BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > [U21] Sezona 59

[U21] Sezona 59

Set priority
Show messages by
This Post:
11
317069.7 in reply to 317069.6
Date: 11/29/2022 17:58:08
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Hehe vsekakor - seveda ni debate o tem, da sem vsekakor kakšnih 7-8 nivojev pod pisanjem Sensiman-a, katerega spise resnično pogrešam - pa čeprav osebno pogledam večino naših tekem, ter imam vse informacije, ki jih je imel on na voljo, enostavno nisem na nivoju kar se tiče pisanja

Darko Ahačič je kljub mizernemu metu iz igre (0-3) zbral eno vrhunsko točko ter tako pripomogel k naši zmagi! (šala). Darko je res vrhunski treniranec, ki bo že v tej sezoni pomagal naši ekipi, prihodnjo pa seveda igral pomembno vlogo, verjetno nosilca. Na začetku sezone sicer ni bil takoj vpoklican, ampak je z izjemnim treningom selektorja že po nekaj tednih "prisilil" v vpoklic ter že takoj odigral pomembne minute - le teh pa bo čedalje več, saj zavoljo nižje starosti, trenira hitreje od sovrstnikov.

This Post:
11
317069.8 in reply to 317069.1
Date: 12/19/2022 09:58:20
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Torej, po gladki zmagi s 108-48 proti Indiji pretekli teden, imam danes še zadnjo "lažjo" tekmo v tej sezoni proti izbrani vrsti Tunizije. Tudi tokrat, je bolj ali manj pretekmo zgolj vprašanje končne razlike, ki lahko na koncu sezone šteje v boju za razrvrstitev na lestvici. V tem segmentu smo trenutno zares odlični - imamo daleč najbolši koš razliko med vsemi ekipami, pred drugouvrščeno Srbijo imamo kar 98 točk prednosti, pred tretjo Italijo pa že 138! Seveda je Italija imela dosti težji razpored od nas, in tudi mi bomo prihodnji teden igrali proti odlični ekipi Finske, tako da se zadeve hitro lahko spremenijo.

Vseeno, cilj je zmaga na vsaki tekmi in kot rečeno - po današnjem dnevu, lahkih tekem več ne bo. Po Finski bomo potem v zadnjem krogu rednega dela igrali proti Izbrani vrsti Bolgarije, ki se še vedno krčevito bori za napredovanje v playoff in kaj lahko se zgodi, da bodo proti nam odigrali na vso moč, tako da je čisto vse še vedno mogoče.

Ne glede na vse pa - zares neverjetno delo trenerjev v tej sezoni, saj so nosilci igre praktično vsak teden na odlični pripravljenosti (ali pa vsaj visoki osmici) in na tak način je zares užitek delat - upam samo, da se situacija ne spremeni v prihodnjih tednih, predvsem pa ta teden, ko je allstar teden in se tekme igrajo malce drugače - ter seveda, da nam prizanesejo poškodbe.

LP

This Post:
00
317069.9 in reply to 317069.8
Date: 12/25/2022 09:11:48
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Torej, lahkih tekem je za to sezono konec - sedaj gre zares. Po prepričljivi zmagi nad reprezentanco Tunizije z rezultatom 125-59 nas sedaj čaka zelo neugodna Finska, ki bo poleg vsega igrala na domačem terenu. Finska v zadnjih sezonah postaja nekakšna stalnica na našem koledarju, saj smo tekmo proti njim odigrali prav vsaki sezoni odkar sem selektor - bolj uspešni pa so zaenkrat Finci, ki imajo 2 zmagi.

Finska je zaenkrat s 5 zmagami in 1 porazom sicer na 15. mestu lestvice tolažilnega turnirja in vsekakor za potrebjejo zmago proti nam, če želijo računati na kakšen odmevnejši rezultat v nadaljevanje tekmovanja - seveda pa enako velja za nas, ta tekma je zares ključnega pomena v boju za 1. mesto po rednem delu, kar bi pomenilo prednost domačega terena na vseh tekmah, ki bi jih odigrali v končnici.

