BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > [NT] Sezona 60

[NT] Sezona 60

Set priority
Show messages by
This Post:
55
318162.1
Date: 02/13/2023 07:57:06
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14961496
Second Team:
Kerlci II
Ponovno dobrodošli na "uradnih forumih" naše članske reprezentance

Kot je že v navadi, bomo letos nastopali na tolažilnem turnirju. Žal, malo je zmanjkalo, pa bi končno nastopili na svetovnem prvenstvu, a to mora biti motiv, da bomo letos toliko bolj zagrizeni, in da bomo naredili vse kar je v naši moči, da si priigramo prednost domačega terena na prihodnjem evropskem prvenstvu. A pot do tja bo vse prej kot lahka.

V letošnji sezoni smo dokončno ostali brez vseh članov prejšnje generacije, poslovil se je Oliver Simčič, najverjetneje se bo poslovil tudi Tibor Kološa, ki bi ga sicer morda lahko vpoklicali v uvodnih tednih, v kolikor ga bomo resnično potrebovali. Pri dodelitvi kapetanskega traku tokrat ni bilo veliko dvomov, izkušenejši igralci, kot sta denimo Miha Kordyš in Ciril Gorenc, pa morda veteran Joc Brezovar, bi bili več kot dostojni kapetani, a po mojem je Samir Markić tisti igralec, ki bo vodja naše ekipe v kar nekaj naslednjih sezonah in prav je, da se teže kapetanskega traku navadi že letos.

V tej sezoni bo ekipa dobila nekaj novih članov, še več jih bo verjetno v prihodnji sezoni ali čez dve leti. Ni skrivnost, da bodo v ekipi igrali:

1.) Samir Markić, kapetan , 28 let, krilo, Kerlci II (Utopija)

2.) Joc Brezovar, 34 let, krilo, KK Lenart Suns

3.) Velimir Kerković, 34 let, center, BC Stafords Litvínov (Češka)

4.) Ciril Gorenc, 33 let, branilec, Kings of Hell (Filipini)

5.) Miha Kordyš, 33 let, krilo, Šiaulių Rambynai (Litva)

6.) Andi Ačkun, 33 let, krilni center, Ljubljana Pigs

7.) Franc Šolinc, 32 let, organizator igre, C H I K I T A (Utopija)

8.) Alfred Podbrežnik, 32 let, center, Kaunas Eagles (Litva)

9.) Rudi Gregorčič, 31 let, branilec, M&M team

10.) Zvonimir Lovretič, 31 let, center, Kerlci

11.) Antonij Purgstaler, 30 let, krilo, Ainmosni

12.) Karel Mandel, 30 let, krilni center, KK Zgornja Kungota

13.) Leon Drenšek, 29 let, organizator igre, Postojna1

14.) Bartol Bobek, 29 let, krilni center, The Butchersi

15.) Jovica Fugina, 26 let, branilec, Kerlci

To je petnajsterica (9 zunanjih, 6 visokih igralcev), za katero menim, da bi ob primerni pripravljenosti morala dobiti priložnost, seveda pa je veliko odvisno od forme v začetnih tednih. Tedaj se lahko v ekipo vrine kdo od rezervistov, in potem morda zmanjka prostora za katerega od naštetih, sploh če se slaba forma vleče dlje časa. Med rezervisti bom najresneje pogledoval proti naslednjim igralcem:

1.) Tibor Kološa, 35 let, krilni center, Helios Suns

2.) Oskar Pisanski, 33 let, krilo, Valencia Basket (Grčija)

3.) Alfred Krstić, 33 let, center, ThunderTorino (Italija)

4.) Aleksander Ribnikar, 32 let, organizator igre, Lulu & Cookie (Utopija)

5.) Diego Mumelj, 28 let, organizator igre, Kerlci

6.) Alfred Milanić, 28 let, organizator igre, Watford Celtics (Irska)

7.) Vlado Koban, 28 let, branilec, Orlando M@gic (Italija)

8.) Zdenko Janžekovič, 28 let, center, KK Jesenovo

9.) Joža Mikl, 26 let, krilni center, Prekmurje Storks

10.) Teodor Pažon, 26 let, center, Krautentruppen (Italija)


Načeloma zelo rad dajem priložnosti mlajšim igralcem, sploh če prihajajo iz domačih klubov, a seveda imajo tudi izkušnje kdaj svojo težo. Danes se bomo na zadnji prijateljski tekmi pomerili z reprezentanco Jamajke, tekmo bodo odigrali najboljši igralci pod 30 let. Nato zvemo spored za letošnjo sezono, predvidevam, da nam tokrat dodelijo kar vseh 8 ekip naenkrat, in ne samo dveh, kot je bilo v navadi v preteklosti (ko so se v prvih dveh krogih tolažilnega turnirja hkrati igrale še kvalifikacije za SP). Kot vedno, bo veliko odvisno od sreče, a tokrat naj bi bil žreb vsaj nekoliko delegiran na podlagi rejtinga. Bomo videli.

Lep pozdrav


Poll:  Kako intenzivno spremljaš tekme slovenske reprezentance?

