BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > [NT] Sezona 58

[NT] Sezona 58

Set priority
Show messages by
This Post:
55
315914.9 in reply to 315914.8
Date: 10/07/2022 09:32:36
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14961496
Second Team:
Kerlci II
Žal smo se od tolažilnega turnirja poslovili na prvi stopnici bojev na izpadanje. Premagala nas je odlična reprezentanca Malezije (66536).

V dneh pred tekmo se je trenerskega štaba polotila nadležna viroza, tako da je bila priprava na sam obračun dokaj osnovna. Vseeno sem vedel, da bodo Malezijci nevaren nasprotnik zaradi

a.) kvalitete -lani so na azijskem prvenstvu denimo ugnali celo prvo reprezentanco sveta Kitajsko

b.) zelo visokega entuziazma - namenoma so ga buildali skozi vseh šest tekem, ki so jih odigrali na tolažilnem turnirju, za povrh pa še na treh tekmah kvalifikacij za SP. Tam se niti niso trudili uvrsiti na prvenstvo, pač pa so vse tekme odigrali z levo roko, saj se od nedavnega entuziazem iz kvalifikacij prenese na tolažilni turnir, kar izpadlim reprezentancam vsaj malo olajša sezono. Vseeno pa to pomeni celo malo preveč pomoči, saj se igra tri tekme, ostale ekipe na tolažilnem turnirju pa so do točke, ko se urnika združita, odigrale dve tekmi, torej so z entuziazmom zdaj lahko celo v zaostanku

c.) Znatne verjetnosti, da bodo igrali na vso moč, saj bi jim to lahko prineslo gostovanje azijskega prvenstva v prihodnji sezoni.

Vseeno pa sem upal, da niso buildali tega entuziazma samo za eno tekmo, in da imajo morda tudi višje ambicije, ker izhodišče so imeli vseeno zelo dobro, in bi nas lahko premagali tudi z normalno zavzetostjo. Poleg tega seveda zmaga v prvem krogu ne bi nujno pomenila, da bi bili najboljši azijci, saj je bil zelo nevaren tudi Hong Kong in še kdo. No, na koncu se jim je dobro poklopilo, saj je Hong Kong proti Bolgariji štedil entuziazem (66535), in za las izgubil, oni pa so šli dalje in so že sedaj garantirano najboljši azijci. Če bi Hong Kong igral vsaj normalno, bi premagal Bolgarijo in potem brez težav še utrujeno Malezijo v neposrednem obračunu...

Kakorkoli, kaj dosti izbire mi nismo imeli, saj je na tolažilnem turnirju evropejcem potrebno iti do konca in je kdaj na takih tekmah pač potrebno tvegati. Upal sem, da bodo Malezijci vseeno malo manj napadalni, a se to žal ni zgodilo, za povrhu so postavili tudi tvegano 3-2 cono, čeprav sem bil odločen, da bomo igrali pod koš, pa sem potem zaradi drugih stvari pozabil prenastaviti prednastavljeno postavo... Ah ja...

Pogled na uvodne taktične odločitve tako ni bil najbolj obetaven, a v prvi četrtini smo se držali kar dobro in Malezijce dobro zaustavljali v obrambi. No, druga četrtina je bila tista, ki je pokazala, da se nam ne piše prav veliko dobrega. Uvodni koš Samirja Markića nas je sicer popeljal na najvišjo prednost sedmih točk, a nato so Malezijci v 7 minutah naredili niz 19-5. Do konca četrtine smo sicer uspeli vzpostaviti ravnotežje v igri in ob koncu polčasa je bil rezultat še odprt: 43-38 za goste.

V tretji četrtini smo se parkrat povsem približali, najbližje s košem Oliverja Simčiča za 50-49, a kasneje so Malezijci ponovno ušli in ob nizu 15-4 ponovno prevladali na igrišču. Tudi tretjo četrtino smo zaključili pozitivno in razliko zmanjšali na 7 točk, a vseeno to ni bil dober obet za zadnjih 12 minut.

V zaključku tekme nismo nikoli ogrozili vodstva gostov, še več, le-ti so nam hitro pobegnili na 10+ točk razlike in nas niso več spustili nazaj v cono upanja. Vsekakor je zmagala ekipa, ki je na tekmi žrtvovala več, in si z razmeroma tvegano potezo priigrala nagrado, na katero je ciljala v tej sezoni. Škoda le, da smo bili ravno mi nasprotnik na njihovi edini pomembni tekmi v sezoni...

Slovo v tej fazi sicer ni nikakršna tragedija. Čeprav smo dosegli solidno 9. mesto po skupinskem delu, smo imeli razmeroma slabo izhodišče (samo uvodna tekma bi bila domača) in potrebno je bilo tvegati. Sicer smo dosegli par lepih zmag, izpostavil bi zmagi nad Litvo in Madžarsko, za kaj več pa... Hja, bi potrebovali srečo pri žrebu. Zato tudi upam, da bo čimprej zaživel nov format tolažilnih turnirjev, saj je pri trenutnem preveč odvisno od sreče.

