BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > [NT] Sezona 58

[NT] Sezona 58

Set priority
Show messages by
This Post:
55
315914.10 in reply to 315914.9
Date: 10/26/2022 04:27:54
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14961496
Second Team:
Kerlci II
Letošnja sezona se počasi izteka, in bližajo se tudi volitve za nov selektorski mandat. Sam se še nisem povsem odločil, ali bom šel tudi v 7. mandat, načeloma mi je delo z reprezentanco precej zanimivo, a zdaj imam po dolgih sezonah nekaj ambicij tudi s klubom, hkrati pa ne bi želel, da se predolgo oklepam selektorskega stolčka.

V naslednji sezoni nas čaka evropsko prvenstvo, v finalu tolažilnega turnirja se bosta za gostiteljstvo pomerili Španija in Nizozemska. Od rezultata finala bo odvisna tudi naša skupina. V kolikor zmagajo Španci, bo naša skupina sledeča:

Španija, Slovenija, Portugalska, Slovaška, Madžarska, Gruzija, Danska, Albanija

Če pa zmagajo Nizozemci, bomo v skupini:

Francija, Slovenija, Estonija, Romunija, Švedska, Češka, Škotska, Wales

Upam, da se nisem kje zmotil

Težko je reči, katera skupina je lažja/težja, v nobeni ni nemogoče priti v drugi del, v obeh bo seveda dokaj težko, saj se nas bo pomerilo kar nekaj enakovrednih ekip. Je pa skupina s Španijo skupina z gostiteljem, kjer je vedno neugodno, saj je namesto dveh mest, ki vodita v drugi del na voljo (v praksi) samo eno.

V naši reprezentanci smo se dokončno poslovili od Kostje Srneca, ki se je v letošnji sezoni zelo dobro upiral zakonom staranja, in bil večino sezone še precej koristen. V svoji karieri je zbral 138 nastopov (3. mesto na večni lestvici) in 2152 točk (2. mesto), tudi pri podajah je uvrščen na 9. mesto. Vsekakor zelo impresivna kariera, katere krona sta seveda tudi naslov v SKL in v pokalu.

Počasi se poslavlja tudi druga legenda prejšnje generacije, Oliver Simčič. Njegova reprezentančna pot morda še ni končana, saj se tudi on dobro stara, a pri 35 letih je vsak igralec že nekoliko pod vprašajem. Veliko bo odvisno od forme, morebitnih padcev v prihodnjih tednih, ipd.

Kapetanski trak bo v prihodnji sezoni nosil Tibor Kološa, ki je bil v zadnjih sezonah nosilec reprezentance in je kraljeval na statističnih lestvicah. Preostanek ekipe se ne bo veliko spreminjal, poleg veteranov Simčiča in Milana Podobnika, računam, da bodo v ekipi večinoma enaki igralci kot letos. Torej:

Joc Brezovar, Lenart Suns, krilo (33)

Velimir Kerkovič, NY Titans, center (33)

Miha Kordyš, KD Inferno, krilo (32)

Ciril Gorenc, Kings of Hell (Filipini), branilec (32)

Alfred Krstić. Gugugu (Kitajska), center (32)

Andi Ačkun, Ljubljana Pigs, krilni center (32)

Franc Šolinc, KK Violčni, organizator igre (31)

Alfred Podbrežnik, Kaunas Eagles (Litva), center (31)

Rudi Gregorčič, M&M team, branilec (30)

Zvonimir Lovretič, SUMY Devils (Ukrajina), center (30)

Karel Mandel, KK Zgornja Kungota, krilni center (29)

Antonij Purgstaler, Ainmosni, krilo (29)

Leon Drenšek, Postojna1, branilec (28)

Samir Markić, Kerlci II, krilo (27)

To je skupaj 17 igralcev, ki bodo ob dobri formi skoraj zagotovo dobili priložnost. Blizu reprezentanci so še Diego Mumelj, Bartol Bobek, Aleksander Ribnikar, Oskar Pisanski, Vlado Koban in še nekateri drugi, ki so priložnost v preteklih sezonah že dobili, denimo skoraj cel kader od J&J teama. S to ekipo verjamem, da smo zelo konkurenčni, je pa potrebno opozoriti na vzdrževanje pripravljenosti. V preteklih sezonah so odločno pripravljeni veterani še uspeli zakrpati slabšo pripravljenost nekaterih "mladincev", zdaj tako naprej ne bo šlo več.

V kratkem kontaktiram tudi vse lastnike mlajših igralcev, ki povečini lepo napredujejo in trenutno izgleda, da bo generacija trenutnih 21-24 letnikov morda celo še močnejša, kot je bila generacija, ki se je ravno poslovila, ali pa generacija, ki igra trenutno. Čeprav je tudi v tej generaciji resnično težko priti zraven, saj gre za same popolno izdelane igralce.

Lep pozdrav in srečno vsem v zaključku sezone - in na naboru






Last edited by Deschamps at 10/26/2022 04:29:02