Tekme gledam v živo, če le lahko
Rezultat tekme pogledam isti ali naslednji dan
Preverim rezultate vsake 3 ali 4 tedne
Tam nekje enkrat na sezono pogledam kako je šlo
Komaj vem, da imamo reprezentanco

This Post:
22
318162.2 in reply to 318162.1
Date: 02/14/2023 03:58:31
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14961496
Second Team:
Kerlci II
Najprej hvala vsem, ki ste glasovali v (nenajavljeni) anketi. Vidim, da bi moral odgovore bolj zgostiti pri tistih, ki bolj aktivno spremljajo reprezentanco, res pa, da sem rezultate pogledal že en dan (oz. manj) po začetku ankete. Verjetno bo nekaj več odgovorov v spodnji polovici čez 3-4 tedne ali pa po koncu sezone Vsekakor pa je to lep feedback, da vidimo, koliko naših managerjev je sploh zainteresiranih za reprezentančne dejavnosti, in da vidim, ali moram narediti več za promocijo.

Kakorkoli, znanih je osem reprezentanc, s katerimi se bomo pomerili v rednem delu tolažilnega turnirja. Moram reči, da je evropsko prvenstvo ponavadi precej bolj stresno, saj je komajda kakšna tekma, kjer si sproščen. Lani sta bili taki dve od dvanajstih. Pri ostalih se bodisi pomeriš s favoritom, ki pa ga lahko premagaš, bodisi z enakovredno ekipo, ali pa z malenkost slabšo ekipo, ki te brez večjih težav preseneti. Posledično je vse skupaj precejšnja živčna vojna, saj je evropska BB scena zelo izenačena. Na svetovnem nivoju je vseeno nekaj več slabših ekip, in posledično smo imeli ponavadi na tolažilnem turnirju nekaj več lahkih tekem. A letos bo ponovno kar napeto. Po vrsti se bomo pomerili z:

Litvo - doma. Zelo neugodna tekma. Litva je seveda ena najmočnejših ekip na turnirju, a letos se ne potegujejo za gostiteljstvo prvenstva, saj so lovoriko (evropski naslov) osvojili pred petimi sezonami. Z njimi smo se pomerili tudi na zadnjem TT, prav tako doma, in prepričljivo zmagali, a letos ne pričakujem tako lahkega dela. Posebej neugodno je, da imamo najtežje delo že na samem začetku, ko se bo igralo z nizkim entuziazmom in nizkimi pripravljenostmi.

Češka - v gosteh. Še ena neugodna tekma, morda celo najtežja od vseh. Čehe smo lani na evropskem prvenstvu premagali za pičlo točko, že tedaj so bili podtaknjenec v naši skupini, saj že zadnjih 6 sezon igrajo z enakimi igralci, ki pa so tokrat že "odrastli". Njihova kvaliteta tako ne odraža rejtinga, in gostovanje pri njih bo zelo zahtevno.

Vietnam - doma. V prvi polovici turnirja bo to edina lahka tekma. O Vietnamu, priznam, zaenkrat nevem kaj dosti. Hiter pregled njihovega lanskega rezultata na Azijskem prvenstvu - tekmovanje so zaključili po prvem delu z eno samo zmago - kaže na to, da gre za manj kvalitetno ekipo, s katero doma ne bi smeli imeti težav.

Venezuela - v gosteh. Še eno zoprno gostovanje, Venezuelci imajo precej spodobno ekipo, verjetno nekoliko manj kvalitetno od naše, a dolgo potovanje v Caracas bo izničilo naše prednosti v individualni kakovosti. Venezuela je lani na ameriškem prvenstvu končala kot tretja v skupini drugega dela (kjer sta dve skupini po 6, tako kot na evropskem prvenstvu), nato igrala v kvalifikacijah za SP, kjer je bil boljši Tajvan.

...se nadaljuje

This Post:
22
318162.3 in reply to 318162.2
Date: 02/14/2023 04:06:19
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14961496
Second Team:
Kerlci II
Jamajka - doma. Z reprezentanco Jamajke smo se včeraj pomerili na prijateljski tekmi (68547), igrali smo z ekipo U30, in brez večjih težav zmagali. Zato tole tekmo smatram kot drugo tekmo, kjer zmaga ne bi smela biti pod vprašajem, čeprav so Jamajčani pokazali, da niso popolnoma naivna ekipa.

Gruzija - v gosteh. Gruzijci imajo spodobno ekipo, a precej slabšo kot mi. Ker gre za gostovanje, bo potrebno nekaj previdnosti, vseeno pa bomo tu v vsakem primeru v vlogi favorita. Do tedaj bo tudi že jasno, kako stojimo glede končne uvrstitve, in kako nevarni bomo želeli biti drug drugemu.

Iran - doma. Podobna tekma kot z Gruzijo. Iran ima zelo solidno ekipo, a slabšo kot mi, za povrh imamo prednost domačega terena. Vseeno bo potrebno biti previden, v kolikor bodo Iranci v škripcih, zato je potrebno navijati za njihove čimboljše rezultate v prvih šestih krogih.

Maroko - v gosteh. Čeprav igramo v gosteh, je Maroko ekipa, ki bi jo morali brez težav premagati. So ena najskromnejših ekip, tudi v Afriki so med slabšimi, in to je tretja tekma, kjer bi res morali zmagati.

Skratka. 3 težke tekme, 2 neprijetni tekmi, ter 3 lahke tekme. Lahko bi bilo bolje. Kolikor sem na hitro preletel, sicer po novem sistemu ne bo nikomur ravno postlano z rožicami, tako da na koncu ne pričakujem veliko neporaženih ekip, morda zgolj kakšno - verjetno manj, kot bi jih bilo po starem sistemu. Za nas bodo že uvodne štiri tekme precejšen reality check. 4 zmage bi bile fantastične, 3 zmage zelo spodoben rezultat, 2 zmagi povprečno, 1 zmaga pa slabo, in bili bi v precejšnjih škripcih.

