BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > Obuditev foruma slovenske BB skupnosti

Obuditev foruma slovenske BB skupnosti

Set priority
Show messages by
This Post:
00
316950.1
Date: 11/06/2022 05:01:28
KK Krka Novo mesto 1997
III.1
Overall Posts Rated:
5555
Pozdravljeni,
zanima me, katere so tiste informacije, ki jih novi uporabniki pogrešate in bi si jih želeli izvedeti, da bi se z večjim veseljem prijavljali v BB ter pomagali graditi slovensko BB skupnost, da bi lahko skupaj spisali zgodbo o uspehu?

Zanimajo me tudi mnenja starejših uporabnikov, ki imajo veliko izkušenj z igranjem BB-ja, kaj bi si želeli vi spremeniti in kaj mislite, da bi povečalo vaše zanimanje za igro?

Prosto lahko postavljate dodatna vprašanja in zelo bom vesel, če bi lahko dobil čim več odgovorov, ki bi pomagali celotni slovenski BB skupnosti. Samo skupaj lahko namreč to igro popeljemo na nov (višji) nivo in jo naredimo zanimivejšo za vse novince in tudi "stare (prekaljene) mačke".

Lepo Vas pozdravljam,
Seraphim🏀

This Post:
11
316950.2 in reply to 316950.1
Date: 11/06/2022 07:18:48
KK Kračevo
II.3
Overall Posts Rated:
4848
Second Team:
Kračevo Ops
Lepo da ima nekdo tako veliko željo za oživitev dogajanja v skupnosti. Veliko več komunikacije poteka preko Discorda, saj je komunikacija preko BB foruma precej zastarela in okorna. Tako da na tem mestu vabim vse, da se pridružite Discordu preko linka: (https://discord.gg/FRGscPpa)

Seveda se vse začne na BB strani, zato je dobrodošla tudi komunikacija preko foruma in pozdravljam aktivnost tudi tukaj, da ne bo pomote 🙂 bi pa bilo mogoče smiselno, da predvsem v nižjih ligah, ko se pojavi nova ekipa soligaši mogoče pošljete BB mail s povabilom bodisi na forum bodisi na Discord.

Last edited by Bradinho at 11/06/2022 07:21:51

This Post:
00
316950.3 in reply to 316950.2
Date: 11/06/2022 07:52:44
KK Krka Novo mesto 1997
III.1
Overall Posts Rated:
5555
 "Bi pa bilo mogoče smiselno, da predvsem v nižjih ligah, ko se pojavi nova ekipa soligaši mogoče pošljete BB mail s povabilom bodisi na forum bodisi na Discord."

To je odlična ideja, sploh če vzamemo v zakup, da je praktično v vsaki tretji ligi kakšen starejši klub, ki ima veliko izkušenj in bi na ta način lahko novim uporabnikom pomagal, da bi prišli do (pre)potrebnih informacij ter se navdušili nad igro. Začetne naloge so namreč preveč osnovne in novega uporabnika ne podučijo dovolj, posledično pa po nekaj tednih/ mesecih zamre zanimanje za igro.
Opažam namreč, da novi klubi zapravljajo velike vsote denarja za mlade igralce, ki jih potem ne uspejo pravilno trenirati (nimajo trenerja/ znanja/ infrastrukture), zaradi pomanjkanja rezultatov, ki jih mladi igralci ne morejo prinesti, pa jim posledično upade motivacija za igro, mladi igralci pa so zaradi pomanjkanja treninga za vedno izgubljeni.

This Post:
66
316950.4 in reply to 316950.3
Date: 11/06/2022 13:37:02
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14951495
Second Team:
Kerlci II
Tudi sam si seveda želim več aktivnosti na slovenskem BB forumu, čeprav je tak način komunikacije malo zastarel. A po drugi strani se mi zdi v primerjavi z discordom bolj primeren za razna poročila s tekem in podobne analize, ki v formatu foruma ostanejo vidne dlje časa ,kot na chatu ala discord.

