BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > [NT] Sezona 65

[NT] Sezona 65

Set priority
Show messages by
This Post:
55
324470.1
Date: 7/8/2024 5:27:43 AM
KK Krka Novo mesto 1997
II.3
Overall Posts Rated:
6060
Pozdravljeni v sezoni 65, v kateri igramo Evropsko prvenstvo na Finskem in se borimo za uvrstitev na svetovno prvenstvo članskih reprezentanc.

Postava je podobna tisti, ki je igrala v prejšnji sezoni. Svoje mesto v njej pa sta našla tudi Julijan Rutar, ki je vnovčil odlično pripravljenost za krpanje lukenj na tekmi proti Nemčiji in Matej Letonja, ki je bil nagrajen za odličen trening in pripravljenost v preteklih sezonah. LeBronovo pravilo nam je omogočilo, da smo obdržali Karla Mandla in Antonija Purgstalerja, ki sta nam predvsem na prvih dveh tekmah pomagala s svojimi izkušnjami in pripravljenostjo, da smo lahko porazili Nemce in Maltežane. V nadaljevanju sezone pa bosta svoje mesto vse bolj prepuščala mlajši generaciji, ki prihaja. Na svoj krstni nastop za reprezentanco namreč že nestrpno čaka tudi Zlatimir Vucetić, ki je odločem, da izkoristi svoj AtG potencial.

Sezono smo odprli s tesno zmago proti Nemcem. Tekma je bila dokaj kaotična, saj smo bili, zaradi slabe pripravljenosti, prisiljeni v številne rotacije, zaradi česar je priložnost dobil tudi Julijan Rutar, ki je na svojem krstnem nastopu želel narediti odličem vtis, zaradi česar je poskušal s številnimi meti, ki pa žal niso bili pretirano natančni. Posledično smo (nepričakovano) trepetali do zadnjih minut in si šele tik pred koncem oddahnili ob pomembni zmagi, s katero smo odprli tekmovalno sezono.

Pred našo drugo tekmo se je poškodoval naš odlični center Astor Gojčič in samo zaradi poljuba sreče in tekme z veliko manj kakovostno reprezentanco Malte, se njegova odsotnost ni bistveno poznala. Ponovno so bile potrebne določene rotacije, ki so nam prinesele zmago za 60 točk (Malti se je tekom tekme poškodoval najboljši notranji igralec, kar je še dodatno izničilo odsotnost Gojčiča).

Danes igramo proti Cipru in veseli me, da tokrat nimamo poškodovanih igralcev ter sta se po poškodbi oz. prodaji, lahko vrnila Leon Drenšek in Joža Mikl, ki bosta našo igro postavila na višjo nivo in naši reprezentanci omogočila, da pokaže svoj najboljši obraz, ki ji je manjkal na preteklih dveh tekmah.

Že naslednji teden nas namreč čaka izjemno pomembma tekma z Grčijo, ki bi lahko že odločala o tem, kdo gre v naslednji krog, zaradi česar bo pripravljenost naslednja dva tedna (čez 14 dni namreč igramo proti gostiteljem Fincem, ki so nas v sezoni 64 premagali v kvalifikacijah za Evropsko prvenstvo ter nam s tem odvzeli gostitev le-tega) izjemnega pomena.

Še naprej stiskajte pesti za našo odlično reprezentanco, saj smo priča res izjemni generaciji, ki nam lahko prinese tisto "češnjo" na vrhu torte, ki nam še manjka. 🏆

Naj bo čim manj poškodb in naj zmaga najboljši. 🏀

Vljudno Vas pozdravljam,
Seraphim

Last edited by Seraphim at 7/8/2024 5:33:58 AM