BuzzerBeater Forums

Slovenija - I.1 > Sezona 59

Sezona 59

Set priority
Show messages by
This Post:
44
316973.1
Date: 11/07/2022 06:28:39
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14951495
Second Team:
Kerlci II
Lep pozdrav vsem!

Nalašč sem s temo o novi sezoni malo počakal, da jo morda odpre kdo od staroselcev, a zdaj smo že do pasu zabredli v novo sezono in prav je, da se burna debata prične!

V ligi imamo 5 svežih ekip, med njimi smo po dolgem času tudi Kerlci.

Začel bom z novinci, ekipo $uperiors, ki se je iz drugoligaške konkurence prebila prepričljivo, z najboljšim scoreom po rednem delu, in zanesljivo zmago v končnici. Ekipa deluje precej močno, ima tudi slovenski pridih, in vsekakor izgleda, da bo zaostrila konkurenco v SKL, čeprav je klub razmeroma mlad - uvrstitev v SKL mu je uspela po vsega 10 sezonah.

Potem je tu še en novinec, ekipa Bonifike, ki je na papirju razmeroma mlada (začetki segajo dobrih 15 sezon nazaj), a vodi jo prekaljeni manager Koperboy, pardon Koperbox, pardon KoperBoy, ki je v slovenskem BB-ju že pustil velik pečat. Tudi ekipa Bonifike ima močno slovensko zaledje, kot se za nekdanjo eminenco na selektorskih mestih spodobi.

Telički so prvoligaško smetano že okusili, tokrat imajo zagotovo plan stopiti še korak dlje. Ekipo vodi impulzivni manager guchy, kar bo SKL-ju dalo dodatno mero nepredvidljivosti. Kdo ve, jutri lahko telički sestavijo ekipo za naslov, ali pa preidejo v obdobje prenove.

Pazita J&J team in The Butchersi, imata novo konkurenco! Ekipa KK Lenart Sunsov je še ena popolnoma slovenska ekipa, ki jo na igrišču vodi slovenski reprezentant Joc Brezovar, ob igrišču pa preudarni matjaz82. Lenart Sunsi so prav tako že zaigrali v SKL, tudi njihove tokratne ambicije so verjetno nadgradnja rezultata iz sezone 54.

Peto novo moštvo smo Kerlci, ki se po dolgih 15 sezonah vračamo pod žaromete. Naše ambicije so zaenkrat še zavite v tančico skrivnosti, ekipo gradimo okoli slovenskega čudežnega dečka Jovice Fugine, a zaenkrat je Jovica še premlečen, da bi nas lahko popeljal do najvišjih mest.

Potem ste tu seveda preostala enajsterica, na čelu s trikratnim prvakom FC Leno 2014. Verjetno se vsi sprašujemo, kdaj bodo pri Lenu svojo ekipo razprodali in sestopili s prestola. Morda bo to po pokalu, morda šele po koncu te sezone? Prvi izzivalci so po stavnicah sodeč Helios Sunsi, katerih ekipa je malenkost mlajša, a ravno tako v veteranskih letih in z izkušnjami, kako zmagati v ligi.

Seveda ne gre pozabiti na J&J team, ekipo, ki je konstantno blizu vrhu, in samo čaka na svojo priložnost. Tudi oni so v najboljših letih, kar jih naredi še posebej nevarne. Tu so še finalisti in pozitivno presenečenje iz lanske sezone, High fly team, ki stavijo na homogeno ekipo z dolgo klopjo. Za razliko od mlade ekipe High fly team, je KK Jesenovo eno najstarejših, če ne kar najstarejše aktivno moštvo v Sloveniji, za katero se zdi, da je lahko konkurenčno vsaj za vrh v svoji konferenci.

Po lanskem uspešnem debiju med prvoligaško konkurenco so apetiti KK Kračevo zagotovo narastli, enako velja za KK Teorija. Prav tako imajo uspešno sezono za seboj Dream Catchersi, ki začenjajo svojo 19 sezono v SKL, v zgodovini imajo zabeleženih že premnogo vzponov in padcev. Dolgoletne izkušnje v SKL imajo Ainmosni, ki začenjajo svojo 22. sezono v prvi slovenski ligi, verjetno bi jih še kakšna okrepitev postavila v vlogo resnih izzivalcev vseh najboljših.

Valilnica slovenskih talentov, The Butchersi, so lani prvič zaigrali v končnici SKL-ja, in z močno slovensko ekipo, ki še raste, bodo pogledovali še korak dlje. Preostanejo še Kralji, ki imajo za seboj uspešne štiri sezone v SKL-ju, letos pa je njihova agenda še nejasna.

Skratka, vsaj na prvi pogled letošnja sezona ne ponuja izrazitih outsiderjev, zato smo verjetno moštva s cenejšimi ekipami nekoliko na trnjih glede obstanka. A kot vemo, se lahko razmerja moči hitro spremenijo, zato gre vsekakor pričakovati napeto sezono!







