BuzzerBeater Forums

BB România > NT Sezon 56

NT Sezon 56 (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Otis
This Post:
33
313339.1
Date: 01/15/2022 06:16:10
The Defenders
RBBA
Overall Posts Rated:
441441
Second Team:
The D-fenders
Bun venit tuturor la sezonul 56.

sezonul acesta este sezonul aferent turneului de consolare pentru cei care nu joaca la mondial. inca nu s-au afisat primele 2 meciuri insa este un moment oportun sa trecem in revista evolutia lotului.

concluzia este ca am trecut cu bine potentiala cadere a nationalei, pe fondul lipsei de jucatori antrenati timp de vreo 4-5 sezoane. daca cu ani in urma am evitat aceasta cadere pe exterior, apoi caderea pe SF si acum am evitat-o si pe interior.
sezonul acesta avem toti cei 3 pivoti cu varste foarte avansate 33-34-35. iar antrenamentul a fost atat de productiv incat pana la mijlocul sezonului, Roman Vilenchik ii va depasi pe toti pe principale. pe secundare nu mia zic fiindca e deja cu 20 de trepte de skill exterior, iar el reprezinta cu adevarat a doua noastra piesa la nivel mondial, dupa Cojocaru.

astea fiind zise, ne asteptam ca sezonul urmator, pot sa zic cu incredere, sa incepem cu C si SF cum n-am mai vazut la NT in 50 de sezoane de existenta.

pozitia de PF este securizata pe multe sezoane. pe SG inca il avem pe Campean care imediat ce scade la skill, va fi inlocuit instantaneu de un jucator mai bun as zice. PG de asemenea este pozitie unde ca titulari suntem comparabili cu restul jocului, Iancu fiind aproape gata.

desi nu se resimte direct in salarii, sezonul urmator va fi primul de cand am preluat nationala unde avem titulari pe toate pozitiile. iar jucatorii de pe banca inca cresc si sunt macar la 85% din ce sunt titularii. in mod evident, ce lipseste e stamina dar nu vrem sa comrpomitem antrenamentul.

voi reveni cu evaluarea individuala dar acum ma rezum al una generala.

lotul actual e compus din 15 jucatori care vor putea juca in orice moment plus inca 3 care dupa 5-6 saptamani de antrenament ar fi net superior batranilor de peste 33 de ani din afara lotului.

astfel, ma astept ca sezonul urmator, in afara de de cei 3 pivoti batrani care nu mai fac fata, sa eliberam 3 pozitii pentru alti tineri, urmand sa introducem incet in rotatie jucatorii generatiei de aur ;-)

Overview- varsta

ca varsta. tranzitia se termina la sfarsitul acestui sezon unde Barsan(34) Dobrica(35) si Matei(33) vor iesi din lot din cauza varstei, urmatoarelor scaderi, sau pur si simplu ca sunt depasiti de concrenta. Iulian Nicolau (33) la fel este depasit de concurenta iar acum e la limita peste Vasile Stoica (33), ambii sigur nemaiavand loc in lot la anul.

urmatorul batran mai tanar este Cristi Campeanu(33) - conducatorul all time ca puncte. fiind un jucator specializat, cat timp nu scade la OD si IS el va putea ramane in lot sezonul acesta si urmatorul.

iar ultimul batran este Sorin Vasile(31). acesta desi poate sta inca 3 sezoane, stabilitatea sa va fi data de faptul ca e un jucator terminat care poate contribui mai mult pe termen scurt decat vedetele care inca nu sunt terminate.

altfel, vorbim de un lot unde 12 sunt sub 29 de ani. iar 5 sunt ca si plecati, iar doi vor ramane in roluri reduse pentru a reduce presiunea de pe anteranmentul tinerilor. altfel zis, abia acum incepem sa avem continutiate in lot si crestere constanta. mai jos este exclus sa coboram, iar cresterea in urmatoarele sezoane va fi cel putin liniara daca nu exponentiala.

Overview- salarii - skills principale

3 jucatori peste 200 cu inca 3 aproape de 200. si inca 5 in jur de 180. altfel zis, o rotatie si un nucelu solid de 10 jucatori aproape de standardul pentru o echipa de rank 30-40. diferenta fata de alti ani e ca o mare parte din acesti jucatrori au niste uber secundare. deja acest indicator va fi depasit in urmatoarele sezoane.

