BuzzerBeater Forums

BB Poland > KADROWICZ U21

KADROWICZ U21

Set priority
Show messages by
This Post:
44
329130.1
Date: 10/21/2025 2:25:40 PM
Antyśląskwrocław
III.3
Overall Posts Rated:
3030
Witam wszystkich! 👋

Poszukuję chętnych menedżerów do udziału w projekcie „Kadrowicz U21”.
Celem projektu jest znalezienie jak największej liczby klubów, które chciałyby trenować zawodników z potencjałem do gry w reprezentacji Polski U21.

Niestety obecnie brakuje klubów, które mogłyby zapewnić regularny, jakościowy trening dla najlepszych młodych zawodników.
Jeśli chciałbyś zostać częścią tego projektu i trenować potencjalnego reprezentanta kraju – zapraszam do współpracy! 💪

🏀 Na czym to polega?

Trening reprezentanta to przede wszystkim systematyczność i dbałość o szczegóły:

🔸 zawodnik powinien rozgrywać 46 minut tygodniowo na trenowanej pozycji (dla 18–19-latków),

🔸 48 minut dla starszych roczników,

🔸 kontrola minut meczowych

Większość klubów bez problemu spełnia minimalne wymagania:

🧠 Trener – poziom 4,

🧒 Trener młodzieży – poziom 4.

💰 Rozbudowa Hali

Trening kadrowicza to nie tylko satysfakcja i udział w rozwoju reprezentacji
ale też realne korzyści finansowe dla klubu – m.in. zwiększone przychody z gadżetów i większe zainteresowanie kibiców.

Jeśli jesteś zainteresowany współpracą lub masz w swoim klubie młodego zawodnika z potencjałem, napisz do mnie BB-mailem! 📩
Wspólnie możemy zbudować przyszłość polskiej kadry U21! 🔥

Pozdrawiam,
Mikołaj
Selekcjoner Reprezentacji U21 Polski

This Post:
00
329130.2 in reply to 329130.1
Date: 1/6/2026 2:54:50 AM
Antyśląskwrocław
III.3
Overall Posts Rated:
3030
Prośba o kontakt Menagerów, którzy posiadają obecnie 20 latka z potencjałem do gry w kadrze u -21

This Post:
22
329130.3 in reply to 329130.2
Date: 1/6/2026 3:12:27 AM
Antyśląskwrocław
III.3
Overall Posts Rated:
3030
Kochani...

Podsumowując ten sezon jednym słowem był tragiczny.
Rozumiem opinie i poparcie łatwo dać na ' NIE' i tyle.

Nie chcę się usprawiedliwiać ale już na starcie było widać, że mamy słaby skład. Jak obrona dobra to inne skille gorzej jak inne skille doskonałem to obrona dno.
Druga sprawa z racji braku doświadczenia powołałem zawodników w czasie turnieju co spowodowało spadek "entuzjazmu".

Chciałem zaapelować do Menagerów w Polsce. Jest Nas ponad 700 osób.
Zainteresujcie się tematem trenowania a zwłaszcza 4 i 3 ligowcy. Nie trzeba dużo a satysfakcja będzie dla Naszej reprezentacji i dla Was.
Wszelkie wsparcie, pomoc zapewniam ja oraz doświadczeni tutaj Gracze.

Pisałem na forach lig o zaanagażowanie- odezwało się kilka osób i po za byłym trenerem kadry nie mam z nikim kontakt.
Jedni chcieli powołać zawodników swoich i kolegi, bo obiecali.
Ktoś wyraził chęć wsparcia Kadry - do dzisiaj się nie odezwał.

Serdecznie zapraszam każdego bez znaczenia ile jest w tej kadrze o kontak i pomoc w szkoleniu reprezentantów i scautingu.

Ja będę jeszcze sezon i pewnie nie dostanę zaufania w kolejnych wyborach ale zróbmy to dla przyszłości, aby nasza kadra odzyskała miejsca medalowe na mistrzostwach.

z pozdrowieniami i wyrazami szacunku,

Mikołaj

This Post:
00
329130.4 in reply to 329130.3
Date: 1/20/2026 3:59:26 AM
Teamfight Tactics
III.5
Overall Posts Rated:
00
Przyjmę PG lub SG do treningu. Mam jednego 19-latka i chciałbym uzupełnić dwoma talentami. Trener pierwszorzędny.

This Post:
00
329130.5 in reply to 329130.3
Date: 1/20/2026 4:57:42 AM
Polonia Piła
II.2
Overall Posts Rated:
1010
Second Team:
Young Basketball Team Piła
Może warto dać na FB na jakiś grupach na FB reklamę gierki zachęcić Polaków (grupy NBA i koszykówce) wiadomo na 100 zostanie 1, ale zawsze ktoś.

This Post:
00
329130.6 in reply to 329130.5
Date: 1/20/2026 2:02:54 PM
Górnik 1946 Wałbrzych
II.2
Overall Posts Rated:
4545
Każda inicjatywa ważna.
Ja z racji draftu, który losowo wyszedł ciekawie. Trenować będę jednego gościa pod u 21.
Ma jako 19 latek 82 SS.
Mimo że awans i powinienem skupić się na utrzymaniu to zrobie cos dla młodych.

Nie zazdroszczę trenerowi u21 dlatego śle mu poparcie.
Jestem otwarty aby wspierać młodzieżówkę, czekam na inicjatywy.