Last edited by Deschamps at 11/07/2022 06:30:14

Poll:  Katera pesem vas najbolje opiše:

ABBA: Money, money, money
Vlaso Kreslin: Od višine se zvrti
Queen: Don't stop me now
Cher: Believe
Magnifico: Hir aj kam, hir aj go
Hazard: So najlepše pesmi že napisane

This Post:
11
316973.2 in reply to 316973.1
Date: 11/07/2022 10:17:23
KK Kračevo
II.3
Overall Posts Rated:
4848
Second Team:
Kračevo Ops
Za nami je res uspešna krstna sezona v SKL, čeprav se navijačem očitno ne zdi tako (ocena lanske sezone 2,5/5 😅), ki smo jo zaključili s prebojem v končnico. Glavni cilj v tej sezoni je še naprej uspešen trening Baneta Petraša, ki si zelo močno želi prebiti v U21 selekcijo za naslednjo sezono. Glede uvrstitve pa nekih pričakovanj ni. Če bo uspelo obstati se bomo borili v SKL naprej, v nasprotnem primeru pa se bomo podali v nižje lige in se posvetili treningu. Vodstvo kluba ima že od samega začetka željo vzgojiti res vrhunskega slovenskega košarkaša. Skratka: bo kar bo 😀

Čim manj poškodb vam želim!

This Post:
11
316973.3 in reply to 316973.2
Date: 11/07/2022 15:49:47
Dream Catchers
SKL
Overall Posts Rated:
7777
Second Team:
Mind Blowers
Pozdrav vsem novincem in povratnikom!
Prva stvar, ki sem jo opazil ob pregledu ekip je, da ni lahkega tedna v smislu vecjega eksperimentiranja ali "sparanja" moci. Izenacenost ekip je izjemna in sem vesel, da smo iz prve tekme zvlekli zmago proti Lenartovcem. Je pa dokaz dolge klopi in njene koristi +/- med prvo peterko in rezervami v nasi tekmi. Mislim, da vecje razlike se nismo odigrali.
Vsekakor nas caka zanimiva sezona, kjer bodo tudi tekme v pokalu imele svoj vpliv.
Sanjaci zelimo le miren zakljucek sezone, trening bodocega nosilca in kaj ekstra €. Lani smo vsekakor imeli izjemno sezono in jo bo tezko preseci.

Veliko srece vsem, samo proti nasi ekipi ne ;))

This Post:
11
316973.4 in reply to 316973.1
Date: 11/07/2022 16:03:34
Ainmosni
II.4
Overall Posts Rated:
207207
Second Team:
Homines ex spatio
Poklon, Descamps, za ta prelep in zanimiv uvodni vpis v sezono, vključno s tradicionalno anketo!

From: julo
This Post:
11
316973.5 in reply to 316973.3
Date: 11/07/2022 16:53:08
$uperiors
II.3
Overall Posts Rated:
5757
Second Team:
$uperiors II
Pozdravljeni vsi,

pa se je tudi nam uspelo pridruziti slovenski bb eliti tu v prvi SKL. Postopen in nacrten razvoj ekipe skozi preteklih nekaj sezon je obrodil sadove; v tem casu smo uspeli sestaviti mocno ogrodje ekipe ter dodati prave veterane ob pravem casu, tako da smo uspeli zelo suvereno odpeljati prejsnjo, zmagovito sezono v - po mojem mnenju - precej neugodni ligi II.2. V ponos nam je tudi to da je kar 5 igralcev, ki so imeli pomembne vloge prejsnjo sezono in tudi v samem finalu, bilo del ekipe ze ob uvrstitvi ekipe v drugo ligo, zdaj ze v davni sezoni 51 (113194289). Dodam lahko se, da je uspeh prisel v nacrtovanem obdobju, ne ozirajoc se na moc preostalih konkurentov, preposto smo se osredotocili nase in na koncu je bil to kot kaze pravi recept.

In zdaj smo tu. Videti je, da stvari tu laufajo po nekoliko drugacnih zakonitostih in da zmagovita formula s prejsnjih sezon tu ne bo nujno delovala. Zato je bil plan, da bomo na zacetku previdni, da bomo ostali v isti igralski zasedbi in se najprej privadili na dogajanje v 1 SKL, preden si zastavimo nove cilje. No ze naslednji dan pa je sledil impulziven nakup in okrepili smo se z zivo legendo crnogorske bb kosarke. Potem smo si morali seveda postaviti nov cilj, in to je da se cimprej naucimo zmagovati tudi v 1 SKL. Nekaj ekip sicer izgleda zelo mocnih, verjetno premocnih, ampak - ce nam bo kdo ponudil prst bomo takoj pogrizli celo roko ...