Zato - forma, že ta teden

Kar se tiče včerajšnje tekme - Nekateri še neuveljavljeni mladci so se lepo izkazali, izpostaviti velja Joža Mikla in Jovico Fugino, tudi Diego Mumelj in Vlado Koban sta pokazala, da lahko nanju resno računamo že letos. Vsekakor pa je pri vseh prioriteta še naprej trening po zastavljenem planu, četudi bi to še nekoliko odložilo trening nekaterih najpomembnejših skillov. Vsekakor menim, da bo ekipa trenutnih 23-26 letnikov presegla dozdajšnje standarde, a potrebno je biti potrpežljiv. Generacija, ki prihaja (in ki je v večji meri dobila priložnost včeraj), pa bo tudi zelo solidna, in bo lepo nasledila zvezdnike v odhodu.

Lep pozdrav

This Post:
22
318162.4 in reply to 318162.3
Date: 02/21/2023 05:14:58
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14961496
Second Team:
Kerlci II
Prva tekma je za nami, na domačem terenu smo v tesnem obračunu premagali veliko reprezentanco Litve (68631).

V prvem tednu rezultate velikokrat kroji pripravljenost. Naša ni bila najboljša, posebej med igralci, na katere se v napadu zanašamo najbolj. Posledično so igrali nekateri, ki sicer dobijo manj priložnosti, vpoklican je bil tudi veteran Tibor Kološa. Prva peterka je bila tako: Ribnikar, Gregorčič, Brezovar, Kološa, Podbrežnik.

1. četrtina 35-24

Začeli smo dobro in hitro prevzeli pobudo. Po košu Gregorčiča smo vodili že 16-9, a nato so Litvanci prišli nazaj na minimalen zaostanek 21-20. Vseeno smo v zaključku četrtine vnovič pritisnili, svojih 5 minut je imel Zvonimir Lovretič in z delnim nizom 14-4 povedli za 11.

2. četrtina 25-26

Začetek je bil vnovič obetaven, ohranjali smo prednost nad 10 točkami, s košem Ribnikarja smo povedli celo na 54-40. A kasneje so Litovci vseeno nekoliko ojačali v obrambi in v drugi polovici četrtine smo zmogli samo še 6 točk, tako da so se gostje uspeli približati na -10.

3. četrtina 20-22

V drugem polčasu smo začeli popuščati. V uvodnih minutah tretje četrtine sta se obe moštvi iskali v napadu, po petih minutah pri rezultatu 68-58 pa je sledil niz gostov, ki so v slabih dveh minutah prišli na 68-66. S košema Gregorčiča in Podbrežnika smo jim za silo ubežali, a Litovci so ponovno prišli na 74-72. Na srečo smo prihranili nekaj dinamita za konec, najprej je Joc Brezovar zadel koš ob osebni napaki, nato je trojko zadel še Rudi Gregorčič, tako da smo bili lahko pred zadnjimi dvanajstimi minutami z rezultatom 80-72 zelo zadovoljni.

4. četrtina 24-30

Po začetnem mrtvem teku so Litovci pritisnili in po petih minutah so nas začeli loviti. Šest minut do konca je bilo 89-86 za nas, nato je sledilo še nekaj našega mrka in tri minute do konca je Ježis Kacteckis zadel za prvo vodstvo gostov na tekmi - 90:89. Mi smo zapravili napad, naredili osebno napako, Domatas Akulavicius je prvi met zadel, drugega zgrešil, a Litvanci so pobrali skok in zadeli za 93-89. Sledila sta uspešna napada na obeh straneh, nato pa je Alfred Podbrežnik izsilil koš in osebno napako, in rezultat je bil 95-94. Litovci so napad zapravili, mi pa zadeli in končno smo spet vodili, 96-95. Sledila sta ponovna uspešna napada na obeh straneh, nato pa so Litvanci napad zapravili, in naredili osebno napako. Ribnikar je bil dvakrat uspešen izza črte, 100-97. Litvanci so zadeli za dve, ponovno naredili osebno napako in Ribnikar je z zadetima prostima metoma povišal na 102-99. Sedemnajst sekund do konca so gostje klicali timeout, nato pa po petih sekundah zadeli trojko za 102-102. Mi smo imeli dvanajst sekund za napad, ob zvoku sirene je vrgel Alfred Podbrežnik - in zgrešil. A nad njim je bila narejena osebna napaka, zadel je oba prosta meta, tekme pa je bilo konec. Kar nekoliko antiklimaktično.

Vsekakor lepa zmaga, ki nam bo olajšala delo v nadaljevanju

Prihodnji teden se udarimo s Čehi, gostovanje bo zelo težko, zato ponovno prosim, da popazite na pripravljenost svojih varovancev. Za prvo tekmo sem vpoklical samo 10 igralcev, ker drugih enostavno ni imelo smisla klicati, upam seveda, da se v prihodnjem tednu pridružijo nekateri standardni člani ekipe.

Kot ste lahko opazili, sem format poročila malo spremenil, objavil bom tudi ocene igralcev (čisto subjektivne), upam, da se vam bo zdelo zanimivo.



Last edited by Deschamps at 02/21/2023 05:30:57

This Post:
44
318162.5 in reply to 318162.4
Date: 02/21/2023 05:19:33
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14961496
Second Team:
Kerlci II
Še ocene igralcev:

Alfred Podbrežnik: Imel je težko delo z Litovskim centrom Guliajevasom, ki je bil med gosti najbolj razpoložen, in v obrambi se je precej lovil. A naredil je svoje v skoku in v napadu, tako da bi mu prisodil oceno 7+.