Overview- skills secundare
cativa jucatori chiar sunt deosebiti iar unii dintre voi i au si vazut. ce e de retinut e ca daca scoate batranii care pleaca , am ajuns sa depasim lejer pragul mninim 130tsp, cu niste varfuri extrem de tentante (156 154 149 si 146 tsp).

per total 10 sezoane de antrenament sustinut si cu cap incep sa se vada.


From: Otis

To: Otis
This Post:
00
313339.2 in reply to 313339.1
Date: 01/24/2022 05:48:18
The Defenders
RBBA
Overall Posts Rated:
441441
Second Team:
The D-fenders
astazi incepem prima parte a campaniei, cea cu 2 meciuri anuntate, asteptand sa vedem ce fac echipele de la mondial.

cu acest prilej am sa comentez ca inceputul e promitator. cu vietnam facem experienta si cosaveraj, cu letonia avem prima sansa fiind acasa. astea fiind zise, sa vorbim de lot.

voi posta mia intai jucatorii pe varsta apoi ca importanta. jucatorii fiind concentrati deja in cateva echipe, iar lichiditatea de jucatori care sa circule pe TL va fi scazuta spre deloc in anii urmatori, deja nu mai conteaza sa ti faci o parere daca x sau y jaoca mai mult sau mai putin si daca merita mai mult sau mai putin pe TL fiindca pur si simplu nu o sa ajunga sa fie listat, decat daca se dizolva echipe, antrenorii actuali fiind printre cei mai dedicati ca echipa din toate sezoanele de pana acum. dupa 8 sezaone de antrenament plus inca 3 promise, nu se pune problema ca cine sa renunte la jucatori, e dincolo de stupid.

astea fiind spuse, jucatorii actuali in ordinea inversa a varstei:

Robert Barsan (34): ultimul pivot de calitate din generatia veche. va juca acest inceput de campania insa inteleg ca se va vinde. nu ne bazam pe el decat urmataorele 3-4 saptamani desi poztia de titluar deja a pierdut.
multumesc lui @sighet ca l-a luat cand inca nu era terminat (de bcm zalau) si ca l-a dus pana la maximul de ce se putea scoate din el. per total un jucator care a permis celor mia tineri sa fie si mai buni.

Cristi Campeanu (33) un jucator de referinta in ceea ce va ramane din istoria NT. un pionier sub aspectul a ce inseamna skilluri extreme js 20+ samd. gratie unui selectioner strain si fost campion b3, am avut noroc ca acest jucator draftat cu mult skill ca a ajuns unde a ajuns. uneori ca echipa iti tb si noroc, iar pe langa contributia stabila si nivelul ridicat de pe teren, ne-a adus performatne care sa ne tina fericiti pana adevaratele piese veneau din urma. chiar si cu 2 scaderi de trepte la 3 skill cheie, ami poate rezista in nt 2 sezoane, dar deja minutele pe care le consuma sunt in detrimentul viitorului, asa ca vom sacrifica performanta si scor, prin jucarea de tineri, ca sa pregatim valul urmator

Stefan Matei (33). in final, o dezamagire relativa la potential si skills, neterminat ca stamina de niciunul din userii care l-au avut. cumva de inteles pozitia lor. ca NT am ales sa nu sacrificam bani si ferme ca sa atingem potentialul unui jucator care doar la disperare mai umplea minute pe teren. doar fiindca nu sunt gata alti pivoti el va fi in lot. marginalziat, cu sanse de joc doar in forma 9. daca ajugne pe TL nu stim, dar nu merita efortul. pot doar sa ma bucur ca nu mia facem compromisuri


Sorin Vasile (31) odinioara singura raza de lumina pe o plaja de 5 sezoane de draft, astazi el incepe scaderea ca relevanta pentru lot. cand trebuie sa batem joaca, cand batem oricum, priveste. un jucator complet care va prinde garantat urmatoarea campanie de euro titular, urmata de o departire aproape subita de lotul NT. ma bucur ca l-am putut creste in marea sa parte, sunt recunoscator celor care l-au finalizat. datorita lui am reusit performante si batatorirea terenului pentru cei ce au urmat.