Se posebej pa se veselim tudi obracuna z lanskimi srebrnimi, ekipo visokoletecih, da bova lahko prenesla najino rivalstvo iz prijatelskih na uradne tekme, in pa tudi dvoboja z Ainmosni, kjer igra nas prvi nabornik Toni (48379753), ki smo se mu po dolgem premisleku odrekli in namesto zgradili ekipo okoli nasega drugega zvezdnika (48701692). Prav zanima me, ce bo na tekmi ekstra napaljen in se bo razpistolil po celotnem igriscu ...

Srece in zdravja vsem. lp






From: Insomnia

To: julo
This Post:
00
316973.6 in reply to 316973.5
Date: 11/08/2022 06:27:29
Ainmosni
II.4
Overall Posts Rated:
207207
Second Team:
Homines ex spatio
Srce našega ljubega Tončija še danes krvavi zaradi nezaupanje ekipe, kateri je hotel pokloniti svojo mladost in energijo. Zagotovo bo poskusil dokazati, kako veliko napako je naredil tvoj front office! Sicer gre za zelo hvaležnega igralca, ki je bil vzet nekako kot rezervni treniranec, potem pa nepričakovano napredoval v nosilca igre.
Dobrodošel, torej in upam, da ti bomo vzeli mero

From: guchy

This Post:
00
316973.7 in reply to 316973.1
Date: 11/19/2022 16:35:21
Telički
SKL
Overall Posts Rated:
44
Second Team:
Telički II
Res lepo, poetsko napisano 😊

Zanimiv začetek sezone. Zaenkrat zadovoljen s tremi zmagami, skoda poraza proti $uperiors, malo je zmanjkalo pa bi imeli zabeležene štiri zmage. Ampak tako je, včasih izgubiš, včasih dobiš.

V to sezono grem s podobno miselnostjo kot prejšnjo sezono. Predvsem je pomembna zabava, da igralci in pa predvsem navijači uzivajo v predstavah. V prejšnji sezoni je bil to ključ do uspeha in zgodila se je povsem neplanirana uvrstitev v prvo ligo.

Ekipa še ni takšna kot bi si želel, tako da se v nadaljevanju sezone obetajo kakšne menjave igralcev. Vsekakor se obeta zanimiva sezona. Srečno vsem, pa čimmanj poškodb.

This Post:
00
316973.8 in reply to 316973.1
Date: 11/21/2022 13:54:01
J&J team
II.4
Overall Posts Rated:
9797
Pa se po dolgo časa oglasim še jaz :)

Letošnja sezona bo ponovno malo prepuščena svojemu toku. Začetek je sicer zelo lep, vendar ne vem, če je to povsem realna slika. Poskusili bomo presenetit in izboljšati uvrstitev v ligi, pokal pa povsem neobremenjeno, morda celo ubranim naslov. Žal imam časa za igranje vedno manj, tako sem lani npr. pozabil, ali pa narobe nastavil tekme v BBM, ampak vseeno si poskusim vzeti vsa nekaj časa, da lepo vodim klub skozi sezono. Nekih večjih okrepitev ni na vidiku, morda pa bodo k boljšemu rezultatu prispevali mladeniči, ki lahko vsaj malo zadržijo rezultat za tistih par minut na tekmo.

Srečno vsem in veliko užitka v igri :)

This Post:
00
316973.9 in reply to 316973.8
Date: 12/11/2022 01:12:23
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14951495
Second Team:
Kerlci II
Uf, smo že na polovici rednega dela sezone.

Mi smo imeli precej zaspan štart, res da nekaj tesnih porazov in tekme proti rivalom v gosteh, a z izkupičkom 1-6 proti moštvom v naši konferenci seveda ne moremo biti zadovoljni. No, zaenkrat smo proti moštvom iz nasprotne konference bolj uspešni, je pa jasno, da imamo v prvi postavi nekaj lukenj, in da je trenutno to bolj ali manj naš domet. Vseeno zaenkrat načrtujem okrepitve le, če se bo pojavil kakšen igralec, ki je res popolnoma ustrezen za naše moštvo.

V pokalu se še šlepamo, morda bo ta teden tega konec, morda tudi ne. Trenutno to ni neka prioriteta, je pa res, da je teh 50k+ na teden dobrodošlih

This Post:
00
316973.10 in reply to 316973.9
Date: 12/13/2022 03:26:14
Ainmosni
II.4
Overall Posts Rated:
207207
Second Team:
Homines ex spatio
Zeh.
Mi še vedno spimo. Brez glavnega igralca (hvala gre KK Teorija) se nam ne ljubi kaj dosti truditi. Vključno z današnjo tekmo bo manjkal že na 6 tekmi v tej sezoni, da izpada prihodka sploh ne omenjam.

This Post:
00
316973.11 in reply to 316973.10
Date: 12/14/2022 05:24:58
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14951495
Second Team:
Kerlci II
Ja, Purgstaler res nima sreče... Mogoče pa to pomeni, da bo zablestel takrat, ko bo to najbolj pomembno