Šlo bo torej za tekmo visokih vložkov, vendar sem izredno zadovoljen s pripravljenostjo naših igralcev tako da imam znova "sladke skrbi" pri sestavi postave - kot že ničkolikokrat pa tudi tokrat računam da bo letvico na našo stran prevesila ravno naša širina, ki ji lahko parira le malo reprezentanc.

Tekma bo odigrana v ponedeljek, 26. decembra ob 15.30! Torej, nekoliko zgodnejši termin, za vse tiste, ki si tekmo nameravate ogledati v živo

Kot ponavadi pa vabljeni na "live coverage" na discordu, kjer bom probal podati vtise tekom tekme ter poanalizirati dogajanje.

LP

This Post:
22
317069.10 in reply to 317069.9
Date: 12/26/2022 12:03:17
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Izredno pomembna zmaga danes proti izvrstni ekipi Finske! Končni rezultat sincer ne pove celotnega dogajanja na tekmi, vendar se zmagi za 19 točk res nima smisla gledati v zobe

Končni rezultat je bil 108-89, pri temu pa predvsem veseli solidna obrambna predstava, saj smo nasprotnika ustavili pod 90 točkami, iz igre pa so metali zgolj 37%! Tokrat smo tako mi, kot tudi ekipa Finske odigrali zunanjo napadalno različico. Osebno me je to pri Finski malce presenetilo, saj so do sedaj igrali bolj pod koš, zato smo tudi oddali notranjo napoved, ampak na srečo je bila varovalka v obliki 3-2 cone na pravem mestu.

Tekmo smo začeli dokaj ležerno, šele v zadnjih minutah 1. četrtine smo si priigrali prvo prednost več kot 2 točk. Tudi v 2. četrtini smo se izmenjevali v vodstvu, na koncu pa so polčas dobili Finci s 52-51. Težava je bila, da sta naša glavna strelca do takrat (Koblar in Mulej) ob polčasu oba imela po 4 osebne napake, in tako je bilo kar nekaj sivih oblakov pred začetkom drugega dela. Tudi v 3. četrtini, ko se pogosto naredijo večje razlike, tokrat ni bilo velik razlike med ekipama - dobili smo jo sicer mi, vendar smo pred zadnjimi 12 minutami imeli zgolj 4 točke prednosti.

Na koncu je na sceno stopil še Verbec, ki je zares odlično poveljeval naši ekipi ter 21 točkam dodal še 6 asistenc. Kot najbolši strelec je bil tokrat Vlado Koblar s 27 točkami, najbolši skakalec s 13 skoki je bil Srša.

S to zmago smo se še za korak bolj približali glavnemu cilju prvega dela sezone - 1. mesto po rednem delu. Srbija je danes tudi zmagala, vendar zgolj za 25 točk, kar pomeni da bomo pred zadnjo tekmo imeli kar 77 točk koš razlike prednosti!

Kot že večkrat rečeno, res iskrene čestitke in posebna zahvala vsem trenerjem, ki zares izjemno skrbite za trening ter predvsem pripravljenost naših fantov.

This Post:
00
317069.12 in reply to 317069.11
Date: 01/02/2023 06:23:16
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Srečno iz zdravo, uspehov polno leto 2023 vsem

Danes bomo odigrali zadnjo tekmo rednega dela tolažilnega turnirja proti Bolgariji. To bo izjemno pomembna tekma, saj bi nam zmaga zagotovil 1. mesto po rednem delu in posledično prednost domačega terena na vseh tekmah končnice. Na žalost pa smo ravno pred to tako zelo pomembno tekmo, proti tekmecu, ki ravno tako absolutno potrebuje zmago za uvrstitev v playoff, v najslabši pripravljenosti to sezono. Od nosilcev je na odlični pripravljenosti zgolj Vlado Koblar, med tem ko se glavni zvezdnik ekipe Joc Srša še vedno vrača iz novoletne zabave na Beograjskih splavih.. bojda je bil prav v potopljenem Freestyler-ju

Kakorkoli, imamo domač teren in na srečo tudi Bolgari ravno ne blirjirajo v pripravljenosti, tako da sem pred tekmo vseeno optimističen - seveda bi si želel prišparati še kaj entuziazma, ampak glede na pričakovano igro na vso moč Bolgarov, je vse skupaj zelo zakomplicirano.