Glede na to, da sem na slovenskih forumih verjetno v zadnjem času napisal največ objav in da so teme o reprezentancah (tako NT kot U21, čeprav je Rn5ho stvar zapeljal bolj na discord) praktično edine aktivne teme na forumih (pa še tu gre za monologe) težko rečem, da se ne trudim z vzpodbujanjem aktivnosti. A razna vprašanja in splošna debata morda res bolj pašejo na discord. Iskreno so forumi, vsaj od sezone 25 dalje, od kar jaz igram, živeli bolj ali manj samo takrat, ko se je šlo za kakšno kregarijo To sicer opažam tudi na forumih drugih nacij, tudi velesile s 1000 uporabniki nimajo zelo veliko aktivnosti, razen če jim rezultatsko spodleti in se gre za pljuvanje po selektorju.

Problem pa je, da je tudi na discordu aktivnih dokaj malo uporabnikov. Med korona časom je nekoliko bolj zaživel, zdaj pa je ponovno v upadu in je razmeroma malo prometa. Nekateri stari mački so se iz določenih razlogov zavili v molk (kar je bilo očitno na forumih že pred discord ero), spet drugi imajo določena nihanja, tretji morda niti niso zelo komunikativen tip človeka, kar je opazno tudi iz moje direktne komunikacije glede njihovih reprezentantov. So zelo odzivni in odlično sodelujejo, a kaj več od treh besed ne napišejo. Od takšnih potem ne moreš pričakovati, da bodo ravno zelo aktivni členi v slovenski skupnosti. Vsekakor pa je, vsaj iz mojih direktnih komunikacij z managerji, in teh ni malo, razvidno, da je večina slovenskih BB uporabnikov precej rednih igralcev. Seveda ne dosežem vseh (saj nima vsak klub kakšnega kandidata za člane) a mislim, da imata podobno izkušnjo tudi U21 selektorja, s katerima sem sam sodeloval.

Skratka, če kdo želi pomoč, mislim, da jo že zdaj razmeroma enostavno najde. Seveda bi aktiven forum pomagal še bolj, ampak vsaj zaenkrat so vsi takšni poskusi spodleteli (vsaj dolgoročno). Ampak kot nov, in trenutno dokaj aktiven, uporabnik si še en dodaten element, ki pomeni boljše možnosti za uspeh. Če je en sam, kmalu obupa, če sva dva, je malo monotono, prav tako pri treh, a pri štirih in petih uporabnikih, ki redno pišejo na forum, se sproži neka pozitivna zanka, ki forume resnično oživi.

Zelo me veseli, da si se odločil kandidirati za mesto selektorja. Iskreno, če bi bil malo hitrejši, se jaz morda niti ne bi odločil za kandidaturo, zdaj pa se mi zdi nekoliko prepozno, da bi se umaknil. Prav tako seveda težko z gotovostjo trdim, da bi res nudil kakšno osvežitev, mislim, da smo se predvsem pri U21 že opekli s kakšnim selektorjem, ki je bil sprva zelo aktiven, po dveh ali treh tednih (ali prvem nepričakovanem porazu) pa je ta zagnanost izpuhtela. Seveda imaš kljub vsemu poštene možnosti na volitvah, se pa zavedam, da je meni kot aktualnemu selektorju lažje, kot tebi, ki si, vsaj uradno, čisti novinec. Tako da, tudi v primeru da jaz nadaljujem na mestu selektorja, je to morda dobra priložnost, da nadaljuješ s takšno aktivnostjo, in če boš čez dve sezoni še na sceni, ni vrag, da ne bi dobil priložnosti

Kar me je v tvojem nagovoru malo zmotilo je poudarjanje tega, da boš v naslednjih dveh sezonah pokazal, česa si zmožen. Mislim, da bi se bilo vsakemu selektorju potrebno zavedati, da so njegovi rezultati tako dobri, kot je bil selektor dober 5 ali pa 10 sezon nazaj. Magične zmage z dvema zadetima napovedima se sicer dogajajo, ampak dogajajo se tudi magični porazi v obratni smeri. Dolgoročno pa je pomembno predvsem delo z mladimi, seveda tudi taktična priprava, ampak več kot enega kakovostnega razreda ne moreš preskočiti. Ves čas je potrebno imeti vzpostavljeno mrežo z ostalimi uporabniki, ki imajo mlajše in starejše kandidate za reprezentanco in čakati na svojo priložnost, ki je v veliki meri odvisna od sreče

