BuzzerBeater Forums

Βοήθεια – Ελληνικά > ΟΙ ΠΙΟ ΣΥΧΝΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ

ΟΙ ΠΙΟ ΣΥΧΝΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ

Set priority
Show messages by
This Post:
00
116894.1
Date: 10/26/2009 12:24:03
Overall Posts Rated:
113113
Παρακάτω βρίσκονται οι πιο συνηθισμένες απορίες των νέων χρηστών.Ψάχνοντας στα φόρουμς εως και 2 χρόνια πίσω, κατάφερα να συγκεντρώσω τις πιο ''δημοφιλείς'' ερωτήσεις με τις απαντήσεις τους, με σκοπό να βοηθηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο τα νέα μέλη του BB.

Μόλις πήρα ομάδα.Τι πρέπει να κάνω?

Διαβάζουμε όσες φορές χρειαστεί το Εγχειρίδιο Παιχνιδιού (http://www.buzzerbeater.com/community/rules.aspx?nav=Rule...) και εν συνεχεία πηγαίνουμε στο φόρουμ στο Βοήθεια-Ελληνικά και διαβάζουμε κάποια sticky νήματα που υπάρχουν.Πιο κάτω υπάρχουν άλλα νήματα με απαντημένες απορίες.Αν ακόμη εξακολουθούμε να έχουμε απορία, ανοίγουμε νέο νήμα με κατατοπιστικό τίτλο και γράφουμε την απορία μας, φυσικά στην ελληνική γλώσσα.

Πόσους παίκτες πρέπει να έχω στην ομάδα μου?

Δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός παικτών που πρέπει να έχουμε.Κατά βάση, 10-12 παίκτες είναι αρκετοί για τα 3 παιχνίδια (2 πρωταθλήματος και 1 φιλικό/κυπέλλου) που δίνουμε κάθε εβδομάδα.Και φυσικά φροντίζουμε ώστε να είναι όσο το δυνατόν μικρότερης ηλικίας για να είναι πιο αποδοτικοί στην προπόνηση.

Τι δείκτη ικανότητας πρέπει να έχει ο γυμναστής, ο γιατρός και ο PR-Manager μου?

Και εδώ είναι θέμα του κάθε χρήστη.Οι περισσότεροι προτιμούν προσωπικό με δείκτη ικανότητας 4 και κάποια ειδικότητα.
Δεν προτείνεται η αγορά προσωπικού με δείκτη ικανότητας άνω του 4 σε νέες ομάδες γιατί είναι πολύ πιθανό οι μισθοί τους να είναι δυσβάσταχτοι για τα οικονομικά δεδομένα τους.


Τι είναι το DMI?

DMI=Deliberately Meaningless Index
Είναι ένας δείκτης που παρουσιάζει την συνολική ικανότητα ενός παίκτη ποσοτικά.Εξαρτάται από την αγωνιστική του κατάσταση και ανεβαίνει είτε με την άνοδο της είτε με την άνοδο των ικανοτήτων του παίκτη, μέσα από την προπόνηση.
Ένας άλλος αξιόπιστος τρόπος αξιόλογησης των ικανοτήτων ενός παίκτη είναι ο μισθός του.Ως τρόπος αξιολόγησης μπορεί να πάψει να είναι τόσο χρήσιμος από τα μέσα της περιόδου και μετά.


Τι προσόντα χρειάζεται να έχει κάθε παίκτης σε κάθε θέση?

Πόιντ Γκάρντ
(1) Χειρισμός, Πάσα
(2) Περιμετρική Άμυνα, Μπάσιμο
(3) Σουτ με άλμα, Εμβέλεια Άλματος, Εσωτερικό Σουτ

Σούτινγκ Γκαρντ
(1) Σούτ με άλμα, Εμβέλεια Άλματος
(2) Χειρισμός, Πάσα
(3) Μπάσιμο, Περιμετρική Άμυνα, Εσωτερικό Σουτ

Σμόλ Φόργουορντ
(1) Σουτ με άλμα, Εμβέλεια Άλματος, Περιμετρική Άμυνα
(2) Χειρισμός, Πάσα, Μπάσιμο
(3) Εσωτερικό Σουτ, Εσωτερική Άμυνα
(4) Ριμπάουντ

Πάουερ Φόργουορντ
(1) Εσωτερικό Σουτ, Εσωτερική Άμυνα
(2) Ριμπάουντ, Τάπες
(3) Μπάσιμο, Πάσα
(4) Σούτ με άλμα, Χειρισμός

Σέντερ
(1) Εσωτερικό Σουτ, Εσωτερική Άμυνα, Ριμπάουντ
(2) Τάπες
(3) Χειρισμός, Πάσα


Πως προπονώ έναν παίκτη?

