BuzzerBeater Forums

Suomi - I.1 > Kausi 62

Kausi 62

Set priority
Show messages by
From: Topi88
This Post:
00
320151.1
Date: 08/22/2023 09:16:47
NY Knickers
II.2
Overall Posts Rated:
7272
Täällä taas säätämässä!!

Säälistä noustiin kakkosen parhaalla recordilla, mutta kai se on ansaittu tapa sekin. Toki huonoon pleijari pelaamiseen saattoi hiukan vaikuttaa se tosiasia, että nousun varmistuttua, myin toisen parhaista pelaajistani pois siirtotakarajalla. Ehkä hänen kanssaan olisin taistellut ihan pelaamalla noususta, kuka tietää.

Tulevalla kaudella yritän vakiinnuttaa paikan korkeimmalla tasolla. Joukkue on vielä hiukan muutosvaiheessa, mutta identiteetti lienee selvä. Meillä lähinnä puolustetaan. Toki niin kuin yleensä tämän managerin kohdalla, saattaa pelitavan muutos tulla ihan puskista kyselemättä yllätyksenä myös itselleni. Liikaa kai edelleen ajattelee tätä irl koriksen kautta, ja luulee, että asioihin voisi noin vain muuttaa ja vaikuttaa :D No joka tapauksessa Korisliiga antaa suurempine tuloineen myös mahdollisuuden kokeilla jotain muuta.

Millä mietteillä arvon kolleegat lähtee kauteen?

From: Lappa

This Post:
11
320151.2 in reply to 320151.1
Date: 08/23/2023 05:06:03
Rakuunat
SM-Koris
Overall Posts Rated:
318318
Second Team:
Dragoons Academy
Hienoa, että avasit uuden ketjun tälle kaudelle hyvissä ajoin niin päästään turisemaan! Rakuunat tosiaan ensimmäistä kertaa koskaan SM Koriksessa ja myöskään aiemmilla joukkueillani en koskaan päässyt pelaamaan SM tasolla. Eli todellakin iso hyppy tuntemattomaan edessä. Tavoitteena kuitenkin säilyttää sarjapaikka eli suhteellisen kovilla tavoitteilla mennään.

Tällä viikolla BB:n ulkopuolinen elämä ottaa sen verran aikaa, että en ehdi nyt sen enempää kirjoitella, mutta tarkoitus on laittaa pientä kausiennakon tykkää vähän myöhässä. Toivottavasti joku muukin avaa pelin niin saadaan hyvät spekulaatiot käyntiin.

From: LINKO
This Post:
00
320151.3 in reply to 320151.2
Date: 08/24/2023 04:43:22
teamLINKO
SM-Koris
Overall Posts Rated:
236236
Treenaillaan hissukseen tämä kausi, säästää voisi muutaman kolikon ja samalla koitetaan napsia yksittäisiä pelejä sieltä täältä. Välikausi siis täällä tiedossa.

This Post:
00
320151.4 in reply to 320151.2
Date: 08/24/2023 14:17:49
Turku Jazz
SM-Koris
Overall Posts Rated:
169169
Second Team:
Raisio Jazz
Neljäs perättäinen pääsarjakausi meillä ja tavoitteena on saada viides perättäinen pääsarjakausi.

Vähän on pinnalle tullut ajatus että ajan tämän joukkueen loppuun ja sitten alottaisin alusta, mutta mitään ei ole ainakaan vielä lyöty lukkoon.

Katsotaan mitä tapahtuu ja miten kausi menee. Mitä todennäköisimmin me pelataan putoamiskarsinnassa.

Olisi ollut kiva saada Rakuunat samaan konferenssiin, mutta nyt kävi näin.

This Post:
11
320151.5 in reply to 320151.4
Date: 08/25/2023 06:51:33
NY Knickers
II.2
Overall Posts Rated:
7272


Olisi ollut kiva saada Rakuunat samaan konferenssiin, mutta nyt kävi näin.


