BuzzerBeater Forums

Hellas - I.1 > Αφιέρωμα Πρωταθλητές Α1!

Αφιέρωμα Πρωταθλητές Α1!

Set priority
Show messages by
This Post:
00
323359.38 in reply to 323359.37
Date: 04/08/2024 05:01:55
Campo Stars BC
A1
Overall Posts Rated:
237237
Second Team:
Experiment BC
Νο1 OLYMPIAKOS PIRAEUS LEGEND (σεζόν 16 έως σήμερα).

Ό,τι και να πούμε-γράψουμε είναι λίγο για τον Legend. Μάνατζερ που δικαίωσε πλήρως το όνομά του (legend) με τα θρυλικά επιτεύγματά του. Με 9 πρωταθλήματα (σεζόν 35,40,41,42,43,44,45,46 και 55) είναι η μοναδική Ελληνική ομάδα μέχρι σήμερα που έχει σηκώσει το Β3 και αυτό τον κατατάσσει πιο ψηλά και από τον Ασιγκράτητο. Ίσως η μοναδική ομάδα που διαχειρίζονταν από 2 μάνατζερ (αλέξανδρο και κοτίδη), μία χρυσή όπως αποδείχτηκε συνταγή συνδυασμού τρέλας, παραφροσύνης και μπαζερικών γνώσεων με ταυτόχρονη έντονη παρουσία στα φόρουμ, ο Αλέξανδρος τα σάρωσε όλα και είδε την ομάδα του στην κορυφή του κόσμου. Έβαλε τη σφραγίδα του την 3η περίοδο του BB ενώ το ξεκάρφωτο πρωτάθλημα τη σεζόν 55 απέδειξε ότι άμα θέλει μας κάνει και πλάκα.

Για όσους (λίγους) δεν τον ξέρουνε ιδού η συνέντευξή του στον Στέλιο:

Ο λόγος στην πιο διάσημη διπλή προσωπικότητα του ελληνικού μπάζερ, στον Αλέξανδρο Κοτίδη!

1) Πες μας ποιος είσαι (ηλικία, όνομα, οικ.κατάσταση, χρόνια ενασχόλησης με μπάζερ, τόπος κατοικίας)

Αλέξανδρος,34,άγαμος,από Ηγουμενίτσα!Παίζω από την σεζόν 17!Ξεκίνησα στα τέλη του 2011!

2) Πως επέλεξες το nickname σου?

Προφανές νομίζω!Το περίεργο ήταν ότι δεν το είχε καπαρώσει κάποιος άλλος συνονόματος γαύρος!

3) Ποια είναι η καλύτερή σου στιγμή στο παιχνίδι μέχρι σήμερα?

Οι σεζόν στον ΙΙΙ.5 !!Ο χαβαλές στο φόρουμ και το γέλιο που ρίχναμε!Εκεί άλλωστε εμφανίστηκε και σφυρηλατήθηκε η σπουδαία προσωπικότητα που ακούει στο όνομα Κοτίδης και ξεδίπλωσε τις πτυχές του αμφιλεγόμενου χαρακτήρα του.. :-)

4) Συνολικά είσαι ευχαριστημένος με τι έχει πετύχει η ομάδα σου?

Ξεκίνησαμε σεζόν 17 και αυτή τη στιγμή είμαστε σταθερά στο νο5 της πανελλήνιας κατάταξης,παίζουμε στην Α1 και έχουμε ολοκληρώσει το γήπεδο!Άρα η απάντηση είναι......OXI!!!!!!!!!!

O πάνσοφος γέροντας θεωρει ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο!!Και ουρλιάζει ότι η ικανοποίηση και ο εφησυχασμός είναι αρχή της παρακμής και της κατρακύλας!!


''Πάντα να είσαι πεινασμένος και να ψάχνεις νεα κίνητρα!Και ποτέ να μην είσαι ευχαριστημένος με κάτι,γιατί πάντα υπάρχει κάτι καλύτερο...''
Αυτό είναι το μότο του..

5) Ποιοι είναι οι στόχοι σου για φέτος και ποια μπαζερικά σου όνειρα?

Στόχος φέτος είναι η παραμονή στην κατηγορία,έστω και στα play-out!

