BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > National Team Speeches

National Team Speeches (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Topnik
This Post:
33
318948.2 in reply to 318948.1
Date: 05/18/2023 12:11:52
KK Topnici
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
531531
Second Team:
KK Topnici u21
Ovdje Topnik, a sigurno me i većina znate kao nekadašnjeg selektora A reprezentacije i u21 reprezentacije Bosne i Hercegovine

Odlučio sam da se kandidujem za selektora reprezentacije jer nismo uspjeli u par vezanih ciklusa da se plasiramo na prvenstvo, a smatram da u ovoj grupi imamo šansu da to uradimo.
Neke konačne prognoze još ne mogu davati vezano za rezultat u ovoj sezoni jer je to sve još daleko i ima mnogo utakmica da se odigra. Grupa nam je dobra jer u svim ostalim grupama imate dva izrazita favorita za prolaz dok kod nas imamo samo reprezentaciju Španije koja je sigurno prva u grupi. Ostale reprezentacije će se boriti za plasman dalje. Vjerujem da je ovaj trenutni roster što imamo od igrača za narednu sezonu dobar i da nam pruža mogućnost da igramo kroz čitave kvalifikacije na visokom nivou.
Upućen sam u rad reprezentacije sve vrijeme tako što učestvujem u treniranju trojice igrača koji će u budućnosti nositi dres A reprezentacije. Imao sam dobru saradnju sa bivšim selektorom i trenutnim u21 i tu sam vodio trening za par igrača koji traje i dalje.
Mogu da kažem da ću imati i dalje odličnu saradnju sa u21 selektorom kao što sam je imao i do sada jer za velike uspjehe mora postojati dobra saradnja između članova reprezentacije. Mogu da kažem da ću i svim članovima u zajednici biti na raspolaganju za neki savjet u vezi trening ili bilo čega drugog vezanog za BB.
Ko god bude moj suparnik u ovim izborima želim da mu poželim sreću pa neka bolji pobjedi.
Ako neko ima pitanja za mene može da ih postavi u temi za diskusiju.
Hvala lijepo...

Volim te Bosno.

This Post:
22
318948.3 in reply to 318948.2
Date: 05/19/2023 20:03:08
KK.Play-Off
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
489489
Second Team:
BC.Play-Off
Cao raja,

Vjerovatno malo kasnim sa prijavom i govorom s obzirom da sam imao bas napetu sedmicu.

S obzirom da se znamo necu duziti.

Zelim da se prijavim za jos jedan ciklus vodjenja reprezentacije kako bih nas pokusao ugurati u top 15, odnosno drugi sesit evropskih reprezentacija. U predhodnom mandatu mislim da smo imali dobre rezultate. CT-ovi su nam u obje sezone stali u kraj u mecevima u kojima smo trebali pobjediti, ali najvazniji pokazatelj mislim da je rating u kojem smo se pomakli sa 32. na 23. mjesto na svjetskoj rang listi.

Mislim da smo dobili finu grupu, Tesku, posebno u nizim sesirima, ali itekako imamo svoje sanse i cilj mora biti prolazak u drugi krug.

Sto se tice rostera mislim da je dobar i bolji nego predhodne sezone, neki igraci su napredovali i prikljuceno ce biti par novih imena, dok ovi stariji koji se oprastaju svakako nisu imali znacajniju ulogu.

Sto se tice komunikacije sa zajednicom, realno je reci da postoji par momaka koji daju sve za reprezentaciju, par korektnih i par vjecite opozicije sto apsolutno postujem jer nismo svi rodjeni da se slazemo oko svega. Cinjenica je da nas kad se sve sabere i oduzme nema puno, ali ipak se pitamo za nesto i reprezentacija je nas zajednicki interes. Topniku takodjer zelim puno srece i siguran sam da ce repka biti u pravim rukama ko god da pobijedi, te da su promjene uvijek dobrodosle. Ne trebamo se uvijek ogranicavati na iste face.

Ako smatrate da sam ja taj koji moze najvise pomoci zaokruzite moj broj u nasem zajednickom interesu.

#naprijedBiH









From: SterSiX
This Post:
11
318948.4 in reply to 318948.1
Date: 05/22/2023 06:35:40
Turtle_man
III.13
Overall Posts Rated:
4545
Second Team:
Turtle_man II
Hello,
I'm a little late with the text.
I am applying for the position of coach of the national team of Bosnia and Herzegovina. It has little chance because the current coach is really good. A little bit about yourself. I have experience in both the U21 and the Lithuanian NT staff, and I have friends who work as coaches, so if they choose me, I will have a lot of experience and help in the national team. I will also maintain and check the current and rising stars, how to raise them. I will try and hope to be able to raise this national team higher than it is now. Good luck to the others
Best wishes
SterSiX


Zdravo,
Malo kasnim sa tekstom.
Prijavljujem se za mjesto selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine. Ima male šanse jer je trenutni trener zaista dobar. Malo o sebi. Imam iskustvo i u U21 i u reprezentaciji Litvanije, i imam prijatelje koji rade kao treneri, tako da ako me izaberu, imaću puno iskustva i pomoći u reprezentaciji. Također ću održavati i provjeriti trenutne i zvijezde u usponu, kako ih podići. Trudiću se i nadam se da ću uspeti da podignem ovu reprezentaciju više nego što je sada. Sretno ostalima
Sve najbolje
SterSiX

This Post:
11
318948.5 in reply to 318948.4
Date: 05/22/2023 23:07:57
ŽKK Željezničar
III.1
Overall Posts Rated:
386386
+