Joudut tyytymään meihin :/

From: atsii
This Post:
00
320151.6 in reply to 320151.5
Date: 08/26/2023 05:09:37
Espoo Seals
SM-Koris
Overall Posts Rated:
755755
Second Team:
Espoo Seal Pups
Kirjoitellaanpa mekin hieman. Viime kausi oli meidän homegrown-tiimille askel eteenpäin, kun playoff-paikka napsahti. Vaikka ensimmäisellä kierroksella takkiin tulikin, niin joukkue otti selvän askeleen eteenpäin kilpailukyvyssä. Menestyksen jatkuminen riippuu kuitenkin pitkälti siitä, miten hyvin 34 vuotta täyttänyt Paakkinen säilyttää taitonsa. Palkat nousivat jo 950k pintaan, ja vaikka omien kasvattien tuomat bonukset suuria ovatkin, aletaan lähestymään tilannetta, jossa raja meilläkin tulee vastaan. Ei kuitenkaan ihan vielä.

Nyt olisi Paakkisen iän puolesta varmaankin parhaita mahdollisuuksiamme menestymiseen hetkeen, mutta vaikka junnujen osalta taidot kyllä kehittyvät hyvin, vajavaisuuksia vielä riittää korjattavaksi. Lisäksi draftista napsahti meille jälleen uusi hof-junnu, josta lähdetään kehittämään uutta sisäpelaajaa tulevaisuutta varten. Tämä hieman muuttaa treenisuunnitelmia, mutta pidemmän päälle tarve uusille isoille tulee. Lähdetään kuitenkin kauteen haastamaan molemmissa kilpailuissa parhaamme mukaan ja kliseisesti sanottuna katsotaan mihin riittää.

Tsemppiä kaikille kauteen!

From: Lappa
This Post:
33
320151.7 in reply to 320151.6
Date: 08/30/2023 02:55:58
Rakuunat
SM-Koris
Overall Posts Rated:
318318
Second Team:
Dragoons Academy
No niin, nyt on pahimmat kiireet lusittu BB:n ulkopuolisessa elämässä niin ehtii hieman kirjoitella myöhäisiä kausiennakkoja. Ottelukierroksia on tosiaan pelattu kaksi, joten ennakoiminen on hieman helpompaa, mutta hyvin alkuvaiheessa kuitenkin ollaan, joten eiköhän ennakko palvele vielä tarkoitusta.

Iso Kasi

Ennakkosuosikit

RakBa
RakBan joukkueen rakentaminen on tälle kaudelle vielä pahasti kesken, mutta kun tilillä polttelee 4,5 miljoonan siirtokorvaus kausitauolta sekä pitkäjänteisesti kerätyt varat, ei RakBaa voi laskea pois suosikkien joukosta. Joukkueen tähtipelaaja, Kreikan maajoukkueen PF/C Vassialidis johtaa edestä yhtä sarjan kovimmista laiturikomboista, mutta heikkoudet ovat tällä hetkellä takakentällä, jos puuttuu vielä laadukas pallonkäsittelijä. Heikkouksia siis on, mutta luotetaan tässä kohtaa siihen, että RakBa tekee hankintoja hyvinkin pian.

Riksun koripallot
Riksulla on käynnissä pienimuotoinen nuorennusleikkaus kun tulevaisuuden runkopelaajat Azran, Ze ja Orton ovat vielä parin kauden päässä primesta. Laatua toki löytyy myös kolmikon ulkopuolelta ja Riksun 6 pelaajan rotaatio on erittäin vahva kaikinpuolin. Mestaruustaistoa varten tosin Riksukin tarvitsee vielä lisähankintoja, vaikka en usko mihinkään "all-in" ratkaisuun tulevien tähtipelaajien ikätason takia (25-26 vuotiaita). Yksi kovan luokan hankinta voi kuitenkin kääntää kelkan päälaelleen.

Kovimmat haastajat

Turku Jazz
Turkulaiset ovat pikkuhiljaa vakiinnuttaneet asemaansa SM-Koriksessa ja pudotuspelit ovat jo jonkinlainen rutiinisuoritus. Hyvin tasainen 8-9 pelaajan rotaatio, josta puuttuu ehkä ne sarjan kovimmat starat, mutta heikkouksia ei toisaalta myöskään löydy. Pelntekijän paikalla ehkä pieniä kysymysmerkkejä, koska kokeneen Aulis Merilän harteilta pitäisi saada hieman painetta pois, mutta eiköhän Jazz löydä tähän sopivan orkesterin soittamaan illan viimeisiä hitaita.

Espoo Seals
Suomen menestynein homegrown joukkue on aloittanut kauden hieman heikosti, mutta espoolaisten timanttinen puolustus kärsii vielä alkukauden heikoista pelikunnoista. Odotettavissa on, että kauden edetessä Espoo parantaa koko ajan osakkeitaan ja ottaa paikkansa vähintäänkin pudotuspelijoukkueena. Paakkinen ja Löf pitävät huolta siitä ettei kenelläkään ole korin alla mukavaa ja myöskin takakentältä löytyy sopivasti hyökkäysvoimaa pelien ratkomiseksi.