Διαλέγουμε έναν τύπο προπόνησης μέσα από το μενού της προπόνησης.Εν συνεχεία διαλέγουμε ποια-ες θέση-εις θέλουμε να προπονήσουμε.Για να πάρει ένας παίκτης ολόκληρη προπόνηση πρέπει να αγωνιστεί 48 λεπτά μέσα στην εβδομάδα.
Η ταχύτητα της προπόνησης εξαρτάται από το δείκτη ικανότητας του προπονητή και την ηλικία του παίκτη.Γι' αυτό καλό θα είναι στις θέσεις προπόνησης να έχουμε όσο το δυνατόν μικρότερους ηλικιακά παίκτες.


Με τι ταχύτητα ανεβάζει επίπεδο ικανότητας ένας παίκτης?

Δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε επακριβώς διότι εξαρτάται από πολλές παραμέτρους.Αρκετά βοηθητικό πάντως, είναι αυτό το νήμα (97289.1).

Αυτή τη βδομάδα έπεσε η αγωνιστική κατάσταση κάποιων παικτών μου.Γιατί?

Προφανώς είτε αγωνίστηκαν λιγότερο από 48 λεπτά είτε περισσότερο από 85-90.Επίσης την πρώτη βδομάδα κάθε περιόδου η αγωνιστική κατάσταση όλων των παικτών πέφτει/ανεβαίνει στο αξιοσέβαστος.Οπότε δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς.




Last edited by GM-Paris at 10/26/2009 12:26:54

This Post:
00
116894.2 in reply to 116894.1
Date: 10/26/2009 12:25:25
Overall Posts Rated:
113113
Τι είναι διάθεση και ποια η σχέση της με τον ενθουσιασμό?

Η διάθεση είναι ο βαθμός επικέντρωσης των παικτών μας σε κάθε αγώνα.Όταν επιλέγουμε κανονική, οι παίκτες μας αγωνίζονται ως συνήθως, αν επιλέξουμε χαλαρή (προτείνεται όταν η διαφορά δυναμικότητας με τον αντίπαλο μας είναι πολύ μεγάλη) αποδίδουν χειρότερα αλλά ανεβαίνει ο ενθουσιασμός και αν επιλέξουμε δυνατή ( μόνο με ισάξιους αντιπάλους) οι παίκτες μας τα δίνουν όλα με αποτέλεσμα να πέσει ο ενθουσιασμός.Εξυπακούεται ότι όσο μεγαλύτερος είναι ο ενθουσιασμός τόσο καλύτερα αποδίδει η ομάδα μας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των πλέι οφ δεν υπάρχει η δυνατότητα επιλογής χαλαρής διάθεσης αλλά μόνο κανονικής και δυνατής.Όταν επιλέγουμε Πλέι οφ-Κανονική, η ομάδα μας αποδίδει κανονικά αλλά ο ενθουσιασμός ανεβαίνει όπως συμβαίνει με τη χαλαρή διάθεση στην κανονική διάρκεια της περιόδου και αντίστοιχα στην περίπτωση της Πλέι-οφ Δυνατής, η ομάδα μας αποδίδει δυνατά, χωρίς να υπάρχει επίπτωση στον ενθουσιασμό.


Βγήκα πρώτος στη V.25.Τώρα πού πάω? V24?

Όχι.Πηγαίνεις στην IV.Συγκεκριμένα, το σύστημα κατηγοριών από τη κατώτερη στην ανώτερη είναι:
V-----IV----III----II----HellasA1


Τι είναι εικονικός χρήστης?

Όταν μια ομάδα χειρίζεται από τον υπολογιστή.Αυτό μπορεί να συμβεί είτε γιατί ο χρήστης της είχε μεγάλο χρονικό διάστημα να μπει στο παιχνίδι είτε γιατί αποβλήθηκε λόγω παρατυπιών του.