Μελλοντικά στόχος είναι η συνεχής βελτίωση με αργά,αλλά σταθερά βήματα!!Όπως μου είχε πει ένας καλός μου φίλος όταν ξεκίνησα,το μυστικό είναι ένα:...''step by step''... :-)

6) Αν το Buzzerbeater News έπαιρνε συνέντευξη από έναν παίκτη σου, ποιος θα ήθελες να είναι αυτός?

Παίχτες και τεχνική ηγεσία παίζουν δευτερεύοντα ρόλο στους LEGENGS!Ο αληθινός σταρ του σωματείου είναι ο εμβληματικός μεγαλομέτοχος,ο πάνσοφος γέροντας Κοτίδης!Όλοι οι δημοσιογράφοι αυτόν ζητάνε!Εμας μας έχουνε γραμμένους...:-(

7) Υπάρχει κάποιος παίκτης που ζηλεύεις και θα τον ήθελες πραγματικά στο ρόστερ σου?

Οι παίχτες είναι ένας συνδιασμός αριθμητικών διαβαθμίσεων!Η μαγεία είναι ότι αποκτούν οντότητα και δένεσαι μαζί τους όταν τους φτιάχνεις ή τους έχεις για καιρό!Γίνεται να ζηλεύεις αριθμούς?

Όχι λοιπόν!Άλλωστε έχουμε τους καλύτερους παίχτες σε όλο το μπάζερ...(αυτό το τελευταίο με συμβούλεψε να το πω ο Κοτίδης,για να μην γαμ@@με την ψυχολογία των αθλητών μας)... :-)



This Post:
55
323359.39 in reply to 323359.38
Date: 04/08/2024 05:12:31
Campo Stars BC
A1
Overall Posts Rated:
237237
Second Team:
Experiment BC
9) Ταξιδεύουμε στο χρόνο και είμαστε στο 2020. Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου και την ομάδα σου σε 5 χρόνια από σήμερα?

Παίζω ήδη 3,5 χρόνια και είναι το μόνο παιχνίδι που δεν έχω βαρεθεί καθόλου!Κανείς δεν μπορεί να ξέρει,αλλά είναι ιδιαίτερα πιθανό να παίζω ως το 2020 και να έχω πάρει και κάποιο τίτλο ως τότε!

10) Τελευταία ερώτηση. Αν περνούσε από το χέρι σου αύριο να κάνεις μια δομική αλλαγή ή μια προσθήκη χαρακτηριστικού. Ποια θα ήταν αυτή?

Το παιχνίδι παρά τις αδυναμίες του είναι γαμάτο!Και οι τελευταίες αλλαγές κατά την γνώμη μου (κυρίως οι προβλέψεις) έίναι στην σωστή κατεύθυνση!Θα αναφέρω μερικές ιδέες που θεωρητικά θα είχαν θετική επίδραση στο παιχνίδι:

Α)Άνοδος του κατώτατου ορίου μισθών!Σε τέτοιο σημείο που μια ομάδα που πάει σχετικά καλά με ένα λογικό μπάτζετ να έχει παραπάνω οικονομικά κέρδη από μία ομάδα που έχει τανκάρει!

Β) Δραματική πτώση στην προσέλευση φιλάθλων για ομάδες που χάνουν παραπάνω από ένα όριο (πχ 50 πόντους)!Οι 2 παραπάνω αλλαγές θα εμποδίσουν το τανκάρισμα και θα αναγκάσουν τις ομάδες να έχουν βαθύτερο ρόστερ!

Γ) Κατάργηση της προπόνησης αγ. Κατάστασης (τουλάχιστον για την κανονική περίοδο)!Επιπρόσθετα κάτι εντελώς ρεαλιστικό: Μεγάλη πτώση της αντοχής των ηλικιωμένων παιχτών(ίσως και γρηγορότερη πτώση σκιλ)! Και τα 2 θα στρέψουν τους μάνατζερ σε αγορά και προπόνηση νεώτερων παιχτών!