Tibor Kološa: To ni več Kološa v najboljših letih, vprašanje je, koliko bo letos še igral, a vpoklicati ga je bilo vredno. Ne samo, da je bil pomemben kamenček v mozaiku pri zmagi, presegel je tudi mejo 1000 skokov za NT, kar je doslej uspelo samo še trem dinozavrom iz daljnje preteklosti, Navršniku (62 let), katerega se jaz še malenkost spomnim, ter 73-letnima Smerduju in Marincu. V napadu je bil tokrat razigran v prvem polčasu, v drugem pa malo manj opazen. Dobro je skakal, v obrambi pa je bil tudi soliden, čeprav ni bil toliko pod pritiskom. Ocena 7.

Joc Brezovar: Razpoložen v napadu, dober v obrambi. Nikoli se ne rine v ospredje, tudi tokrat se ni, a bil je eden naših najboljših mož na igrišču. Seveda je svoje pristavila zelo solidna pripravljenost. Ocena 8.

Rudi Gregorčič: Ko v napadu ni bilo druge izbire, je šla žoga k njemu, a velikokrat se ni znašel. Tudi v obrambi se je nekoliko lovil, vseeno pa je nekajkrat zadel v ključnih trenutkih. Ocena 7-.

Aleksander Ribnikar: Pozitivno presenečenje te tekme. V obrambi sicer ni bil perfekten, je bil pa zelo zanesljiv v napadu in si je priigral naziv najboljšega strelca in podajalca. Nabral je nekaj pomembnih skokov, bil natančen izza črte prostih metov, ko je bilo to najbolj potrebno, ter na splošno dobro organiziral naš napad. Ocena 8+ in naziv igralca tekme.

Zvonimir Lovretič: Kot menjava na C se je dobro odrezal, v zaključku prve četrtine je prispeval svoje tudi v napadu. A v končni fazi sem se zanj odločil zaradi obrambnih lastnosti, kjer se je precej izkazal. Ocena 7.

Andi Ačkun: V napadu skoraj popolnoma neopazen, čeprav sem, glede na njegovo dobro pripravljenost, pričakoval več. A manjko napadalnega prispevka je nadoknadil z dobrim skokom, predvsem v napadu. Ocena 6+.

Miha Kordyš: Tokrat ni blestel, je pa prispeval svoje, v skladu z nekoliko nižjo pripravljenostjo. Ocena 6+.

Samir Markić: Zelo dobra obrambna predstava, svoja nasprotnika je odlično zaustavil. Hkrati tudi stoprocenten met (resda zgolj 3-3), za pokazati več, bi seveda potreboval več igralnega časa (in boljšo pripravljenost). Ocena 7.

Franc Šolinc: Naš najslabši igralec na tekmi, ne samo, da je imel zelo slab +/-, tudi sicer se ni znašel, ni zbral niti ene asistence in tudi po vseh ostalih metrikah je bil na tekmi praktično neopazen. Ker smo zmagali, mu dam pozitivno oceno, 6-.


This Post:
44
318162.6 in reply to 318162.5
Date: 02/28/2023 06:32:09
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14961496
Second Team:
Kerlci II
Z včerajšnjega gostovanja na Češkem se vračamo zelo zadovoljni, saj smo dosegli nekoliko nepričakovano zmago nad vedno bolj ambicioznimi domačini. Z dobro pripravo na tekmeca smo Čehe premagali z rezultatom 106-92 (68668).

Po pričakovano mlačni pripravljenosti prejšnji teden, je tokrat odlično pripravljenost doseglo že zavidanja vredno število reprezentantov. Dodatno sem vpoklical veterana Kerkoviča, vedno zagretega Bartola Bobka, ter Cirila Gorenca. Vseeno smo se v taboru zavedali, da imamo na gostovanju precej malo možnosti za skalp domačinov, ki so generacijo njihovih 26-29 letnikov že skoraj zaključili in so pripravljeni za boje na najvišji ravni.

Tekmo smo pričeli s skoraj popolnoma drugačno peterko kot pretekli teden, Joc Brezovar je edini začel obe tekmi, poleg njega pa so uvodni sodnikov met žoge na parketu pričakali še Franc Šolinc, Miha Kordyš, Andi Ačkun in Velimir Kerković.

1. četrtina 24-18

Na začetku v tekmo je bilo hitro jasno, da smo se na tekmo pripravili zelo dobro, kar je nekoliko zmedlo domače košarkarje, ki so potrebovali nekaj časa, da so dosegli prvi koš. Vseeno si v uvodnih minutah nismo uspeli priigrati otipljive prednosti, ves čas pa smo bili malenkost spredaj. Slabe štiri minute do konca je kapetan Samir Markić zadel za 16-11, kar je bila tedaj naša najvišja prednost in prvi znak malenkostne premoči na igrišču. Dve minuti kasneje je razpoloženi Joc Brezovar zadel za 20-14, sledla sta še po dva koša na vsaki strani in razmeroma zadovoljni smo odhajali na kratek odmor po prvi četrtini.