Lep pozdrav

Last edited by Deschamps at 10/07/2022 09:33:55

This Post:
55
315914.10 in reply to 315914.9
Date: 10/26/2022 04:27:54
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14961496
Second Team:
Kerlci II
Letošnja sezona se počasi izteka, in bližajo se tudi volitve za nov selektorski mandat. Sam se še nisem povsem odločil, ali bom šel tudi v 7. mandat, načeloma mi je delo z reprezentanco precej zanimivo, a zdaj imam po dolgih sezonah nekaj ambicij tudi s klubom, hkrati pa ne bi želel, da se predolgo oklepam selektorskega stolčka.

V naslednji sezoni nas čaka evropsko prvenstvo, v finalu tolažilnega turnirja se bosta za gostiteljstvo pomerili Španija in Nizozemska. Od rezultata finala bo odvisna tudi naša skupina. V kolikor zmagajo Španci, bo naša skupina sledeča:

Španija, Slovenija, Portugalska, Slovaška, Madžarska, Gruzija, Danska, Albanija

Če pa zmagajo Nizozemci, bomo v skupini:

Francija, Slovenija, Estonija, Romunija, Švedska, Češka, Škotska, Wales

Upam, da se nisem kje zmotil

Težko je reči, katera skupina je lažja/težja, v nobeni ni nemogoče priti v drugi del, v obeh bo seveda dokaj težko, saj se nas bo pomerilo kar nekaj enakovrednih ekip. Je pa skupina s Španijo skupina z gostiteljem, kjer je vedno neugodno, saj je namesto dveh mest, ki vodita v drugi del na voljo (v praksi) samo eno.

V naši reprezentanci smo se dokončno poslovili od Kostje Srneca, ki se je v letošnji sezoni zelo dobro upiral zakonom staranja, in bil večino sezone še precej koristen. V svoji karieri je zbral 138 nastopov (3. mesto na večni lestvici) in 2152 točk (2. mesto), tudi pri podajah je uvrščen na 9. mesto. Vsekakor zelo impresivna kariera, katere krona sta seveda tudi naslov v SKL in v pokalu.

Počasi se poslavlja tudi druga legenda prejšnje generacije, Oliver Simčič. Njegova reprezentančna pot morda še ni končana, saj se tudi on dobro stara, a pri 35 letih je vsak igralec že nekoliko pod vprašajem. Veliko bo odvisno od forme, morebitnih padcev v prihodnjih tednih, ipd.

Kapetanski trak bo v prihodnji sezoni nosil Tibor Kološa, ki je bil v zadnjih sezonah nosilec reprezentance in je kraljeval na statističnih lestvicah. Preostanek ekipe se ne bo veliko spreminjal, poleg veteranov Simčiča in Milana Podobnika, računam, da bodo v ekipi večinoma enaki igralci kot letos. Torej:

Joc Brezovar, Lenart Suns, krilo (33)

Velimir Kerkovič, NY Titans, center (33)

Miha Kordyš, KD Inferno, krilo (32)

Ciril Gorenc, Kings of Hell (Filipini), branilec (32)

Alfred Krstić. Gugugu (Kitajska), center (32)

Andi Ačkun, Ljubljana Pigs, krilni center (32)

Franc Šolinc, KK Violčni, organizator igre (31)

Alfred Podbrežnik, Kaunas Eagles (Litva), center (31)

Rudi Gregorčič, M&M team, branilec (30)

Zvonimir Lovretič, SUMY Devils (Ukrajina), center (30)

Karel Mandel, KK Zgornja Kungota, krilni center (29)

Antonij Purgstaler, Ainmosni, krilo (29)

Leon Drenšek, Postojna1, branilec (28)

Samir Markić, Kerlci II, krilo (27)

To je skupaj 17 igralcev, ki bodo ob dobri formi skoraj zagotovo dobili priložnost. Blizu reprezentanci so še Diego Mumelj, Bartol Bobek, Aleksander Ribnikar, Oskar Pisanski, Vlado Koban in še nekateri drugi, ki so priložnost v preteklih sezonah že dobili, denimo skoraj cel kader od J&J teama. S to ekipo verjamem, da smo zelo konkurenčni, je pa potrebno opozoriti na vzdrževanje pripravljenosti. V preteklih sezonah so odločno pripravljeni veterani še uspeli zakrpati slabšo pripravljenost nekaterih "mladincev", zdaj tako naprej ne bo šlo več.

V kratkem kontaktiram tudi vse lastnike mlajših igralcev, ki povečini lepo napredujejo in trenutno izgleda, da bo generacija trenutnih 21-24 letnikov morda celo še močnejša, kot je bila generacija, ki se je ravno poslovila, ali pa generacija, ki igra trenutno. Čeprav je tudi v tej generaciji resnično težko priti zraven, saj gre za same popolno izdelane igralce.

Lep pozdrav in srečno vsem v zaključku sezone - in na naboru






Last edited by Deschamps at 10/26/2022 04:29:02