mümkün. Tabii ki MT için yetiştirilen bir oyuncunun 29-30 lu yaşlara kadar antrenman verilmesi gerektiğini de hatırlatarak oyuncunun başlangıç seviyelerine göre 1-2 farklılık ile bu niteliklere yakın oyuncular elde edilebileceği kanaatindeyim.

@Bay yengeç hocam snn soruna gelir isek; MT için 9-10 sezonluk bir oyuncu yetiştirme sürecinden bahsediyoruz. Bu nedenle oyuncuların ekonomik yükünü kaldırabilmek için genelde kısa oyuncularda 22 yaş sonuna kadar iç özelliklerini tamamlama hedefi konularak lige göre yavaş yavaş dış özellikleri geliştirmek gerektiği kanaatindeyim. Ha dış özelliklerden belki pas antrenmanı daha geç yaşlara bırakılabilir. Genelde ileri ki yaşlarda pas antrenmanı hızının nispeten daha hızlı olduğu söyleniyor ki bunu ben de tecrübe ettim.

Bu noktada sadece şunu belirtmem gerektiğini düşünüyorum ki EDO potansiyelli oyuncular ile kısalarda ribaund 1-2 olmadığı sürece bu niteliklere ulaşmak mümkün değil. Bu nedenle Efsane-TZEİ potansiyelli oyuncuları oyuncu yetiştirmeye gönüllü kişilere bir şekilde ulaştırmamız lazım.


This Post:
22
313505.11 in reply to 313505.9
Date: 02/02/2022 11:56:35
Overall Posts Rated:
896896
Hocam merhaba,

Rica ederim.
Kostok hocam bazı detayları zaten paylaşmiş bende özelden ayrıca soruna detayli bir şekilde döneceğim.

This Post:
22
313505.12 in reply to 313505.10
Date: 02/12/2022 07:32:21
Overall Posts Rated:
896896
@Kostok hocam, Dediklerine katıldığımı bir önceki mesajımda belirttiğim için ayrıca cevap yazmamıştım. Yorumun ve ilgin için teşekkür ederim. Çok güzel kısalar yetiştirdin ayrıca eline sağlık.

Bir yapılanma'dan ve uzun vadeli gereksinimlerdende ''Mt için ihtiyaçlardanda'' biraz bahsetmek isterim.
Sezon başı olabilidiğince max seviyede oyuncu gözlemi yaptım. Genel olarak eksikler ve ihtiyaçlar şöyle diyebiliriz.

@Bloklu uzun ihtiyacı; Şuan çok rotasyon yapamasakta 3-4 sezon daha kullanabileceğimiz 2 iyi bloklumuz var. Önsal ve Mert.. (Haldun kısa vadede rotasyon sağlayacaktır ama uzun vadede yaşı itibari ile kullanamayacağız dolayısıyla) Bu isimlerden sonra gelen Bloklu uzun yok malesef.. Bir kaç isim var bloklu tip ama ya çok yeterizler yada bir yerden sonra sanırım gelişimler durmuş.

Bloklu olarak oyuncular bulundurmak takım için gerçekten bazı maçlarda kilit önem sağlıyor. Bloklu yetiştirmek isteyen arkadaşların destekleri rica olunur.. Gelişimlerinde destekte oluruz.
Draftlarda yeni oyunculara yelken açanlar var ise ayrıca Bloklu yetiştiricem diyenler olursa mesaj atarlarsa sevinirim, En azından alttan gelecek bloklu oyuncular olmasını bilmek yada öğrenmek beni sevindirecektir..

@Pivot açığı ; Öz eleştiri yapmak gerekirse malesef çok uzun oyuncu yetiştirme odaklı bir ülke olmayışımız nedeniyle yetişen Uzunlar ya bir yerden sonra ya maaş nedeniyle gelişimleri duruyor yada Ağırlıklı olarak kısa yetiştiren dostlarımızın fazla olması nedenli Uzun rotasyonunda çok birşey yapamıyoruz. İyi uzunlara ihtiyaç var, kaliteli Pivotlar yetiştirecek arkadaşların destekleri rica olunur..

@KF ihtiyacı ; Benzer durum burası içinde geçerli diyebilirim sanırım. Şiar ve Osman 3-4 sezon daha oynayacaktır tabiki ama burada'da önümüzdeki sezonlarda açıklar olacaktır. Oyuncu yetiştiren arkadaşların dikkate almasını rica ederim.

Gerek Şiar ve Osman gibi dengeli ve zengin özellikli KF.lere ihtiyacımımız olacağı gibi, skorer KF. olarakta oyuncu yetiştirme gerekli olacaktır diye düşünüyorum.

İyi hafta sonları
Ernesto