2. četrtina 25-34

V nadaljevanju smo sprva nadaljevali z malenkost boljšo igro od gostiteljev. Po treh minutah je Brezovar zadel za novo najvišjo prednost, 30-23, nato Markić za 32-25, nekoliko kasneje je sledila še atraktivna trojka Velimirja Kerkovića za 39-31. Stvari so delovale dokaj pod kontrolo, a Čehom se je kasneje odprlo v napadu, še posebej nevarna sta bila njihov center Šimon Dlabač, ter organizator igre Miroslav Tichý, ki sta Čehe praktično sama pripeljala do minimalnega zaostanka 42-41. Nekaj minut kasneje se je razigral še Josef Černý in Čehi so povedli 47-44. V zadnjih sekundah je sledilo še nekaj lahkih košev na obeh straneh, že je izgledalo, da nam je Zvonimir Lovretič s trojko priigral izenačenje 49-49, a nato je sledil koš Dlabača in osebna napaka Lovretiča, in Čehi so po polčasu vodili 52-49.

3. četrtina 24-15

Tokrat naš slab začetek, Čehi so povedli 57-49, a nato nas je reševal Brezovar in ohranjali smo zaostanek, ki nas je še držal v enakovrednem položaju. Šele po osmih minutah se nam je odprlo in z nizom 8-0 smo prevzeli vodstvo, 67-65. V zadnjih dveh minutah se je razigral Andi Ačkun in s tremi zaporednimi koši priigral končen rezultat po treh četrtinah, 73-67 za nas.

4. četrtina 33-25

Udaren začetek tria Brezovar-Ačkun-Kodryš, in že po dveh minutah smo vodili z razmeroma varno prednostjo 81-67. Kasneje se je končno razigral še Franc Šolinc, ki je 5 minut do konca zadel koš ob osebni napaki, in ob vodstvu 93-76 je tekma delovala dobljena. Ob nekaj naše nepazljivosti, resda inducirane tudi zaradi poškodbe Kordyša (že prej se je poškodoval tudi Ribnikar), so se Čehi približali na -10, a za kaj več jim je zmanjkalo časa in tekma se je končala razmeroma neinfarktno.

Vsekakor smo po dveh krogih lahko izjemno zadovoljni, saj smo z odliko odigrali najtežji tekmi. Pot do dobrega izhodišča pa je še dolga, prihodnji teden nas sicer čaka lahko delo, k nam pridejo reprezentantje Vietnama, a nato naslednji teden nas čaka tretja najtežja tekma, gostovanje pri Venezueli. Tudi tam bo izredno težko doseči zmago.

Po dveh krogih smo sicer šele na 26. mestu, najslabše uvrščeni izmed ekip s scoreom 2-0, a to ne pove veliko. Na nekaterih prihodnjih tekmah pričakujem tudi višanje naše koš razlike.

Lep pozdrav



This Post:
33
318162.7 in reply to 318162.6
Date: 02/28/2023 06:32:20
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14961496
Second Team:
Kerlci II
Ocene igralcev:

Velimir Kerković: Zelo solidna predstava, na začetku se je v napadu sicer lovil, a do konca tekme je popravil slab vtis, prav tako je zbral kar nekaj podaj. Dober v skoku, predvsem pa v obrambi, kjer je bil daleč najbolj zanesljiv del naše notranje trojice v coni. Seveda tudi tri blokade niso kar tako. Ocena 8.

Andi Ačkun: Tudi on se je na začetku tekme v napadu lovil, v tretji četrtini pa so prišle njegove minute in takrat je popravil svoje povprečje. Pomembno je prispeval s skokom, v obrambi pa je imel veliko dela s prodornimi Češkimi igralci, predvsem Dlabač mu je povzročil nekaj sivih las. Ocena 7+.

Joc Brezovar: Zanesljiv, kot vedno. V coni se je razmeroma dobro znašel, pobral precej odbitih žog, in nas v napadu kar nekajkrat reševal. Storil je sicer nekaj napak in nepotrebnih prekrškov, zato njegove predstave ne smatram za odlične, bi mu pa prisodil oceno 8+ in naziv igralca tekme.

Miha Kordyš: Včeraj je bil manj opazen, kot je bil kdaj v preteklosti, je bil pa precej natančen pri omejenem številu metov, ki si jih je privoščil. V obrambi se ni pretirano izkazal, in je izgubil svojih nekaj 1 na 1 dvobojev, res pa, da kot zunanji branilec ni bil pretirano obremenjen in je statistika preslaba, da bi mu obrambo pri oceni preveč obtežil. Ocena 8-.

Franc Šolinc: Že drugič zapored zelo šibka predstava. Pet izgubljenih žog je za igralca njegovega kalibra preveč, tudi z razigravanjem soigralcev je precej skoparil, v obrambi pa je pustil mešan vtis. Na koncu je sicer zadel nekaj pomembnih prostih metov, in tudi sicer je z njim na igrišču naša prednost rastla, zato je mogel početi nekaj dobro, a v play-by-play poročilu se bolj ali manj opazijo samo slabe stvari. Ocena 7-.

Zvonimir Lovretič: V omejenem času, ki ga je preživel na igrišču, je pobral precej odbitih žog, ter razmeroma dobro zaustavljal češke napade, čeprav je storil nekaj napak. Zadel je pomembno trojko, sicer pa v napadu ni bil posebno aktiven. Ocena 7.

Bartol Bobek: Stoprocentni Bobek. Tako v napadu, kjer je metal 3-3 in zadel oba prosta meta, kot v obrambi, kjer je spustil mimo vse štiri mete, kjer je branil met nasprotnega igralca. V svojih desetih minutah je tako pustil mešan vtis, za njegovo opaznost mu dam 7-.