Δ) Βελτίωση κάποιων τακτικών,έτσι ώστε να υπάρχει λόγος να υπάρχουν (πχ 1-3-1, 4/4 ή box άμυνες)

Ε)Περισσότερες πληροφορίες για τις διάφορες τακτικές και την μηχανή αγώνα!Όχι πλήρης αποσαφήνιση,αλλά όχι και αυτή η άρνηση να αποκαλύψουν το παραμικρό οι GM!

Στ) Βελτίωση στην έρευνα οπαδών που ουσιαστικά κρίνει τα έσοδα μιας ομάδας!Οι ανταγωνιστές και τα τηλεοπτικά είναι εντελώς τυχαία και παίζουν μεγάλο ρόλο!

Αυτά.....Αγωνιστικοί χαιρετισμοί από τον Κοτίδη στον σπουδαίο μάνατζερ και συνάμα δαιμόνιο δημοσιογράφο Στέλιο!!!!!!!!!!!!!!! :-)

Τι θυμάμαι: Να μην μπορώ να καταλάβω (όταν διάβαζα το φόρουμ) που βρίσκει την όρεξη να παρουσιάζει ως alter ego μια προσωπικότητα στα όρια της σχιζοφρένειας (μάλιστα τον κορόιδευα από μέσα μου, του το έχω πει αυτό) να γράφει κατεβατά και ταυτόχρονα ακούραστα να προσπαθεί (και να πετυχαίνει στο τέλος) να φτάσει την ομάδα του σε αγωνιστικά όρια ή ακόμα και να τα ξεπερνά. Άλλος ένας μάνατζερ που έδινε μαγικό ζωμό στους μεγάλους σε ηλικία παίκτες (με εκνεύριζε να χάνω από τα γερόντια όπως έλεγα) και να βρίσκει ισορροπίες (τρόμου) μεταξύ ηλικιών/skills/pop down.

Τι θυμούνται (σ.σ Ολυμπιακος BC): Θυμάμαι επίσης aλλον ένα τελικό αρκετες σεζον αργότερα (σεζον 43, εψαξα και το βρηκα μολις τωρα) κοντρα στον OLYMPIAKOS PIRAEUS. Είχε καλυτερη ομάδα από εμένα, αλλα μάζεψα ενθουσιασμό εκανα διπλη σωστη ματεψια στον τελευταιο τελικό, επαιξα κοιτα μεσα ενω ο αντιπαλος ζωνη 3-2, στο πρωτο λεπτο τραυματιζεται ο σεντερ μου που ειναι παικταρας, αντιο και παλι εχασα πανω απο 20 ποντους, αλλα οσο και αν φαινεται περιεργο θεωρω οτι αν δεν ειχα τον τραυματισμό θα μπορουσα να το διεκδικήσω μέχρι το τέλος.

Οι φήμες λένε: Τι να πούνε τα έχει πει όλα ο ίδιος στα αμέτρητα ποστ είτε σαν κοτίδης είτε σαν Αλέξανδρος. Χτυπήθηκε πάντως και αυτός από τη νόσο των λεγεωναρίων (εεε των πρωταθλητών ήθελα να πω) και μετά τις απανωτές κατακτήσεις έριξε ρυθμούς και όπως λέει και ο ίδιος απλά μπαίνει από συνήθεια στο παιχνίδι.

Επίλογος: Εν ενεργεία (ευτυχώς ακόμα) ο Αλέξανδρος, μπαίνει από συνήθεια όπως λέει στο παιχνίδι, κάτι όμως μου λέει ότι η φλόγα σιγοκαίει και είναι θέμα χρόνου να κάνει την κίνηση που θα ταράξει τα νερά της Α1...


This Post:
66
323359.40 in reply to 323359.39
Date: 04/08/2024 05:16:11
Campo Stars BC
A1
Overall Posts Rated:
237237
Second Team:
Experiment BC
Κάπου εδώ ολοκληρώνεται το αφιέρωμα το οποίο δεν θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί χωρίς την συμβολή (και του ήδη συγκεντρωμένου υλικού) των Stelaios, Aimar αλλά και όσων ενεργών πρωταθλητών μου απάντησαν στα pm τους οποίους και ευχαριστώ πολύ.
Special thanks @ Olympiacos BC καθώς και σε όσους κάθισαν διάβασαν τα σεντόνια, έβαλαν μπαλάκι και συμμετείχαν γενικότερα.