From: Lappa

This Post:
22
320151.8 in reply to 320151.7
Date: 08/30/2023 02:56:08
Rakuunat
SM-Koris
Overall Posts Rated:
318318
Second Team:
Dragoons Academy
Taistelee pudotuspelipaikasta

NY Knickers
NY Knickers laittoi viime kauden lopulla parhaan pelaajansa myyntiin, mutta tälle kaudelle tultiin sitten hyvin erilaisella rytinällä. Turkin maajoukkueen SG Hemengül sekä saksalainen sentteri Giliš pitävät huolen siitä, että joukkueesta löytyy timanttinen avausviisikko, joka vetää vertoja sarjan kärkijoukkueille. Sarjanousijaa en kuitenkaan uskalla veikata tässä vaiheessa kärkipaikoille, mutta pidän Knickersiä todennäköisimpänä yllättäjänä tälle kaudelle. Pienenä miinuksena sanottakoon se, että kaksi joukkueen takamiestä Xiangbin ja Jensen alkavat olla jo siinä iässä, että taitopudotuksia on odotettavissa, joten tämä saattaa aiheuttaa pieniä ongelmia kauden lopulla.

BC Domus
Domus kävi viime kaudella jo lähellä putoamista, mutta niin vain vanha kettu löysi taas eväät sarjapaikan säilyttämiseen. Jarno Spensin johdolla joukkueen kärki on edelleen laadukas, mutta ei ehkä ihan sarjan kärkitasoa. Tähän kun yhdistetään kapea 6 pelaajan rotaatio, Domuksella on jälleen täysi päivätyö pitää sarjapaikkansa. Näinkin vakiintuneen SM-Korisjoukkueen kohdalla voidaan kuitenkin odottaa paria kania hatusta kauden aikana.

Putoamistaistelussa

Charles Barkley jr
Sarjanousija teki kausitauolla kaksi täsmähankintaa (Machado ja Mietola) ja joukkue luottaakin näin tasaiseen 8 pelaajan rotaatioon. Tähtipelaajat tosin vielä puuttuvat, mikä saattaa aiheuttaa vaikeuksia kärkijoukkueita vastaan. Vahva kollektiivi voi kuitenkin auttaa erityisesti alkukaudesta, kun osalla joukkueista on rakennuspalikat vielä hieman leväällään, mutta eiköhän joukkueen mestaruus ole kuitenkin sarjapaikan säilyttäminen.

Zwölf
Zwölfin ainot hankinnat olivat kaksi 18v prospektia, joten ainakin jonkinlainen jälleenrakennus lienee odotettavissa Zwölfin toimistolla. Joukkueen runko on tosin edelleen melko nuori, joten ehkä tässä on jonkinlainen kaksilla rattailla ajelu meneillään. Zwölf luottaa tällä kaudella 7 pelaajan kotimaiseen runkoon, joka on täynnä parin kauden takaisia U21 maajoukkueen runkopelaajia. Kärkitaso ehkä kuitenkin hieman epäilyttää, minkä takia joudun laittamaan Zwölfin putoamistaisteluun mukaan.

From: Topi88

This Post:
22
320151.9 in reply to 320151.8
Date: 08/30/2023 03:18:04
NY Knickers
II.2
Overall Posts Rated:
7272
Nättiä tekstiä Lappa!!

From: Lappa

This Post:
55
320151.10 in reply to 320151.8
Date: 08/30/2023 04:45:41
Rakuunat
SM-Koris
Overall Posts Rated:
318318
Second Team:
Dragoons Academy
Mahti Kasi

Ennakkosuosikit

Hupipalloilijat
Hupareita ei voi sijoittaa minnekään muualle kuin mestarisuosikkien joukkoon, ja näidenkin osalta korkeimmalle huipulle. Maajoukkuepelaajia kuhiseva 9 pelaajan runko on sekä laadultaan että laajuudeltaan pelottavan kova, jolle on vaikea keksiä pysäyttäjää. Heikkouksia on käytännössä mahdotonta löytää, mutta ennakkosuosikki joutuu varmaankin kohtaamaan enemmän höyryä kuin muut joukkueet.