Samir Markić: Ponovno najboljši strelec med našimi menjavami, čas je že, da se spravi na odlično pripravljenost, in zaigra tudi v prvi peterki. Devet minut je za igralca njegovega kalibra premalo, je pa zavoljo majhne minutaže dobil BB oceno kar 24.5, kar je ena najvišjih ocen, ki sem jih dosedaj videl. Za njegov prispevek pa mu težko prisodim več kot 7.

Rudi Gregorčič: Šibka predstava, ni se izkazal ne v obrambi, ne v napadu, z njem na igrišču smo rezultatsko celo izgubljali, tudi sicer ne najdem svetle točke. Zato ocena 6-.

Aleksander Ribnikar in Ciril Gorenc sta igrala premalo, da bi v mojih očeh svojo oceno premaknila kaj nad osnovo, 6.


Last edited by Deschamps at 02/28/2023 06:32:47

This Post:
22
318162.8 in reply to 318162.7
Date: 03/07/2023 04:50:50
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14961496
Second Team:
Kerlci II
Po dolgem času (nazadnje je bila taka tekma proti Walesu še v preteklem letu) smo imeli tekmo s tekmovalnim pridihom, kjer pa kakšnih resnejših skrbi in hujšega vznemirjenja ni bilo. Reprezentantje Vietnama nam niso bili kos, in na domačem terenu smo zabeležili visoko zmago, 127-53 (68722).

Pripravljenost je bila v tem tednu malenkost slabša kot v preteklem, kar pa niti ni bil velik problem. Vpoklical sem še mladega Jovico Fugino, ter Antonija Purgstalerja, ki se vrača po poškodbi, in z lahkim srcem sem tokrat nastavil nekoliko mlajšo postavo, čeprav so odlično pripravljeni izkušenejši igralci še vedno dobili priložnost za dokazovanje. Četudi smo slutili, da bodo Vietnamci odigrali gibanje, smo vseeno postavili 2-3 cono, ter računali, da bomo na ta način onemogočili nasprotnikov skok v napadu, ki je ponavadi glavni vir doseženih košev šibkejšega moštva na neizenačeni tekmi. Taktika, ocenjujem, se je dobro obnesla, prejšnji teden so denimo Belgijci (tudi s pravilnima napovedima) Vietnamce ugnali za 38 točk, mi smo to razliko (resda na domačem terenu) skoraj podvojili.

V tekmo smo vstopili v postavi Markić, Gregorčič, Kordyš, Ačkun, Podbrežnik.

1. četrtina 32-13

Gostje so povedli 2-0, a nato smo stvari hitro postavili na svoje mesto in z nizom 8-0 prevzeli pobudo. V začetku sta bila razpoložena predvsem oba igralca pod košem, Podbrežnik in Ačkun, šele s trojko Mihe Kordyša za 11-4 se je odprlo tudi našim zunanjim igralcem. Prednost je nato do konca četrtine narastla vse do 19 točk, in kakšnih hujših skrbi pred nadaljevanjem, razumljivo, ni bilo.

2. četrtina 35-4

Daleč najboljšo igro smo prikazali v drugih dvanajstih minutah, ko smo v napadu zadevali od vsepovsod, v obrambi pa smo še igrali fokusirano. V tej četrtini so bili, razumljivo, razpoloženi prav vsi igralci, je bil pa tempo igre tako hiter, da naših menjav sploh nismo uspeli poslati na igrišče.

3. četrtina 25-13

Po vodstvu 67-17 v prvem polčasu je tempo igre nekoliko padel. Prvotimci so prednost dvignili na +64, nato so v igro prišle menjave, ki pa strelsko niso bile zelo razpoložene, izjema je bil Joc Brezovar. Prednost je tako do konca četrtine ostajala nekje v okolici šestdesetice.

4. četrtina 35-23

Takoimenovani garbage time je dal dihati tudi Vietnamcem, ki so v tej četrtini dosegli znaten delež svojih točk. Kljub temu, da je našim zavzetost močno upadla, je bila razlika v kvaliteti vseeno velika in počasi smo prednost dvigovali do končne razlike +74. Proložnost je dobila, in povečini dobro izkoristila, vsa dvanajsterica, ki sem jo nastavil v postavo.

Po treh krogih smo napredovali na 11. mesto, in obeti so kar dobri. Prihodnji teden nas čaka še zadnja od treh tekem, ki sem jih pred začetkom turnirja oklical za težke: gostovanje pri reprezentanci Venezuele. Južnoameričani so spoštovanja vreden nasprotnik, ki nas bo pričakal z dobrim entuziazmom in, kot vse kaže, močno podporo domačega občinstva. Zatorej so stavničarji pred tekmo sila negotovi, veliko bo odvisno tudi od pripravljenosti. Za veterane; morda je ta teden priložnost za trening GS, kasneje bo sledilo kar dolgo obdobje, ko bomo glede forme lahko bolj sproščeni.


This Post:
33
318162.9 in reply to 318162.8
Date: 03/07/2023 04:54:17
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14961496
Second Team:
Kerlci II
Ocene igralcev:

Seveda je ob taki razliki v kvaliteti težko realno oceniti performans posameznega igralca, kljub nekaterim odličnim predstavam bi nekomu težko prisodil desetico, ki se jo pač dobi na težjih tekmah. Vseeno pa so na igrišču nekateri igralci delovali precej bolje kot drugi - resda je pri mikronacijah z enim ali dvema dobrima igralcema, ter ostalimi slabimi, veliko odvisno tudi od tega, kdo igra na nasprotni poziciji, zato je tudi takšne stvari potrebno vzeti v zakup.