This Post:
00
329130.7 in reply to 329130.3
Date: 1/20/2026 3:28:50 PM
The Soulcrashers
III.9
Overall Posts Rated:
12231223
:))))
"lubię" ten wpis:
"Pisałem na forach lig o zaanagażowanie- odezwało się kilka osób i po za byłym trenerem kadry nie mam z nikim kontakt.
Jedni chcieli powołać zawodników swoich i kolegi, bo obiecali.
Ktoś wyraził chęć wsparcia Kadry - do dzisiaj się nie odezwał."

Ja np czekam na jakiekolwiek wytyczne do treningu od 10 stycznia. Wiadomość przeczytana, odpowiedzi brak. Tygodnie treningu lecą. Nie wiem czy Dziamski będzie się łapał czy nie, jak to wygląda na tle innych, w jakim kierunku go szlifować. To nie zachęca.
No chyba, że ten kawałek o byłym selekcjonerze to o mnie ;), ale i tak oczekiwałbym jakiejś odpowiedzi czy się nim zajmować pod U21 czy pod klub :)
Dobrze zacząć jakość kontaktu od siebie. Piszę to nie po to żeby coś się doczepić, ale by zmobilizować do większej pracy. Jakościowo lepszej w treningu i kontakcie. Bo jak czytam takie wpisy jak wyżej to trochę się dziwie. Wygląda jak budowanie alibi.

P.S. Od kiedy jesteś selekcjonerem U21? Bo MyCu pisał ze mną na początku, a to: "Podsumowując ten sezon jednym słowem był tragiczny.
Rozumiem opinie i poparcie łatwo dać na ' NIE' i tyle" sugeruje ponowne wybory teraz. To żeby było jasne." Pokazuje, że kandydujesz na kolejną kadencję.
Albo nie przekazujecie sobie danych, albo MyCu był skautem, bo to jedyna osoba z U21, która kontaktowała się w sprawie treningu mojego gracza. Od bodajże lipca cisza!!
Jeśli gracz wygląda źle pomimo nakładów przekraczających wymagania jakie teraz są stawiane dla personelu i hali , to coś nie pykło z bazami i ogarnianiem kadry U21. I zmarnowano chęć do treningu. Czy tłukłem go trenerami 5 (starych) i 6 (młodych) i poprawiłem infrastrukturę dla braku jakiegokolwiek feedback czy właściwie się rozwija? O co tu chodzi? Tak właśnie doprowadza się do późniejszego tłumaczenia z danego sezonu. Czy się mylę? W takim razie może nie psujcie obecnego pokolenia 18 latków przez brak odpowiedzi albo wytyczne bez kontroli w etapie późniejszym.

Last edited by Astarotte at 1/20/2026 3:30:37 PM

This Post:
00
329130.8 in reply to 329130.7
Date: 1/21/2026 2:48:03 PM
Górnik 1946 Wałbrzych
II.2
Overall Posts Rated:
4545
Rozmawiałeś już z jednym selekcjonerem, chyba minął czas aby zrozumieć istotę treningu.
Co tydzień potrzebujesz wytycznych ?

Na forach też są informację.
Można czasem zagadać jaką umiejętność doszlifować ale podstawy powinieneś znać.

This Post:
22
329130.9 in reply to 329130.8
Date: 1/21/2026 4:55:00 PM
The Soulcrashers
III.9
Overall Posts Rated:
12231223
:) Tak... dostałem wytyczne od MyCu i robiłem. Od obecnego nic. Wiesz jak działają bazy grajków? Chyba, że zeszliśmy na psy.
Ale poważnie zamiast pisać do kogoś z 4 ligi o zrozumienie obecnego treningu skupiłbym się nad tym, że selekcjoner nie odpowiada. Co nie?
ale ok moja wina, że nie śledzę forum, a po prostu piszę do selekcjonerów.
A jeśli mamy zostawić sposób trenowania temu, co ktos znajdzie na forum to spodziewam się więcej przepraszających maili za dany sezon w kadrze U21. to nie tak powinno działać. Mylę się?

This Post:
22
329130.10 in reply to 329130.8
Date: 1/21/2026 4:58:02 PM
The Soulcrashers
III.9
Overall Posts Rated:
12231223
aaa i ostatnie wytyczne mam bodajże z sierpnia... klasa co nie? "tydzień", tylko taki troszkę dłuższy :)))

Stary dwa sezony nikt nie kontaktował się z wytycznymi. Dziś mogę spytać kozlika co chciałby za 10 sezonów czy to wyczerpuje kwestie "zrozumienia istoty treningu" ???

p.s. żeby było jasne: Kozlik4 odpowiada.

Last edited by Astarotte at 1/21/2026 5:03:57 PM

This Post:
00
329130.11 in reply to 329130.10
Date: 1/22/2026 2:43:20 AM
Antyśląskwrocław
III.3
Overall Posts Rated:
3030
Koniec tematu i Twoich żalów.
W wiadomości prywatnej masz informacje. Piszesz, że grasz milion lat to wiesz więcej niż wszyscy jak trenować i grać.

Post powstał, aby ożywić na nowo managerów w Polsce.
Każdy chętny do trenowania, pomocy przy scautingu, zapraszam na priv.

Grupy na facebooku, fora to dobry marketing i można tak zachęcić naszą społeczność.
Jestem otwarty na ciekawe inicjatywy.