Florica Vasile (29) in continuare singurul specialist de interior care ne ajuta in scenarii speciale. acum din fericire avem multi specialisti pe exteriori. un experiment de succes care a contribuit la trasarea strategiei noastre de dezvoltare. lipsa de stamina il limiteaza ca prezenta pe teren cat timp ceilalti juc ca el, mult mai tineri, inca cresc.

Dumitru Stef (29) de departe primul pivot scula pe care orice NT si l doreste. secundare de SF, OD la nivel de b3 si nu numai. stamina sa terminata il fac titular de drept indiferent de tactica urmataorele 3 sezoane. urmatorul sezon il prinde conturat la maxim. pot doar sa ma bucur de cum a fost crescut. s-a demonstrat ca se poate.


From: Otis

To: Otis
This Post:
11
313339.3 in reply to 313339.2
Date: 01/24/2022 06:05:43
The Defenders
RBBA
Overall Posts Rated:
441441
Second Team:
The D-fenders
Alin Dinu (28) un jucator enigma. vandut si paravandut, pot doar sa ma bucur ca a juns sa fie dat cu potentialul atins si skills dejoc terminate. juc care in final ne aaratat ca putem supravietui doar in putine locuri cu aparare mia mica daca atacul e la maximal. va continua in lot doar fiindca inlocuitarii sai mai au nevoie de inca 3 sezoane de antrenament specific. va prinde putine minute. daca apare pe TL, il recomand oricu, nu obligatoriu ca NT ci ca jucator de club.

Nicolae Matei (28) odinioara colegul de antrenament al lui Dinu inainte de a fi listati amandoi, acest jucator n-a mai avansat in antrenament fiindca era in lot cu una din vedetele genrationale ce erau in formare, doar ca ala era pivot. in conditiile date, skillurile sale principale, formate intr-un anumit fel l-au tinut in lot. deja greu isi gaseste locul pe teren. norocul lui e ca n-am ajusn in pozitia de avea peste 18 juc NT la acelasi nivel. in continuare impact mare cand joaca, in schimb doar forma 9 sau nu exista.

Iulian Miu (28) primul an la NT pentru acest jucator. un SF in toata regula cu skills aferente tacticilor ofensive. mai rar sa fi avut asa ceva si fara gauri. din pacate prezenta sa pe teren va depinde exclusiv de antrenamentul de acest sezon. daca sare cat ne-am propus, poate sa ne deblocheze dimensiunea atacului polivalent pe care ne o tot doream, daca nu, suntem castigati dar cu risc de dezamagire cand ne arde buza mai tare.

Valentin Cojocaru (28) piesa de rezistenta a nationalei. cel mia inalt TSP, inca mai creste, sa te ia cu ameteala, urmeaza o explozie de salariu sezonul urmator. nu degeaba toata generatia ii poarta numele in discutiile noastre la nivel tehnic. va fi la fel de puternic pe teren ca vedete din anii anteriori (Campean, Neamtu, samd) doar ca overall e mai bun si are cu cine.

Cosmin Iancu (28) in egala masura scula ca si Cojo, cu diferenta ca gasesti mai greu SF precum celalalt. jucator complet, reusit la varsta asta sa l egaleze ca impact pe Campeanu. in functie de antrenament si el sta sa bubuie la salariu. oricum, indiferent de tactica el e pe teren. al doilea pilon al nationalei si in mod justificat printre cei mai valorosi.

Bujor Albulescu (28) ca principale si secundare este egal cu jucatorii anterior mentionati, insa are salariu inselator de mic fiindca a fost ferit de la explozia salariala pe JS si RB. si el va ajunge la acelasi nivel. mixul sau de skill ridica enorm de mult standardele a ce inseamna jucaotr care macar sa primeasca steag, dar nu si minute. recunoscator ca exista si ca va juca in functie de context.