Vesala Basket
Vesala Basket kuuluu siihen harvinaiseen suomalaisten joukkoon, joka on voittanut Huparit vimeisen parin kauden aikana. Vesala on tosin viime kaudesta hieman heikentynyt kausitauon siirtojen jälkeen, mutta avaus on edelleen laadukas SM-tasolle, kovimpana keihäänkärkenä Wiberg sekä Arrechea. Mikäli Vesala kuitenkin tekee 1-2 uutta hankintaa kauden aikana, se on yksi vahvimmista mestarisuosikeista.

Kovimmat haastajat

teamLINKO
Joukkueen manageri puhui välikaudesta, mutta onhan LINKOn kokoonpano älyttömän kova edelleen. LINKO on täynnä maajoukkuepelaajia, jotka ovat joko uransa huipulla tai aivan sen kynnyksellä. Leveyttä ehkä hieman puuttuu, mutta Veijanen, Salokangas ja Rajas -kolmikko muodostavat erinomaisen rungon, joka ei kalpene kuin ihan kovimmille mestarisuosikeille.

Rantarosvot
Rantarosvot pääsi viime kaudella pudotuspeleihin korieron turvin ja lähtee tälle kaudelle toistamaan temppua jälleen hieman kokeneemman joukkueen kanssa. Joukkueen laajuus ei ehkä ihan riitä mestaruustaistoon, mutta laatua löytyy kyllä sen verran, että sillä napsitaan mukavasti voittoja keskikastin joukkueista. Isojen miesten rotaatiossa ehkä pieniä kysymysmerkkejä, mutta takamiesosasto on hyvin laadukas penkkiä myöten.

Taistelee pudotuspelipaikasta

mustekalat
mustekalat on yksi liigan kokeneimmista joukkueista, mutta sopivassa suhteessa löytyy myös hieman nuorempaa kaartia. Jos mustekalat selviää ilman suurempia taitopudotuksia, niin se pystyy taistelemaan viimeisestä pudotuspelipaikasta, mutta ehkä todennäköisin sijoitus on karsintapaikoilla sijoilla 5-6. Joukkueen tähitpelaajat Ala-Nojonen sekä Benericetti ovat avainasemassa, sillä molemmilla on todella merkittävä rooli joukkueen hyökkäyspelin dynamoina.

Rakuunat
Allekirjoittaneen joukkue Rakuunat taisteli tiensä SM-Korikseen ja kausitauolla joukkueen etukenttä laitettiin uusiksi. Joukkueen runko rakentuu tällä hetkellä täysin SF-C paikan pelaajien varaan ja isoimmat ongelmat ovatkin takakentällä. 8-9 pelaajan rotaatio on leveyden puolesta riittävä, mutta terävin kärki on hieman tylppä. Siksi on hyvin epätodennäköistä, että Rakuunat pystyisi selviytymään pudotuspeleihin. Tosin joukkueen hiomattomat timantit Maura ja Pollar saattavat ottaa tällä kaudella hyvinkin merkittäviä askelia kohti sarjan eliittiä, mikä saattaa tehdä Rakuunoista yllätysvalmiin loppukautta ajatellen.

Putoamistaistelussa

Petokissat
Petokissojen joukkueesta huokuu ensimmäisenä piirteenä tasapaino ja tasaisuus. Laatupelaajaa löytyy erityisesti etukentältä Sevonin ja Mattesinin muodossa, mutta myöskin takakentälle joukkue voi heittää päteviä seppiä viskomaan kolmosia. Joukkueen tähtipelaajat eivät ihan yllä sarjan suosikkien tasolle, mutta joukkue pystyy varmasti taistelemaan voitosta ihan jokaisessa ottelussa. Taistelee kuitenkin ennakolta suoraa putoamista vastaan, sillä SM-Koriksessa ei löydy tällä kaudella heittopusseja.

Tuusulan Taika
Tuusula yllätti viime kaudella ottamalla SM-Korikseen nousupaikan ja joukkue teki myös kausitauolla pari hyvää hankintaa niin etukentälle (Brorström) kuin takakentälle (Wan Tong Lai). Kuten monella muullakin nousijalla, tähtipelaajien taso ei kuitenkaan yllä ihan niin korkealle kuin vaadittaisiin, vaan Tuusula on hieman tasapaksu, joskin monipuolinen joukkue. Materiaalin puolesta Tuusula kuitenkin taistelee putoaista vastaan, eikä varmasti ole helppo vastustaja kenellekään.