Kakorkoli, danes ob 17.30 bomo videli kje in kako stojimo in verjamem v pozitiven rezultat tekme!


This Post:
00
317069.13 in reply to 317069.1
Date: 01/02/2023 13:11:32
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Uff.. brez besed sem. Najslabša predstava naše reprezentance odkar jo vodim. Zaslužen poraz proti Bolgariji, ki nas je deklasirala na celi črti. Do poškodbe Koblarja smo se še nekako držali, potem pa razpad sistema. Iz igre smo metali kriminalnih 27%.. Vedel sem da imamo težave s pripravljenostjo, vendar tudi Bolgari niso ravno blesteli v tem segmentu, ampak na koncu.. hja, bravo Bolgarija, resnično upam da bo tale zmaga za njih dovolj da se uvrstijo v playoff, saj se kaj lahko zgodi da kljub temu izpadejo, ampak si zaslužijo.

This Post:
11
317069.14 in reply to 317069.13
Date: 01/03/2023 11:22:34
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Torej, rabil sem vse skupaj prespati, saj je bil včerajši poraz zares boleč in nepričakovan.. ampak vse ni tako črno. Sedaj smo dobili tekmece za nadaljevanje sezone in kljub padcu iz 1. na 5. mesto, je situacija dokaj podobna. V vsakem primeru bomo imeli prednost domačega terena vsaj na prvi dveh tekmah, morda tudi kasneje - Bosna kot 4., s katero se križamo v potencialnem 3. krogu, ima trenutno oba glavna visoka igralca poškodovana, igrali pa bodo proti zelo neugodni reprezentanci Argentiine, ki gotovo sodi višje kot je kazalo na lestvici po rednem delu - 2 poraza so prinesli iz kvalifikaij za svetovno prvenstvo, enega pa doživeli v zadnjem kolu v gosteh proti tekmecu z višjo zavzetostjo.

Kakorkoli, do tja je še daleč in prav včerajšna tekma je lepo pokazatelj kako hitro se zadeve lahko zakomplicirajo, zato ne bo prav nobenega podcenjevanja nasprotnikov! Že prva tekma proti Slovaški bo izjemno težka - Slovaki so po medlem začetku sezone, ko so na prvih 4 tekmah doživeli kar 3 poraze (proti Turčiji, Finski ter Begliji) nato strnili svoje vrste in so trenutno v seriji 4 zmag na zadnnjih 4 tekmah - med drugim so nadigrali tudi Irsko, ki je bila še 2 kroga pred koncem neporažena!

Tudi sicer, premorejo kar nekaj kvaliltete - sploh njihova prva postava lahko zagreni življenje marsikomu, tako da se bomo maksimalno pripravili.

Pa dovolj tukaj o nasprotniki - preostanek mojih misli lahko najdete na discordu, v privat U-21 kanalu (če nimate dostopa, mi pišite).

Mi smo včeraj doživeli hladen tuš, ki pa je za mene osebno bil tudi zelo dobrodošel. Po gladki zmagi nad Finsko, sem morda celo malce precenjeval našo kvaliteto in zadeve vzel preveč ležerno, tudi fantje so bili tokrat v slabši formi, ampak verjamem da bomo za končnico nabrušeni in pripravljeni na vse, cilj pa je seveda da se v polfinalu Srbiji oddoložimo za nesrečen poraz, ravno tako v polfinalu, takrat na našem terenu, pred dvema sezonama.

LP

Last edited by Mod-Rn5ho [SLO U-21] at 01/03/2023 11:22:54

This Post:
22
317069.15 in reply to 317069.1
Date: 01/10/2023 05:26:50
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Prvi krog playoffa tolažilnega turnirja je za nami - brez težav smo z rezultatom 106-70 premagali izbrano vrsto Slovaške ter tako po šokantnem porazu prejšni teden, dvignilil samozavest pred nadaljevanjem turnirja.