Roman Vilenchik (26) un monstru :-) momentan probabil al 3-lea jucator ca skill in lot, la egalitate cu iancu si sub cojo. titular de drept ca pivot. al lui e viitorul si pot doar sa ma bucur ca am avut si noi sa avem asemenea pivoti. antrenorul sau, fostul selectioner, jokeru stie si el ce am avut in lot in zecile de sezoane inaintea mea si rezultatul final se vede. meserie, urmeaza doar sa ii explodeze salariul la anul si apoi sa fie alaturi de cojo, liderii echipei la peste 240k salariu

Vali traistaru (25), Andrei Raducan (25) Marian Voinescu (25) si Lucian Preda (240 trebuie sa mi temperez un pic vorbele, dar daca generatia de 28 e cum e, astia de 25 si sunt pe aceeasi directie dar cu o traiectorie de un sezon avans. vor juca in consolare pentru a avea experienta si a sustine antrenamentul lor dpv financiar. in orice caz, nu e nicio graba. intr-un sezon deja se bat pe pozitie de rezerva la fiecare meci, indferent de miza, iar in 2 sezoane deja musca din minutele din pozitiile noastre bune dar nu sclipitoare.

in orice caz, deja jucatorii de ferme se ridica, jucatori care vor fi aproape nesustenabili la salarii de 220k minim, iar toti cei care i-au crescut ii vor tine pana la faliment. astfel, va urma o perioada in care informatia referitoare la jucatorii propriu-zisi vor scadea, tocmai pentru a consoldia avanatajul ca nu au aparut pe TL.

From: Otis

To: Otis
This Post:
22
313339.4 in reply to 313339.3
Date: 01/24/2022 06:16:05
The Defenders
RBBA
Overall Posts Rated:
441441
Second Team:
The D-fenders
cu acest prilej vreau sa precizez ca generatiile de care am tras cel mai mult, cei care azi au 28 si 24 se apropie de o perioada de apogeu sustinut, de evident 8 sezoane, urmate apoi de o scadere brusca. tot ce vedeti pe teren a venit pe o fomrula de consum de resurse net in defavoarea cluburilor care i-au crescut, minim 5 sezoane de antrenor exceptional. YT lvl 7 gym TC nonstop samd. plus preturi de achizitie ametitoare.

totusi, aceasta vreme a luat sfarsit. am facut suficient efort ca sa las pe palieruld e varsta de azi de 19-22 de ani inca cativa jucatori care sa ne tina nationala la nivelul diunaintea mandatului meu. rank 50, loc 4 in grupe de euro.

ambitia e sa castigam minim un trofeu, daca nu mai mult. aceea sub aspectul pregatirilor s-a terminat. concurenta intre hof varste 23 si 27 e imposibil de descris. chiar si jucatori crescuti de ferme pe formula data risca sa stea in afara lotului.

dar concluzia de aici e ca urmatoarele drafturi sunt absolut la liber. eu si aproape toti care am crescut sau crestem nu o sa mai ne luptam pe jucatori fiindca nu poti creste la nesfarsit, in special pentru NT. 10 sezoane insaemna totusi 3 ani din viata.

drept urmare, orice trage un hof de 18 sau 19 in urmatorii ani, ar trebui sa stie ca poate sa l creasca cum vrea fata de recomandarile noastre, dar standardele vor scadea inapoi la vremurile de odinioara.

daca in ultimele 7 sezoane recomandarea era sa vanda pe bani multi altora care stiu ce sa faca cu ei, acum recoamndarea e sa ii pastreze. poate chiar daca e mvp :-)


astea fiind zise, urmeaza sa trecem in primavara acestui proiect. greul a trecut, deja accentul va migra spre tactica, sa inteleg mai bine si eu si stafful ce putem face cu sculele seriaose pe care le avem.

multumesc din nou mainii de oameni care antreneaza si sper ca toti sa fiti recompensati cu norocul si performanta meritata. in rest....

Hai Romania!