Τι είναι ο lucky fan?

Όταν κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, μια ομάδα μένει με λιγότερους από 5 παίκτες, είτε λόγω τραυματισμού είτε λόγω αποβολής με φάουλ, τότε προκειμένου να μην αγωνιστεί με λιγότερους παίκτες, η 5άδα συμπληρώνεται από τυχαίους οπαδούς της εξέδρας.


Και εγώ και η πρώτη ομάδα του απέναντι ομίλου τερματίσαμε με 15-7 σερι.Ποιος θα έχει το πλεονέκτημα έδρας?

Έχουμε τα εξής κριτήρια ισοβαθμιών, με τη σειρά που είναι γραμμένα:
Α)συντελεστής νίκες – ήττες.
Β)διαφορά πόντων. όποιος έχει μεγαλύτερη διαφορά έχει το πλεονέκτημα.
Γ)αν και η διαφορά τον πόντων είναι ίδια τότε το πλεονέκτημα σε αυτόν που έχει καλύτερη επίθεση.


Πως μπορώ να βάλω σήμα στην ομάδα μου και να γράψω συνέντευξη τύπου?

Για να εκτελέσεις αυτές τις λειτουργίες όπως και πολλές άλλες, πρέπει να είσαι υποστηρικτής.Πατώντας στην επιλογή ''Υποστηρικτής'' που θα βρεις στπ μενού, μπορείς να μάθεις για τις δυνατότητες που σου δίνει η υποστήριξη αλλά και τις διάφορες τιμές που υπάρχουν ανάλογα με τον τύπο συνδρομής που θες να αγοράσεις.

Αυτή τη βδομάδα υπάρχει all star game.Τι είναι αυτό?Τι θα γίνει αν τραυματιστεί παίκτης μου?

Είναι η απόλυτη μάχη μεταξύ των Μεγάλων και των Υπέροχων 8.Οι καλύτεροι παίκτες απ' τους 2 ομίλους απαρτίζουν τις 2 ομάδες που σκοπό έχουν να προσφέρουν θέαμα και συγκινήσεις στο φίλαθλο κοινό.Ας πούμε και κάτι πιο σοβαρό τώρα.Δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τους παίκτες σου που θα λάβουν μέρος σ' αυτό το παιχνίδι καθώς δεν πρόκειται να επιβαρυνθούν με αγωνιστικά λεπτά, να τραυματιστούν ή να λάβουν προπόνηση.Με 2 λόγια θα είναι σαν να μην έπαιξαν ποτέ στο συγκεκριμένο αγώνα.

Υπάρχουν βοηθητικά προγράμματα για το BB?

Το ΒΒ είναι ένα νέο σχετικά παιχνίδι, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι ακόμα δεν υπάρχει η γκάμα βοηθητικών προγραμμάτων που υπάρχουν σε άλλα προγενέστερα παιχνίδια.Για την ακρίβεια, υπάρχει μόλις ένα, το buzzer control.Μπορείς να το βρεις εδώ: [link=www.buzzercontrol.com]


This Post:
00
116894.3 in reply to 116894.2
Date: 10/26/2009 12:25:59
Overall Posts Rated:
113113
Κάθε πότε διεξάγονται οι εκλογές και πώς μπορώ να δηλώσω υποψηφιότητα?

Οι εκλογές διεξάγονται στην αρχή κάθε περιόδου.Γίνονται κάθε μονή περίοδο (1,3,5,7,9,11) για τις εθνικές και κάθε ζυγή για τις U-21 (2,4,6,8,10,12).Εξαίρεση μπορεί να έχουμε όταν μια χώρα είναι καινούργια στο ΒΒ, οπότε και γίνοται εκλογές και για τις 2 εθνικές.
Υποψηφιότητα μπορείς να δηλώσεις για οποιαδήποτε χώρα θες αλλά μόνο μια ανά εκλογική περίοδο.Για να δηλώσεις συμμετοχή, απλά πηγαίνεις στη σελίδα της χώρας που επιθυμείς και γράφεσαι.Πχ αν επιθυμείς να γραφτείς στην Ελλάδα, πηγαίνεις εδώ: (http://www.buzzerbeater.com/country/12/ntelection.aspx?el...)
Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στο Εγχειρίδιο Παιχνιδιού.


Τι τακτική να επιλέξω για τον επόμενο αγώνα μου?

