Dziwne żeby chwalić selekcjonera - bo i za co? Wyniki wiadome, atmosfera jeszcze gorsza, skauting leży, nawet nie chce mu się napisać kilku zdań na forum. Gdyby młodzieżowa reprezentacja wyparowała na dwa ostatnie sezony, to czy byłaby jakaś różnica? Fakt, że już samo podejście do wyborów, jak i początek kadencji sygnalizowały obecną sytuację, lecz to nie znaczy, iż nie można tego oceniać.
Pomóc? Chyba wyręczyć nieobecnego kołcza w obowiązkach od których się uchyla...
Inna sprawa to używanie przez Ciebie "argumentu", że malkontenci zawsze się znajdą, a skautować nie ma kto - co ma piernik do wiatraka? To trzeba działać przy kadrach żeby uzyskać prawo do wypowiedzi w temacie? Zaiste świetne podejście. Rozumiem, że skoro nie jestem w rządzie Szydło, a także nie byłem w każdym poprzednim, to nie mogę oceniać ich dokonań? Albo nie mogę wyrazić uznania dla kadry Nawałki za postawę na ostatnim Euro, ani sztorcować Smudy za beznadziejny występ na czempionacie Starego Kontynentu w 2012 roku, bo nie byłem ich częścią? Wprost nie mogę się doczekać raportu o sukcesach ZUS-u przygotowanego przez "obiektywnych pracowników", a nie mantyki, który nie ma pojęcia o funkcjonowaniu rzeczonej instytucji. Czyli idąc Twoim tokiem rozumowania nie możemy oceniać Alicji, bo teoretycznie skautuje sama? Bardzo radosne. :) Chłopie ogarnij się.
Fakt jest taki, że kadra U-21 to dno jak na nasze możliwości, a selekcjoner to neptek. Możemy podyskutować o przyczynach, lecz one są wiadome - nieodpowiedni człowiek u steru, a także jak tego uniknąć w przyszłości.
Biorąc pod uwagę, że gierki typu BB są wymierającym gatunkiem na rynku, a także mało komu chce się poświęcać kupę wolnego czasu na taką zabawę, to prawdopodobnie czeka nas coraz więcej kiepskich sezonów - cała nadzieja w tym, że pozostałe reprezentacje będą kierowane przez jeszcze większych gamoni. I tym pesymistycznym akcentem można zakończyć temat... ;)