From: Otis

To: Otis
This Post:
00
313339.5 in reply to 313339.4
Date: 02/01/2022 13:51:15
The Defenders
RBBA
Overall Posts Rated:
441441
Second Team:
The D-fenders
meci nr 1 vs vietnam
victorie asteptata si lejera. minute bune, cosaveraj. un succes asteptat, no further comment

meci nr 2 vs Letonia.
meci acasa, consum normal de entuziasm. nu e secret pt nimeni, in schimb mai departe n-am sa zic ce intensitate am folosit pt a nu lasa indicii despre ce meciuri vom aborda mai lejer.

se pare ca am fost net superior adversarilor. 26p e totusi o marja peste asteptari si merita jucat tie, dar e usor sa zici asta post factum, in special cu formele slabe pe care le am avut. s-a simtit extrem de bine nivelul de talent pe teren, chiar daca in ratings de echipa n-a fost evident. urmeaza mare deranj in multe ocazii anul asta.


astea fiind zise, restul de program este cum ne-am dorit. desi ar fi fost frumos sa batem doar tari slabe, programul ne-a scos in drum meciuri stranse etapa de etapa. iar desi va fi greu spre imposibil sa salvam entuziasm, pot doar sa ma bucur ca avem adversari de calibru apropiat si ca o sa putem sa dezvoltam extrem de multa experienta interna cu echipa si lotul actual.


am zis o mereu, construim pentru un viitor, care acum e mai apropiat si mai palpabil ca niciodata, asa ca e si cazul ca experienta si know-howul intern sa se ridice la nivelul talentului. asa ca o sa jucam cu cat mai putine artificii de entuziasm si ghici, tocmai pt a avea o masuratoare utila. iar doar daca ajungem sa ne crape buza, vom prioritiza jucatori batrani in dauna celor tineri.

ar fi extrem de frumos sa ne asiguram o pozitie buna ca RANK intrand in noua campanie de euro, dar asa cum ne-a aratat si ultima, neintelegerea sau stapanirea insuficienta a lotului poate fi o piedica inutila.


avem motive sa fim fericiti si optimisti.

hai Romania!

From: Otis

To: Otis
This Post:
00
313339.6 in reply to 313339.5
Date: 02/07/2022 14:05:38
The Defenders
RBBA
Overall Posts Rated:
441441
Second Team:
The D-fenders
meci nr 3 vs Elvetia
din pacate diferenta de entuziasm, atat inainte de meci cat si consumat s-a simtit. tare pacat. suntem valoric o clasa peste ei, dar cu forme asa si asa, jucatori neterminati, samd, n-am ajuns sa fim la nivelul dorit pt astfel de victorii la intimidare.

cum am ami zis, un experiment util, cu un rezultat nedorit. intr-adevar pune niste presiune pe noi. n-am cum sa o dau altfel.

va implica putin efort saptamana viitoare vs bulgaria care momentan este peste noi. plus meciuri stranse si consum sensibil de entuziasm in ultimele 2 etape cu ucraina si bosnia, la randul lor, echipe peste noi.

From: Otis

To: Otis
This Post:
11
313339.7 in reply to 313339.6
Date: 02/16/2022 10:27:11
The Defenders
RBBA
Overall Posts Rated:
441441
Second Team:
The D-fenders
meci 4 vs Bulgaria - victorie

in urma infrangerii de saptamamana trecuta nu puteam lasa niciun meci la risc, asa ca am ales sa consumam entuziasm.
am citit corect ca 3-2 jucat de bulgari este mai mult la bluf decat punct forte. asa ca ghici pe inside era absolut previzibil. dar dat fiind ca ne am tot fatait dpv tactic, am iesit bine prin faptul ca nu ne-au dat dublu ghici.

astea fiind zise, cu un lot mai slab la varf dar echilibrat am reust o victorie solida. inca o infrangere ne incehia sezonul.
urmeaza meci usor cu guatamela, mai salvam entuziasm si intram in ultimele meciuri cu o marja decenta.

la cum stau lucrurile momentan ucraina si bosnia sunt peste noi. indonezia e la acelasi nivel cu noi iar meciul in deplasare complica lucrurile si mai mult. vom depinde de forme si de orgoliul lor.

ramanem optimisti. jucatorii tineri inca cresc. cei maturi sunt inca la nivel. ne vom descurca.

hai Romania!