Alfred Podbrežnik: Dobra predstava predvsem v obrambi in v skoku, pobral je tudi 5 naših zgrešenih metov. V napadu je bil bolj dejaven, kot sem pričakoval, se pa ni znajdel posebno dobro. Ocena 8.

Andi Ačkun: Statistika, kakršno si želi vsak trener. 19 skokov, 6 asistenc, 4 blokade in ukradena žoga je za BB standarde, sploh na NT nivoju, odlična. Resda samo 8 točk, a tudi z meti ni razmetaval. Ocena 9-.

Miha Kordyš: Brez dvoma najboljši igralec na tekmi, ki jo je odigral brez ene vidne napake. Met 12-19 pri 6-7 trojkah seveda govori sam zase, obrambno izjemen, seveda pa, upoštevajoč njegovega nasprotnika na poziciji SF, več kot ocene 9 ne more dobiti.

Rudi Gregorčič: Solidna predstava, se je pa poznalo, da ga je kril najboljši igralec Vietnama, prav tako se je poznalo, da je on pokrival zunanje pozicije, od koder je ta igralec metal in edini tudi kaj zadel. Nekaj težav z osebnimi napakami (že v prvi četrtini je nabral vse štiri), a kasneje se je pri agresivnosti umiril. Ocena 8-.

Samir Markić: Pri obrambnih nalogah se je Samir znašel precej bolje kot naša igralca na položaju branilca, je bil pa nekoliko manj viden v napadu, tudi solidna osmica pri pripravljenosti je očitno kar daleč od devetice. Ocena 8-.

Zvonimir Lovretič: Tokrat je, kot vse menjave, dobil precej igralnega časa, je pa pri vseh menjavah potrebno vzeti v zakup, da je bil to t.i. garbage time, kjer se ni več igralo smrtno resno. Bil je čisto soliden, a ne preveč opazen. Ocena 7.

Joc Brezovar: Na, zanj nekoliko neobičajni, poziciji krilnega centra se je odlično znašel in izvrstno izkoristil svojih 18 minut. Daleč najboljši med manjavami, ocena 8+.

Antonij Purgstaler: Sprva je zgrešil vse kar je bilo mogoče, nato je vseeno malo popravil svojo, še vedno dokaj slabo, statistiko meta. Bil je aktiven, in imel je željo po nadaljevanju igre iz prvega polčasa, zato mu dam oceno 7.

Jovica Fugina: Jovica se na tej tekmi ni znašel, prva reprezentančna tekma s tekmovalnim pridihom mu najverjetneje ne bo ostala v najlepšem spominu. Metal je zelo slabo, tudi v obrambi si je privoščil veliko osebnih napak in tako vietnamcem podaril osem prostih metov. Svetla stran je, da je imel med menjavami najboljši +/-. Ocena 6+.

Aleksander Ribnikar: Že na prejšnji tekmi so ga poškodovali, tokrat ponovno, a se je uspel vrniti na igrišče. Vseeno ali pa ravno zato, ni bil pretirano aktiven, ocena 7-.

Velimir Kerkovič: Na igrišču je preživel samo 3 minute, a v tem času je uspel dovolj ozaljšati svojo statistiko, da si je oceno dvignil na 7.

Ciril Gorenc: Izkušnje imajo svojo težo in Gorenc je iz svojih petih minut iztisnil maksimum. Vsekakor bomo nanj še močno računali in upam, da se po menjavi kluba čimprej spravi na boljšo pripravljenost. Ocena 7+.


This Post:
22
318162.10 in reply to 318162.9
Date: 03/15/2023 06:04:13
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14961496
Second Team:
Kerlci II
V noči na torek smo zabeležili prvi poraz v sezoni. Dolga pot v Južno ameriko se je izkazala za preveč izčrpljujočo, in proti reprezentanci Venezuele nismo prikazali najboljše igre, izgubili smo razmeroma prepričljivo, 92-78 (68773).

Žal sem bil v preteklem tednu precej zaseden in se na razmeroma nepoznano reprezentanco nisem utegnil najboljše pripraviti. A tudi več časa verjetno ne bi pomagalo, saj je ekipo takole ad hoc zelo težko spoznati do te mere, kot poznam večino evropskih reprezentanc, ki jih bolj ali manj zavzeto spremljam skozi lihe (evropska prvenstva) in sode (tolažilni turnir, svetovna prvenstva) sezone že dlje časa. Ne gre se samo za poznavanje taktične usmerjenosti ekip, pač pa tudi za informacije o splošni kvaliteti, ki ti dajo skoraj več namigov o tem, kako se lotiti nasprotnika.

Pred tekmo nas je pestila slaba pripravljenost, Venezuelce pa precej dobra, zato sem že slutil, da bo zmaga težko dosegljiva. Upal sem, da bodo domačini zavoljo pripravljenosti in domačega terena vseeno odigrali z levo roko, kar bi nam dalo nekaj možnosti, a žal se to ni zgodilo, in tudi sicer se je izkazalo, da je kvaliteta južnoameričanov višja, kot sem pričakoval. Za igranje z normalno zavzetostjo se nisem odločil, saj bi bili potem v precejšnji nevarnosti na nekaterih prihajajočih tekmah.

Kakorkoli, tekmo smo začeli v postavi Šolinc, Markić, Purgstaler, Lovretič, Podbrežnik.