Οι τακτικές είναι ένα μεγάλο θέμα που συχνά γίνεται λόγος στα φόρουμ.Δεν υπάρχει καλύτερη ή χειρότερη τακτική, το αποτέλεσμα κάθε τακτικής είναι σχετικό και έχει να κάνει με τα πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα της ομάδας σου και τα αντίστοιχα του εκάστοτε αντιπάλου.Όταν δεν είμαστε σίγουροι τι είδους αμυντική τακτική να επιλέξουμε και δε θέλουμε να ρισκάρουμε, βάζουμε Μαν του Μαν και αντίστοιχα Βασική Επίθεση, αν δεν είμαστε βέβαιοι ποια επιθετική τακτική να ακολουθήσουμε.Όπως προαναφέρθηκε, οι τακτικές είναι ένα ιδιαίτερα σχετικό κομμάτι οπότε το μόνο που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ποιες αμυντικές τακτικές αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά επιθετικές.Όπως πχ ότι το Κοίτα Μέσα και το Λόου Πόστ αντιμετωπίζονται με άμυνα 2-3 και το Τρέχα και Πυροβόλα με άμυνα 3-2.Γενικά ισχύει ότι οι επιθέσεις εσωτερικής επικέντρωσης αντιμετωπίζονται αποτελεσματικότερα με άμυνες εσωτερικής επικέντρωσης και οι επιθέσεις εξωτερικής με άμυνες εξωτερικής.

Πως λειτουργεί το Ντραφτ?

Κατατοπιστικότατο είναι το παρακάτω νήμα, γραμμένο από τον GM-Macedonian: (108286.1).

This Post:
00
116894.4 in reply to 116894.3
Date: 10/26/2009 12:39:05
Overall Posts Rated:
343343
Tromera kali douleia file. Dineis mia apantisi se ola ta vasika erwtimata kapoiou neou user. Ola ta ypoloipa erxontai mesa apo tin empeiria.

Xana poly kali douleia kai elpizw na ginei sticky. 8a to dwsw sto kypriako forum elpizontas na voi8isoume tous neous.

This Post:
00
116894.5 in reply to 116894.4
Date: 10/26/2009 12:49:42
xorafa-4-
III.9
Overall Posts Rated:
9797
Εάν μπορείς να τα πρόσθετες κάτω από τα δικά μου να έχουν καλύτερη εικόνα όλα τα παιδιά.Πολύ καλή δουλειά!!!:)

This Post:
00
116894.6 in reply to 116894.3
Date: 10/26/2009 13:25:15
Overall Posts Rated:
1010
μπραβο σου!!πολυ καλη δουλεια!!

This Post:
00
116894.7 in reply to 116894.6
Date: 10/26/2009 13:57:53
Overall Posts Rated:
113113
Σας ευχαριστώ παιδιά για τα καλά σας λόγια..

kavala44, αν οι GMς δεν έχουν κάποια αντίρρηση, πολύ ευχαρίστως να μπουν όλα στο ίδιο νήμα..

This Post:
00
116894.8 in reply to 116894.7
Date: 10/26/2009 14:01:35
Overall Posts Rated:
303303
Πολυ καλος ελπιζω να βοηθησει ..

From: SPIROS

This Post:
00
116894.9 in reply to 116894.8
Date: 10/26/2009 16:33:31
ELEYSINA BC
III.8
Overall Posts Rated:
2727
μπραβο φιλε , πολυ ωραια δουλεια.Ακομα και σε μενα ελυσες αποριες.ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.

This Post:
00
116894.10 in reply to 116894.9
Date: 10/28/2009 15:56:06
Overall Posts Rated:
3232
Μπράβο φίλε Πάρη!!Πολύ καλή δουλειά...Ως και εγώ που παίζω 3 σεζόν δεν ήξερα τι είναι το ''Lucky fan''....(Γίνεται να μπει ένας οπαδός και να παίξει στη θέση του παίχτη??....Πολύ αστείο μου φαίνεται)

Last edited by Don Antonio at 10/28/2009 16:01:36

This Post:
00
116894.11 in reply to 116894.10
Date: 10/28/2009 16:35:32
Overall Posts Rated:
5050
Ναι, και μερικές φορές βάζουν και κανένα καλάθι (παίρνουν και προσπάθειες)