BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > U21 National Team Speeches

U21 National Team Speeches (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
55
315462.2 in reply to 315462.1
Date: 07/29/2022 08:53:04
BC "Bosna xxl"
II.2
Overall Posts Rated:
883883
Second Team:
BC "Bosna xxl" II
Pozdrav ekipa,

Odlučio sam se prijaviti za selektora U21 reprezentacije BiH. Svi znamo da nam mlada repka u posljednjih nekoliko ciklusa stagnira i da rezultati nisu baš onakvi na kakve smo navikli kroz historiju BB BiH zajednica.

Predstavljanje:

Na ovoj igri sam aktivan od 11. sezone, tačnije već 46 sezona. U početnom periodu sam bio trećeligaš ili drugoligaš trenirajući konstantno mlade reprezentativce BiH. Do sada sam dao desetak mladih i 2 seniorska reprezentativca BiH koja sam istrenirao od drafta pa do ulaska u najbolje igračke godine/ ispunjavanja potencijala. U menadžerskoj karijeri sam 9 sezona proveo igrajući u Prvoj ligi BiH i to u dva navrata, jednom bez prekida 4 a drugi put 5 sezona. Kao najveći uspjeh bilježim polufinale Kupa BiH i 5 puta finale konferencije u Prvoj ligi. Čak 5 od 9 sezona sam proveo u vrhu same BB BiH zajednice. Rezultat i uspjeh bi bio i veći ali nažalost nije zbog toga što mi je u oba navrata tokom igranja Prve lige bio obilježen treniranjem naših A reprezentativaca. Prvi put je to bio centar Hasan Obadović a u drugom navratu krilo Matija Vičan koje sam trenirao od 18te do 30+ godina, te je zbog toga u velikoj mjeri trpio rezultat. Nakon prodaje Vičana, rasprodao sam ekipu i odlučio ispasti iz Prve lige te se spustiti rang niže i trenirati opet mlade reprezentativce

Osvrt na U21 reprezentaciju i plan rada

Zbog koncepta ove igre i razvoja mladih igrača, a imajući u vidu da smo manja zajednica u rezultatskom deficitu smo bili zbog toga što smo birali jaču i sigurniju seniorsku reprezentaciju na uštrb rezultata mlade repke, što je po meni veoma dobar kurs...

U nedostatku korisnika iz BB BiH zajednice a posljedično i manjeg broja kvalitetnih igrača kao i malog broja ATG, HOF I MVP potencijala, birali smo dugoročni razvoj što se vidi sa povećanjem kvalitete seniorske repke i širem spisku kvalitetnih rješenja A selekcije.

U svom mandatu ću probati animirati korisnike da treniraju i naše mlade, kvalitetne rookie-je sa manjim potencijalima kako bismo stvorili bazu igrača i za mladu repku koja mora postati konkurentnija. Također, s obzirom da imamo manji broj kvalitetnih igrača i neujednačen kvalitet po pozicijama, probaću u ključnim tekmama taktički eksperimentisati i uz veću kombinatoriku pokušati pronaći pozitivne rezultate. Unaprijed naglašavam ovu stavku kao taktički stil kojeg gajim i koji proizilazi iz moje percepcije ove igre.

Očekivanja i rezultati

Što se rezultata i očekivanja od predstojećeg kvalifikacionog ciklusa tiče, bez puno umotavanja reći ću svoje viđenje. Grupa nam se sastoji od 8 selekcija i možemo reći da je podijeljena na dva dijela, prvi kojeg čini 5 konkurentnih ekipa i 3 koje će vjerovatno služiti za nabijanje koš razlike. S obzirom da smo 23. reprezentacija u Europi i spadamo u 4. šešir nismo mogli bolje očekivati. Cilj nam treba biti uzeti minimalno 5 pobjeda i tražiti mjesto što bliže trećem šeširu.

Toliko od mene, stojim na raspolaganju za pitanja na drugoj temi na forumu.

This Post:
22
315462.3 in reply to 315462.2
Date: 07/29/2022 13:41:03
Skafiskafnjak Svemirci
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
588588
Second Team:
Vremeplov Svemirci
Bilo je vrijeme
Jedva cekam da vidim kako ces izdrzati sve pohvale,pritiske i nadanje zajednice
Sretno

idemo dalje...