From: Otis

To: Otis
This Post:
11
313339.8 in reply to 313339.7
Date: 02/24/2022 00:06:53
The Defenders
RBBA
Overall Posts Rated:
441441
Second Team:
The D-fenders
meci #5 vs Guatamela victorie

din fericire, am ajuns sa castigam si astfel de meciuri. adversarul a decis ca cel mai bine e sa ne dea un Crunch Time intr-o situatie in care era imposibil sa jucam altceva decat TIE. am avut noroc ca am atenuant ghiceala, fiindca altfel scriam cu alt ton acum. de altfel si zona ne-a ajutat mult.

usor neasteptat de puternic patient repozitionat jucat de adversari. din fericire avem pivoti cu aparare mare dar chiar si asa au perforat bine de tot apararea noastra. ce i drept si noi am jucat piese mai tinere si mai slabe fiindca trebuie sa aiba experienta din timp.

din fericire am castigat. mergem inainte pe traiectoria potrivita. saptamana viitoare jucam cu indonezia. desi e un meci care trebuie castigat cu TIE, este destul de probabil ca vom consuma ceva entuziasm fiindca o in frangere ar insemna necesitatea de a da CT pt a prinde PO, ori aia sterge orice sansa la meciuri relevante.

in orice caz, ma declar extrem de multumit de prestatia intregului lot, repet, bine ca am ajuns sa castigam si din astea fiindca in trecut le pierdeam

Hai Romania!

From: Otis

To: Otis
This Post:
00
313339.9 in reply to 313339.8
Date: 02/28/2022 11:17:17
The Defenders
RBBA
Overall Posts Rated:
441441
Second Team:
The D-fenders
meci #6 vs Indonezia victorie

greu meci. am jucat normal vs normal fiindca sa bati o tara in deplasare in acest stadiu este prea greu. la ct lor sau Tie al nostru ne bateau, asa ca e bine ca am smuls victoria asa cum am putut. forme deloc grozave. un lot de 10 ales la limita a ceea ce constituie forme jucabile.

intram in ultimele 2 meciuri cu nevoia unei singuri victorii.
sincer meciul vs ucraina pare inabordabil avand in vedere cum aratam ca echipe momentan. echipa si mai buna si in deplasare. iar bosnia desi este o echipa vizibil mai buna ca lot, macar jucam acasa si de disperare castigam ceva, desi sa intri cu entuziasm zero barat nu e in sine o realizare asa mare. victoria cu elvetia ar fi contant extrem de mult, dar asta e.
...rankul conteaza si la cum se anunta urmatorul sezon, pana si victoriile mici (adica jucat eliminatorii) poat face diferenta long term.

din nou multumesc tuturor care fac sacrificii pentru a tine echipa pe linia de plutire. potentialul e inca mare dar inca n-am ajuns sa se merite tocarea de resurse pentru forme, asa ca facem ce putem cu ce avem

hai Romania

From: Otis

To: Otis
This Post:
00
313339.10 in reply to 313339.9
Date: 03/14/2022 11:50:24
The Defenders
RBBA
Overall Posts Rated:
441441
Second Team:
The D-fenders
meci 7 vs ucraina infrangere

am pierdut fiindca am fost in deplasare si relativ la juc accidentati sau in forma n am avut sanse. asa ca am dat azi totul cu bosnia.

recunosc ca e mai mult decat ciudat, ca sa nu zic nelinistitor, sa mi pun problema cam pe unde a fost contrapartea mea din reprezentativa ucraineana saptamana aceasta. pot doar sa sper ca e totul bine la ei si ca n-au resimtit nefericirea de a pierde la acest joc.

altfel, azi jucam calificarea cu bosnia. forme slabe. nush, per total un sezon complet eterogen, iar cuvantul complet se refera la taote sectoarele aferente echipei. am avut jucatori transferati, previzibil, dar la momente inoportune. accidentari. scaderi de skills. chestii normale. doar ca de la anul dispare dependenta in totalitate de juc batrani. as fi vrut sa stam mai bine azi relativ la prognoza, dar tot suntem in proces de formare. sezonul urmator , cu plecari cu tot, e primul in care va fi o provocare sa aleg lotul de 18, cu poate 1 2 juc buni in afara lotului.

asteptam rezultatul final sa vedem daca mai jucam si lunea viitoare.