1. četrtina 22-22

Po uvodnem košu Alfreda Podbrežnika so domačini hitro prevzeli pobudo in povedli 9-2, ter nato 11-3 in imeli še napad, ko je Samir Markić storil nešportno osebno napako. Na srečo smo se potem hitro vrnili, predvsem po zaslugi naših krilnih centrov, Zvonimirja Lovretiča in Andija Ačkuna smo prišli do minimalnega zaostanka 13-11. Venezuelcem je ponovno uspel malo boljši niz, a dve minuti do konca četrtine je Lovretič s trojko znova znižal na 20-18, nato pa po skoku v napadu še izenačil na 20-20. Minuto do konca je Aleksander Ribnikar zadel za naše vodstvo 22-20, a Venezuelci so do konca četrtine izenačili.

2. četrtina 15-17

V prvi polovici četrtine smo celo nekoliko prevzeli pobudo in večino časa imeli prednost napada, a razlika je ostajala pri treh točkah razlike ali manj. Šele tri minute do konca so Venezuelci povedli 35-34, in potem do polčasa dodali še točko prednosti. Seveda pa je bil to zagotovo rezultat, ki nas je držal v igri.

3. četrtina 23-29

Tu smo izgubili tekmo, poznala se je višja zavzetost domačinov. Rezultatski pobeg jim je uspel po štirih minutah, ko je Franc Šolinc storil osebno napako pri metu za tri, in s tremi zadetimi prostimi meti Héctorja Chaparra so domačini povedli 49-41. Nato je ponovno na sceno stopil razpoloženi Lovretič, in nas vrnil na 49-45, a gostje se niso pustili zmesti in štiri minute do konca povedli 61-50. Tudi minuta odmora ni pomagala, in do konca četrtine se nismo resneje vrnili v igro, kljub temu da je Lovretič s prostima metoma v zaključku četrtine znižal na -8.

4. četrtina 18-24

Z igro v tej četrtini smo samo nadaljevali, kjer smo končali tretjo četrtino. Po štirih minutah so s trojko Gabriela Barbose Venezuelci povedli že 77-62, kar je bil, kot se je kasneje izkazalo, dokončen žebelj v našo krsto. Resnejšega odgovora nismo imeli, in domači so prednost nad desetimi točkami razlike ohranjali do samega zaključka tekme.

Vsekakor škoda za poraz, a tokrat bi bila zmaga resnično težko dosegljiva, saj je bilo v našo škodo enostavno preveč dejavnikov. Poraz sicer ni nobena tragedija, če se zberemo, in zmagamo preostale štiri tekme, bomo imeli zagotovo zelo dobro izhodišče pred končnico. Tam bo pa, kot vedno, veliko odvisno od sreče.

Lep pozdrav







This Post:
33
318162.11 in reply to 318162.10
Date: 03/15/2023 06:04:22
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14961496
Second Team:
Kerlci II
Ocene igralcev:

Alfred Podbrežnik: Solidna predstava, a ne kaj dosti več kot to. V napadu je prispeval svoje, tudi obrambno je bil čvrst, a v skoku je pogorel (brez enega samega skoka v napadu!) in morda gre tu iskati enega od razlogov za poraz. Ocena 7.

Zvonimir Lovretič: Naš najboljši strelec na tekmi, še enkrat več se je zelo izkazal ob igranju notranje izolacije. Prav tako je, v nasprotju s Podbrežnikom, pobral ogromno skokov in tako izničil manjko prispevka našega centra. V kolikor bi obrambno odigral vsaj solidno, bi si prislužil zelo visoko oceno, a ni, saj so preko njega domačini dosegli daleč največ točk. Vseeno, bil je daleč najbolj opazen člen naše ekipe, edini ki je pokazal nek presežek, in ob dejstvu, da je imel tudi najboljši +/- med člani prve peterke, mu dam oceno 8, kar ga naredi (našega) igralca tekme.

Antonij Purgstaler: V nasprotju z pozicijo PF, kjer so igralci z lahkoto dosegali koše drug prek drugega, se je na poziciji SF bil boj obramb. Purgstaler je dobro zaustavil svojega nasprotnika, a bil je tudi dobro zaustavljen. Ni bilo slabo, a v čevlje Brezovarja bo težko stopiti. Ocena 7+.

Samir Markić: Izolacije so resnično nepredvidljive, in v taktiki, kjer bi moral Samir blesteti, je napadalno popolnoma pogorel, kajti do njega ni prišlo veliko dobrih žog. Zato vsekakor predstava za pozabo, zbral je nekaj asistenc, skokov in ukradeno žogo, ter, razen zgrešenih metov, ni delal večjih napak, zato ocena 6+, a od njega sem vsekakor pričakoval več.

Franc Šolinc: Po dveh precej šibkih predstavah v uvodu sezone, je Franc tokrat le odigral nekoliko boljše. V metu sicer ni blestel, je bil pa soliden v obrambi, prav tako je relativno zrelo organiziral našo igro. Ocena 8-.

Karel Mandel: Tudi on je, podobno kot prvi center Podbrežnik, prispeval precej malo pri skoku, tudi sicer je v desetih minutah pustil komaj zaznaven pečat. Ocena 6+.

Andi Ačkun: Relativno solidna predstava, tako v napadu, v skoku, in v obrambi. Ocena 8-.

Miha Kordyš: Prišel je do svojih metov, sicer pa ni bil pretirano koristen, tudi v obrambi je nekoliko šepal. Ocena 7.

Ciril Gorenc: Tako kot prvi branilec Markić, se tudi Gorenc ni znašel, in je pustil precej medel vtis. Ocena 6.

Aleksander Ribnikar: Nekako po njegovih zmožnosti, korektno je opravil svoje. Ocena 7-.

Velimir Kerković in Joc Brezovar nista stopila na igrišče.