Last edited by Deschamps at 11/06/2022 13:52:44

This Post:
55
316950.5 in reply to 316950.3
Date: 12/24/2022 09:49:36
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Še enkrat bi te povabil da se nam pridružiš na discordu - morda si že prijavlen, ampak tudi v kakšno debato se lahko vključiš

Če bo Deschamps res tokrat delal zadnji mandat, potem je pomembno da se že sedaj začneš bolj vključevati v našo skupnost ter s tem pridobiš zaupanje in glasove uporabnikov

This Post:
22
316950.6 in reply to 316950.5
Date: 12/27/2022 09:51:17
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14951495
Second Team:
Kerlci II
Vsekakor bo zelo dobrodošlo, če se bo našel nek zagnan igralec/manager, ki bo dodal nekaj novega elana v našo BB skupnost. Kot sem rekel že na discordu, mislim, da bo naslednji mandat idealen za menjavo selektorja, saj se bo poslovilo kar nekaj nosilcev (Kerkovič, Brezovar, Kordyš, Gorenc) in podpornih igralcev (Pisanski, Ačkun, Krstić, Jelinčič,...). Tako nas čaka manjša prenova reprezentance, ki pa ne bi smela biti preveč boleča in že čez 4 sezone bi lahko bili precej močnejši, kot smo trenutno. Naslednji mandat tako vidim kot priložnost za učenje/nabiranje selektorskih izkušenj, z morebitnim bonusom dobrih rezultatov, kasnejše mandate pa kot resno priložnost za nadgradnjo dosedanjih rezultatov.

This Post:
33
316950.7 in reply to 316950.6
Date: 12/27/2022 10:29:26
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Tako, ampak jaz ne vidim opcije da glasujem za nekoga, ki se javi 1-2x na par sezon, kvečjemu za nekoga, ki je bolj aktiven član skupnosti in je pripravljen aktivno komunicirati, takšnih pa je trenutno (žal) bore malo.. oziroma resnega protikandidata nimaš.

Seveda nikakor niti ne pravim, da selektorja rabimo menjati - ker opravljaš vrhunsko delo, bolj se gre za to, da nikoli ne veš kaj lahko življenje prinese, kaj se lahko zgodi čez noč s tvojo motivacijo in to da nimamo nikogar, ki bi vsaj približno lahko stopil v tvoje čevlje, me kar skrbi (da ne bo pomote, enako velja za U-21).

Trenutno imamo tako na članski kot na U-21 sceni zadeve nekako vpeljane v tirnicah in mislim da se bodo rezultati tega zelo kmalu začeli kazati, vendar se zadeve res zelo hitro lahko poderejo (veva pa tako ti kot jaz, koliko truda vodenje reprezentance vzame, predvsem pa koliko časa traja da se zares navadiš delovanja in sistemov tekmovanj ter kvalitet ekip)

This Post:
11
316950.8 in reply to 316950.7
Date: 12/27/2022 12:37:20
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14951495
Second Team:
Kerlci II
Saj sem napisal "zagnan", torej tak, ki bi imel neko prezenco tudi na forumih. Saj to, vsaj kratkoročno, sploh ni nek pogoj za uspeh NT, a če se o rezultatih ne piše in ne govori, koga potem sploh to zanima, in koliko ljudi sploh zna ovrednotiti neko uvrstitev?

Pri nas se res pozna vsak aktiven igralec, s hibernacijo sensimana smo denimo veliko izgubili, prav tako z bolj tihim igranjem nekaterih drugih izkušenih managerjev, ki so bili včasih aktivni na forumih in na discordu. Zato upam, da se bo našel tudi kak novi obraz, ki bo prispeval k aktivnosti v naši skupnosti. Selektorsko delo te v to vsaj malo tudi prisili, čeprav je potrebno imeti železno disciplino - nič (kar se tiče BB-ja) ni bolj neprijetno, kot napisati poročilo po bolečem porazu, hehe

Na koncu pa boš glas lahko dal tistemu, ki bo pač kandidiral. Karavana gre v vsakem primeru dalje

Last edited by Deschamps at 12/27/2022 12:47:08