Tokrat se je z neverjetno predstavo izkazal Vlado Koblar, po poškodbi katerega smo prejšni teden doživeli razpad sistema, ki je tokrat v prvem polčasu pokazal eno najbolši predstav posameznika na zunanjih položajih kar sem jih kdajkoli videl - v vsega 19 minutah je z metom 11-12 (2/2 za 3 točke) dosegel kar 24 točk, temu dodal 3 skoke, 2 asistenci, 3 ukradene žoge ter 2 blokadi. Skratka zares vrhunska statistika. Na koncu je odigral 9 dodatnih minut ter se zaustavil pri 28 točkah.

Kakorkoli, tekma je bila izenačena zgolj v prvih 9 minutah prve četrtine, ko so nato na sceno stopile menjave ter poskrbele za prvo vodstvo za 6 točk za začetek 2. četrtine, je nato na sceno stopil zgoraj omenjeni Koblar, ki je s pravi simultano v 2. četrtini praktično že odločil zmagovalca. V 2. polčasu je bilo vprašanje zgolj ali bo razlika višja ali nižja od 30 točk.

To je vsekakor dober obet za Peru prihodnji teden, ki je suvereno premgala Finsko. Tekma bo vse prej kot lahka, vendar verjamem da z odlično pripravljenostjo lahko premagamo prav vsakogar

LP

This Post:
22
317069.16 in reply to 317069.15
Date: 01/14/2023 13:43:51
NK AFRICA
II.2
Overall Posts Rated:
162162
Tokrat se je z neverjetno predstavo izkazal Vlado Koblar, po poškodbi katerega smo prejšni teden doživeli razpad sistema, ki je tokrat v prvem polčasu pokazal eno najbolši predstav posameznika na zunanjih položajih kar sem jih kdajkoli videl - v vsega 19 minutah je z metom 11-12 (2/2 za 3 točke) dosegel kar 24 točk, temu dodal 3 skoke, 2 asistenci, 3 ukradene žoge ter 2 blokadi. Skratka zares vrhunska statistika. Na koncu je odigral 9 dodatnih minut ter se zaustavil pri 28 točkah[/
LP


Ena najboljsih predstav kar si jih videl??? Potem ne spremljas prav pogosto nasega Luko Doncica…😆😆😆

This Post:
33
317069.17 in reply to 317069.2
Date: 01/17/2023 05:34:27
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Mlada reprezentanca je v osmini finala tolažilnega turnirja premagala izbrano vrsto Peruja z rezulltatom 78-57. Naši mladi fantje so kaj hitro prevzeli pobudo ter povedlii za 10 točk, te prednostii pa niso več izpustili - še več, povečali so jo na 20+ točk ter jo tam držali tudi do konca tekme.

Kaj veliko tu ni za povedati - izkazali so se prav vsi, predvsem pa je odsotnost poškodovanega Mateja Letonje z odlično predstavo izkoristil Ermin Brezovšek, ki je 12 točkam dodal še 16 skokov (kar 8 v napadu) ter 6 podaj in 1 ukradeno žogo ter blokado.

Tudi sicer je bila naša postava tokrat malce premešana - iz takšnih in drugačnih razlogov smo morali kombinirati in skupaj spraviti ekipo, ki bi v danem trenutku lahko naredila najbolši rezultat, saj je bilo pričakovati igro na vso moč s strani nasprotnika ter obenem tudi napovedi - kar se je na koncu tudi izkazalo za resnično.

Kakorkoli, fantje so se izkazali in si zasluženo priigrali četrtfinale, kjer nas sedaj (presenetljivo) čaka reprezentanca Rusije, ki je v gosteh premagala favorizirano Bosno (ki pa je roko na srce imela obilo smole v končnici, saj so imeli poškodovana oba nosilca pod košem, kar jim je uničilo pripravljenost..). To seveda pomeni da bomo še eno tekmo več v končnici odigrali na domačem terenu

Več o včerajšni tekmi (in seveda o prihajajoči proti Rusiji) pa seveda kot ponavadi, na discordu

LP

Advertisement